Ziemassvētku galds!

 
Reitings 86
Reģ: 23.12.2009
Nu padalamies,meitenes,ko celsiet šogad Ziemassvētku galdā, ko gatavosiet?☺
Man pagaidám nav ideju.Svētkus svinēsim laukos pie vecākiem,tad nu jāgatavo kaut kas lìdzņemšanai☺
14.12.2017 13:01 |
 
Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Mums nav tik liela galda, tā kā ēdiens atradīsies uz atsevišķa galda kā bufete un galds būs izdekorēts.
15.12.2017 10:53 |
 
Reitings 210
Reģ: 11.06.2017
raven Jau otro gadu man būs tradicionālās angļu vakariņas. +vēl pagatavošu kādas latviskās uzkodiņas. Katrā ziņā daidz piparkūku. :-D
15.12.2017 11:50 |
 
Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Ceru, ka būs kā parasti - kartupeļi, štovēti kāposti, karbonādes, ribiņas, aukstā gaļa, speķa pīrādziņi, marinējumi un rosols.
15.12.2017 11:57 |
 
Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
brauksim pie vecākiem, bet nebūs tā, ka kaut ko gatavo mājās un tad ņem līdzi. Visu tikai uz vietas :)
Nekas vēl nav domāts un plānots, bet noteikti būs tradicionālā karpa un būs zirnīši. Pagājušogad bija īsts zivju galds, nebrīnīšos, ja tā būs arī šogad - esam lieli zivjumīļi arī ikdienā.
15.12.2017 12:18 |
 
Reitings 2059
Reģ: 20.11.2012
Tā kā šogad esmu namamāte, tad būs ko iespringt. :D Būsim 8 vai 9 cilvēku kompānija, pārsvarā latvieši (izņemot manu draugu un draudzenes puisi) , tad nu būs kaut kas tradicionāls - rasols, vārīti kartupeļi, saldie kartupeļi, štovēti kāposti, speķa pīrādziņi (atradu fantastisku recepti!!(l)) , karbonādes, uz alus bundžas uzsprausta cepeškrāsnī gatavota vista, dārzeņu plate, un tad vēl kaut kas no angļu virtuves. Draudzene vēl domā pagatavot garneļu salātus.
Tā tik bus izēšanās, nevaru sagaidīt. :D
15.12.2017 13:36 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Meitenes, kas gatavo zivju ēdienus, kur jūs pērkat zivi? Es arī ļoti gribētu kādu Stori vai zandartu, bet nav ne jausmas, kur nopirkt kvalitatīvas zivs filejas... (t)
15.12.2017 21:14 |
 
Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Meitenēm, kas nedzīvo Latvijā

Nu, taisu to, ko sagribās. Citreiz gan klasiskos rosolu un siljkji kažokā, gan štovētus kāpostus.utml.
Šogad domāju uztaisīt pīles cepeti, plūmju mērci, rīsus. Un kādus vieglus salātinjus.
16.12.2017 01:08 |
 
Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Citreiz gan klasiskos rosolu un siljkji kažokā, gan štovētus kāpostus.utml.

Par siljkji kazjokaa es pat neiedomaajos. Es te esmu redzeejusi tikai saldaas silkjes, laikam var dabuut arii svaigas... buus jaapameklee informaacija.
16.12.2017 11:07 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Ja nu pēkšņi vecāki mani uzaicinās ciemos, uztaisīšu kaut ko no austrumu virtuves, sen jau kārojas. Vai kaut ko ar sēnēm. Vai kaut ko no austrumu virtuves ar sēnēm.
16.12.2017 11:10 |
 
10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Es būšu laukos, tur krāsns nav, tāpēc cepeši, plātsmaizes atkrīt, par ko ļoti žēl.
Kāda zina, kur Rēzeknē var sapirkt ko labu gatavu?
16.12.2017 11:42 |
 
Reitings 1724
Reģ: 01.02.2013
siļķi kažokā -> siljkji kažokā. Nopietni? Ierakstīt simts liekus "j" ir vieglāk, kā rakstīt tā, kā vārdu ir paradzēts rakstīt? :D
16.12.2017 11:57 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Dālllija, tālajos 90ajos, kad internets latviešu burtus regulāri pārveidoja par nesalasāmu štruntu, mēs rakstījām tieši tā - siljkji, visi ļ bija lj, visi ķ bija kj. Un tas bija tā iegājies, ka taa rakstiit bija aatraak, nekaa bakstiities pa visu klaviatuuru un taisiit miikstinaajuma ziimes.
.
Tu, iespējams, tajos laikos vēl aktīvi nečatojies, attiecīgi, arī brīnies. Kādreiz tieši tā arī rakstījām, rakstit bez garumzimem tiesi skaitijas dikti neprogresivi.
16.12.2017 12:33 |
 
Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Nopietni? Ierakstīt simts liekus "j" ir vieglāk, kā rakstīt tā, kā vārdu ir paradzēts rakstīt? :-D

Logjiskaa domaashana aciimredzot nav daavata visiem ;-) Man datoram nav latvieshu miisktinaajumu. Nesen nopirku jaunu un ir slinkums instaleet. Bez garumziimeem arii nav ierasts rakstiit.
16.12.2017 13:54 |
 
Reitings 1724
Reģ: 01.02.2013
Skaistie uzbraucieni. :) Tas bija tieši par komentāru, kur siļke bija bez mīkstinājuma zīmēm, bet kažoks bija rakstīts ar mīkstinājuma zīmēm.
16.12.2017 13:58 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Varbūt muļķīgs jautājums - bet kādā režīmā un cik grādos jūs cepat cepeškrāsnī kartupeļus (daiviņas vai veselus)? Man vēl nav izdevušies mani eksperimenti, bet Ziemassvētkos plānoju pasniegt krāsnī ceptus kartupeļus. (t)
17.12.2017 12:59 |
 
Reitings 2264
Reģ: 21.01.2013
Freya, kartupeļi ir jācep 250 grādos. :) Vismaz man sanāk tikai pie 250 grādiem un pie režīma, kad cep gan no lejas, gan augšas.
17.12.2017 13:09 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Meitenēm, kas nedzīvo Latvijā, jūs gatavojat vietējos Ziemassvētku ēdienus, Latvijas, vai kombinējat tos, kas garšo?

Man gluži nebūs Ziemassvētku ēdieni.. plānoju celt galdā Vidējo austrumu favorītus (l)
17.12.2017 22:53 |
 
Reitings 1317
Reģ: 30.06.2013
Gatavošu kartupeļu pīrāgu. Kārtainajā mīklā vidiņā kartupeļu bieztutra ar ķiploku, timiānu svaigu un sieru. ļoti viegli un trakoti gardi! ķiploks ar timiānu iet kopā uz urraaa!
17.12.2017 23:06 |
 
Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
TheOutMeal, kādu sieru lieto?
17.12.2017 23:14 |
 
Reitings 1317
Reģ: 30.06.2013
Pasadena, Gruyere sieru. Vēl klāt ir saldais krējums divās kārtās. :)
17.12.2017 23:17 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits