Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Svinību galds

 
Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Pēc seniem laikiem manā galvā ir vakuums un pati nezinu, ko gribu!
Vienmēr esmu taisījusi auksto galdu (salāti, maizīte, dārzeņu plate u.tml), bet šoreiz domāju - vai izdevīgāk nesanāk siltais ēdiens? Mēs, latvieši prastie un parastie, tāpēc siltajā ēdienā būtu kartupeļi/kotletes/salāti! (kotletes cepeškrāsnī, lai nav jāstāv visu laiku pie plīts)
Vai tomēr aukstais galds sanāk lētāk? būsim 12 pieaugušie un visi omītes/opīši pie bērna uz dz.d!
Ko man darīt? Jābrauc uz veikalu pirkties, bet nezinu, ko pirkties!!!
20.10.2017 11:06 |
 
Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Ah, balle nosvinēta, man patiesībā baigi patika siltais galds, bija diezgan viegli, maz stresa, pilni, bet ne pārēsti vēderi! Laikam turpmāk biežāk domāšu par silto, ne auksto galdu!:-)
21.10.2017 22:35 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015

viltotais zakis ar olu notekti atri aizies, gan auksts, gan silts
21.10.2017 00:41 |
 
Reitings 817
Reģ: 21.02.2015
Tākā man nav mājās galda, pie kura uzņemt vairāk par 4 viesiem uz silto galdi, tad parsvara ir uzkodas. Pag reiz bija vieni salati, kurus neviens neēda. Un dažādas uzkodas- mazas piciņas, maizites, ananāsi bekona, galas, siera, dārzeņu plates, mini kotletites un pildīti tortillas groziņi.. un saldaja Laima siera kuka (l)
21.10.2017 00:30 |
 
Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Es taisītu gan silto , gan pāris salātus un lavaša un galjas plati, dārzenus. Silto taisītu vai nu veselu pīli, vistu, vai cūkgalas cepeti, klāt kādu mērcīti.
20.10.2017 23:51 |
 
Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Robīte, izklausās labi! Lai labi svinās un viegli gatavojas ēdiens! :-)
20.10.2017 23:25 |
 
Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Viss sapirkts! Būs kotletes (laikam pielikšu rīsus, nu ezīši - apjoms lielāks un man garšo), kartupeļi, burkānu salāti un/vai štovēti kāposti.
Uzkodās dārzeņu plate, gaļas plate, čipsiki, siera groziņi un vīnogas ar sieru. Protams, kūka. Viss!!! Nu man miers galvā un sirdī, rīt tik būs jāpašuverē!
20.10.2017 23:09 |
 
10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Viesiem nekad neesmu pasniegusi silto ēdienu, bet tas noteikti būs lētāks un vienkāršāk pagatavojams.
Bet pēdējās viesībās kur biju, bija viss pēc kārtas, trīs ēdieni+uzkodas un torte. Bija daudz par daudz, tā, ka pārcensties nevajag
20.10.2017 22:53 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Chikitita, mana vecmamma bērnībā mācīja, ka ēdiens var negaršot, bet par ēdienu nekad nedrīks teikt "fuj", "pļura" un tamlīdzīgi. Garšo - negaršo, tas ir tikai un vienīgi gaumes jautājums. Es pati saviem viesiem nekad neservētu ne kotletes, ne gaļas kukulīšus, bet centos ieteikt kā nedaudz interesantāk pagatavot ēdienu no izvēlētajām sastāvdaļām. Nepatīk - nelasi, lai nav jāvemj! (t)
20.10.2017 22:37 |
 
10 gadi
Reitings 2238
Reģ: 27.02.2011
Man patīk garšīgi ēdieni un restorāni, īpaši iecienīta ir itāļu virtuve..... Un tad es izlasīju freyas gaļas kukulīti, man palika nelabi, es ciest nevaru tādus gaļas gabalus kuros iebāzta vēl ola un satīts bekons, phe, un kaut kāds spinatu pļurē, vjek.
Robīte labāk taisi saprotamus ēdienus, paliec pie kotletes un kartupeļiem.
20.10.2017 22:25 |
 
Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
freya, tāds prastais/parastais ēdiens ir, pirmkārt, jo visi ir tādi vecāka gadagājumi - mammas, vecmammas. Otrkārt, mēs paši pa dzīvi esam ļoti vienkārši un prasti ēdiena izvēlē - mums netīk nekas interesantāks/neparastāks - neesmam ne interesanto dārzeņu cienītāji, ne zivs, ne sēnes. Treškārt, viesu daudzums un finanses.
Kad ir mani vecāki un vīramāte, tad es pagatavoju, ko glaunāku, piem, vistas fileju 4 sieru mērcē, dažādas karbonādes, bet nu te vēl papildus cilvēki, kas jāpacieš, tad nu nav vēlmes ne baigi izdoties, ne baigi censties!
20.10.2017 21:43 |
 
Reitings 220
Reģ: 29.05.2016
+ vienmēr ir jauki ja dzērieni klāt ir ne tikai alko vai saldas sulas, bet ūdens ar citronu, apelsinu vai piparmētru.
20.10.2017 21:41 |
 
Reitings 220
Reģ: 29.05.2016
Man liekas, ka ja ir tādi nopietni ēdieni, tad forši ka ne visi salāti ir smagi un majonēžaini, bet kāds būtu no svaigajiem, t.i. salātlapas, tomāti, gurķi utt ar olīveļļas mērci
20.10.2017 21:38 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Mans viedoklis droši vien būs nepopulārs, bet es laikam neservētu viesiem kartupeļus un kotletes. Tas šķiet viens no visikdienišķākajiem ēdiem, taču, ja runa iet par svētkiem un ciemiņiem, kuri droši vien nebrauc ciemos katru nedēļu, tad noteikti mēģinātu pagatavot kaut ko īpašāku.
Ja problēma finansēs, tad ar tiem pašiem minētajiem produktiem var pagatavot daudz interesantāku ēdienu. (t)
Piemēram, vārītu kartupeļu vietā uztaisīt kartupeļu-spinātu biezeni. Kotlešu vietā vai nu cepeti, vai, ja ir tikai maltā gaļa, tad maltās gaļas kukulīti pildītu ar dārzeņiem/ vārītu olu / sēnēm, vai arī vienkārši maltās gaļas kukulīti ietītu bekonā. Klāt gaileņu mērci. Salātus arī var izdomāt dažādus interesantus. Gana interesanti un sātīgi varētu būt arī kāda rudens sakņu krēmzupa (ja ir zināms, ka viesi tādu ēd).
Ja problēma ir laiks (cik saprotu, Tev 2 mazie mājās), tad to pašu gaļas kukulīti var sagatavot iepriekšējā dienā un ietīt follijā, nākamajā dienā tikai likt cepeškrāsnī. Ja ir tikai viena panna, tad gan cepeti maisā, gan maltās gaļas kukulīti var likt pa vidu un uz tās pašas pannas uzcept klāt dārzeņus. Tāpat arī dārzeņus var likt atsevišķā cepammaisā un cept uz tās pašas pannas, ja cep cepeti cepammaisā.
20.10.2017 21:21 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Man šķiet, ka silto galdu gatavot ir ērtāk un arī lētāk. Kaut gan cena jau tāds diskutējams jautājums, jo tas jau atkarīgs, ko gatavos.
--
Droši vien es gatavotu kaut ko cepamu krāsnī, jo man pie plīts ilgstoši slinkums stāvēt.
--
Esmu šokā, ka cilvēki ķeras pie personīgiem apvainojumiem, kaut gan viņiem gar to nav nekādas daļas.
--
Ak, jā, mans trīsgadnieks varētu arī viens pats apēst to ceturtdaļpaciņu rīsu (ok, es gan tā nevaru precīzi iedomāties to daudzumu, jo es izmantoju tikai beramos rīsus), resns noteikti nav.
20.10.2017 21:20 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Eļļa:
20.10.2017 20:08 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
No vīra dzimšanas dienas varu ieteikt vēl vienu foršu ideju ļoti ātrai uzkodu pagatavošanai, ja garšo "vienkāršie" ēdieni. Kā jau iepriekš minēju, biju sagatavojusi pēc vīra pasūtījuma siera salātus (vārīti burkāni, vārītas olas, Holandes siers, majonēze un grieķu jogurts 1:1, bet zinu, ka daudziem garšo vnk ar majonēzi), un klāt es pagatavoju rupjmaizes ķiploku grauzdiņus, vīrietim nāca ciemos draugi, viņiem garšo tādi. Superātri - nopirku jau sagrieztu formas maizi, katru šķēli sagriezu vēl uz pusēm trīsstūrīti, liku uz pannas uz cepamā papīra un, lai nav pārāk eļļaini, uzpūtu virsū olīveļļu aerosolā. Cepu 220 grādos 10min, tad pārbēru ar spiedē saspiestiem ķiplokiem un sāli. Superātri, pēc sajūtām tādi paši kā uz pannas cepti, tikai a) daudz ātrāk, b) ne tik taukaini dēļ pūšamās eļļas, kas neiesūcas visā grauzdiņā.
*
Par tiem rīsiem - OK OK, mani arī pārsteidza, beeeet vai jums tiešām nav vienalga? :-D Diskusija taču nav par to!
20.10.2017 20:07 |
 
Reitings 1265
Reģ: 29.06.2015
Nja, cosmo neūtu cosmo, ja tēma noko likt galdā nepārvērstos par tu / tava ģimene par daudz rij :D Tapēc piemetīšu arī savas 5 kapeikas- rīsu paciņas atšķirsas. Ir 100 g, ir 125 g.
20.10.2017 18:55 |
 
Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Lasu un domāju, ka es laikam viesus nebaroju... :-D :-/
Par tām rīsu paciņām, vienā paciņā ir kādas 400kcal, tātad 1/2 = 200 kcal un 1/4 100kcal. Ja bērnam dienā jāuzņem ap 1600-1800kcal, tad es teiktu, ka 1/4 rīsu paciņas ir drīzāk uz mazo pusi nevis "ak vai, cik daudz". (t) (protams, atkarīgs no pārējā uztura, bet teikt, ka 1/4 rīsu paciņas bērnam ir daudz ir nu ļoti, ļoti savādi...)
20.10.2017 18:44 |
 
Reitings 1531
Reģ: 28.07.2017
Londa9 - normāls galds. Es arī parasti pasniedzu pupiņsalātus, krabju vai garneļu salātus, siera salātus vai rosolu, sagriežu lavašu kādus 2 veidus, dažādas uzkodas vai dārzeņu plati, sacepu sāļās tartes. Siltajā vai nu cepeškrāsnī cepti dārzeņi, vai fiksais variants vārīti kartupeļi. Gaļas arī parasti uztaisu kādus 2 veidus, vismīļākā man ir pildīta cūkgaļas karbonāde vai pildīta vistas fileja cepeškrāsnī saldkrējuma mērcē, bet reizēm pagatavoju zivi, vistu vai maltās gaļas bumbiņas ar pildījumu. Saldajā dažādi ātrie saldie rauši (biezpiena, ābolu, ķirbju utt) vai kapkeiki. Ja man ir iedvesma, tad medus torte vai tiramisū top. Vienu reizi taisīju fondantu, paldies, pietika čakars, lai gan bija bezdievīgi garšīgi.:-D Nu pa lielam tāds ir aptuvenais svētku galds mūsmājās uz 10 cilvēkiem. Vasarā vieglāk, tad silto aizstāj grils.
20.10.2017 18:23 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!