Ja vecāka gadagājuma cilvēki pārsvarā, tad noteikti silto galdu/ nelielas uzkodas pirms/ pēc siltā un kūku/ saldo ēdienu.
Noteikti kartupeļus, tik papildinātu ar burkāniem, saldajiem kartupeļiem, sviesta pupiņam varbūt pat krāsnī ceptu/ vai apceptu. Kotlešu vietā izvēlētos cūkas šķiņķi, krāsnī ceptu, lēnā temp. (1,5 h)kādā interesantā marinādē (plūmes, dzērvenes), salātiem izvēlētos kaut ko vienkāršu - dažādus zaļo lapu salātus, tomātiņus/ mango/ granātāboli/ gurķis, daudz svaiguma un nedaudz skābuma.
Uzkodām var sataisīt nelielas maizītes, sāļos groziņu/karotītes ar lasi, vai salami, svaigo krēmsieru utt., kas nu iet pie sirds.
Saldajā protams kūku, bet es esmu atklājusi, ka forši un interesanti ir dažādi kārtojumi glāzēs.