Svinību galds

 
Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Pēc seniem laikiem manā galvā ir vakuums un pati nezinu, ko gribu!
Vienmēr esmu taisījusi auksto galdu (salāti, maizīte, dārzeņu plate u.tml), bet šoreiz domāju - vai izdevīgāk nesanāk siltais ēdiens? Mēs, latvieši prastie un parastie, tāpēc siltajā ēdienā būtu kartupeļi/kotletes/salāti! (kotletes cepeškrāsnī, lai nav jāstāv visu laiku pie plīts)
Vai tomēr aukstais galds sanāk lētāk? būsim 12 pieaugušie un visi omītes/opīši pie bērna uz dz.d!
Ko man darīt? Jābrauc uz veikalu pirkties, bet nezinu, ko pirkties!!!
20.10.2017 11:06 |
 
Reitings 1531
Reģ: 28.07.2017
turklat mans vīrs vien ēd 2 rīsu paciņas, tad nu parēķinot viss diezgan dārgi sanāktu!

Es atkal nevaru iedomāties, kā 12 cilvēkiem rīsus izvārīt(t)
20.10.2017 12:21 |
 
Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Nē, lai iet kartupeļi! Man pašai ļoti garšo, bet reti taisu, jo vīrs labāk ēd griķus un rīsus, bet man atkal tie nevisai! turklat mans vīrs vien ēd 2 rīsu paciņas, tad nu parēķinot viss diezgan dārgi sanāktu!!! un vispār - kartupeļi stabila izvēle :-D
Ciemiņiem jābūt ap 17tiem, parasti it kā neviens dikti nekavē, likšu visu ēst/cepties tā, lai gatavs ir uz 17.15, tad jau tiešām visi būs! Un ja arī nebūs - paši vainīgi!
20.10.2017 12:15 |
 
Reitings 1531
Reģ: 28.07.2017
Nu es parasti kartupeļus lieku vārīties 15 minūtes pirms noliktā laika. Kad viesi sarodas, kā uzkoda tiek piedāvāti salāti. Kamēr visi sasēžas un ēd salātus, kartupeļi ir izvārījušies. Gaļu nemaz neņemu no cepeškrāsns ārā, tā siltumu vēl pāris stundas uztur.
20.10.2017 12:14 |
 
Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Ko Jūs sakiet par ideju kartupeļus aizvietot ar rīsiem , griķiem ?No otras puses kartupeļi garšo gandrīz visiem ,bet rīsi, griķi var negaršot...,bet toties ietaupa laiku uz tīrīšanu.
Ar silto galdu patiešām var gadīties ,ka viesi kavē un nāksies pasniegt padzisušu, bet,lai tā nebūtu ,tad es parasti interesējos, cik tālu ,kas ir ticis un lieku piem.kartupeļus varīt, tad lielākā daļa jau ir apm.30min .attālumā no manis ,bet tie,kuri mūžīgi kavē, vai arī nespēj ierasties laicīgi-tos pārāk ilgi nevajadzētu gaidīt, jo viņu kavēšana ir necieņa pret visiem pārējiem visiem...un galu galā var daļu kartupeļus atstāt katlā un atsegt ar dvieli,lai ilgāk turas siltums.
20.10.2017 12:09 |
 
Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Paldies, laikam beidzot vienojos, ka būs kartupeļi ar kotletēm un saltāiem, aukstajā galdā dārzeņu plate, maizītes vai siera groziņi, gan kaut ko vēl izdomāšu!
20.10.2017 12:04 |
 
Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Es parasti kombinēju sillto galdu ar auksto.
Ja daudz cilvēku būs, tad parasti iepriekšējā vakarā pagatavoju gaļas ēdienu,lai var, tikai uzsildīt, jo nav iespējams visu svinību dienā pagatavot.
Siltais iznāk lētāk un noteikti visi būs paēduši ,jo ar uzkodas vairāk der jaunajai paaudzei un tēti, omītes var nesaprast uzkodas un vīrietis nejusties paēdis, bet ,lai nebūtu tā pa vnk un prasto, tad ,tomēr vajag arī kādu svinīgāku uzkodu ,ēdienu ,lai nav kā ikdienā kotletes un kartupeļi.
20.10.2017 12:02 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Nezinu, vai tas skaitās lēti, bet pēdējoreiz vīrs uz dzimšanas dienu pasūtīja man dažus klasiskos salātus, pirmie pazuda siera salāti, lielā bļoda.
20.10.2017 11:55 |
 
Reitings 1531
Reģ: 28.07.2017
Es parasti uzkodām satinu lavašu ar to, ko sirds kāro. Ātri, garšīgi un daudz nevar apēst (pietiek lielam cilvēku skaitam). Arī salātiņus groziņos /karotītēs - lēti un daudz nevajag.
20.10.2017 11:52 |
 
Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
Ja vecāka gadagājuma cilvēki pārsvarā, tad noteikti silto galdu/ nelielas uzkodas pirms/ pēc siltā un kūku/ saldo ēdienu.
Noteikti kartupeļus, tik papildinātu ar burkāniem, saldajiem kartupeļiem, sviesta pupiņam varbūt pat krāsnī ceptu/ vai apceptu. Kotlešu vietā izvēlētos cūkas šķiņķi, krāsnī ceptu, lēnā temp. (1,5 h)kādā interesantā marinādē (plūmes, dzērvenes), salātiem izvēlētos kaut ko vienkāršu - dažādus zaļo lapu salātus, tomātiņus/ mango/ granātāboli/ gurķis, daudz svaiguma un nedaudz skābuma.
Uzkodām var sataisīt nelielas maizītes, sāļos groziņu/karotītes ar lasi, vai salami, svaigo krēmsieru utt., kas nu iet pie sirds.
Saldajā protams kūku, bet es esmu atklājusi, ka forši un interesanti ir dažādi kārtojumi glāzēs.
20.10.2017 11:45 |
 
Reitings 141
Reģ: 29.01.2009
Aprakstītais siltais galds noteikti sanāks lētāk.
20.10.2017 11:37 |
 
Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Naudas izteiksmē siltais galds, kādu aprakstīji, sanāk noteikti lētāk.
Taču laika ziņā daudz vairāk jāplāno. Auksto galdu vari sagatavot laiku pirms un tās 15 minūtes turp un atpakaļ neko nemainīs, kavējošie viesi arī neko nenokavēs (atceroties kavētāju diskusiju.. :D)
Ar silto vairāk jārēķina, ka pasniegt varēs tikai, kad viesi sanākuši, jāpasniedz silts un tā tālāk.
Tieši tāpēc es dodu priekšroku aukstajam galdam. Bet, ja svarīgas ir izmaksas, tad siltais.
20.10.2017 11:33 |
 
Reitings 1531
Reģ: 28.07.2017
Ja tā ir pie galda sēžamā dzimšanas diena iekštelpās ar vecāka gadagājuma cilvēkiem, es taisītu silto ēdienu un uzkodas. Nomizot un izvārīt lielo katlu ar kartupeļiem ir vienkāršāk un lētāk. Kotletes arī ir samērā vienkāršs variants. Tad mazāk jādomā par uzkodu daudzumu un dažādību. Vēl uz galda es droši vien uzliktu salātus groziņos, kaut kādas kanapē maizītes, augļus utt. Un saldajā droši vien torte būs:-D
20.10.2017 11:21 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits