Mums svētkos prasti uz urrā aiziet kārtainie grauzdiņu salāti - pirmā kārta: grauzdēts ķieģelītis gabaliņos, tad mērcīte (krējums, majonēze, sāls, saspiests ķiploks), sagrieztu tomātu kārta, mērcīte, konservēta kukurūza, mērcīte, rīvēts siers. Ir riktīgi trekni, bet garšīgi.
Viens no pēdējiem, ko taisīju, bija parastie krabju salāti (rīsi, krabju nūjiņas, kukurūza, paprika, mērce) kuriem klāt ananāss, likās forša kombinācija un atsvaidzināja jau apnikušos krabju salātus.
Man garšo arī variācijas par grieķu salātiem. Pie šašlika ļoti labi.
Man arī ir tētis, kurš tikai no šašlika vien varētu pārtikt, es pēdējo reizi to vietā uztaisīju burgerus ar grilētu gaļu - visi bija sajūsmā. Taisīju ar graudu grilmaizēm, salātu, mērci, grilēto gaļu, sieru, sarkano sīpolu un tomātu.