Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Mīļākie āzijas virtuves ēdieni

 
Reitings 190
Reģ: 21.10.2014
Dalāmies ar mīļākajiem āzijas virtuves ēdieniem un dzērieniem.
Man vienā no pirmajām vietām ir sushi.

Diemžēl Latvijā man nav izdevies atrast garšīgus suši, jo ļoti dārgi un ir maz sastāvdaļas un pārāk daudz rīsu.
No saldajiem dzērieniem man ļoti iepatikās vjetnamiešu saldais deserts, kas veidots no kokosriekstu piena un augļu gabaliņiem un augļu želejām.

Ikdienā bieži dzeru matcha piena burbuļtēju, bet nevis ar tapioka pērlītēm, bet man labāk garšo ar zāles želeju. To ir ļoti viegli pagatavot mājās, tāpēc dzeru gandrīz katru dienu.
26.07.2017 13:32 |
 
Reitings 2244
Reģ: 31.05.2017
Starp citu, Soraksanā pat divas reizes esmu ēdusi

-
Parasti ēdu Tokyo City

-
Gan Bei

-
Bet lētāk ir Gemosā

-
visgaršīgākos suši esmu ēdusi Milānā

-
Soraksanu vispār iesaku, laba vieta

-
vilšanās bija tas vjetnamiešu bistro pie Ģertrūdes baznīcas

-
:-)Paldies Daenerys1 par jautrību, saucās satīkās viens stāstīja kādās vietās ēdis, un otrs sajūsmā prasīja: Tu tiešām tik daudzās pasaules maļās ēdusi? Jā, kad brīvāks pa Rīgu pāšurijos! :-D
26.07.2017 23:29 |
 
Reitings 2244
Reģ: 31.05.2017
Iesaku iet lielā kopmānijā, jo porcijas diezgan lielas, tad var paņemt vairāk un visu nogaršot.

Doma tava skaidra jā, interpretēt gan var dažādi :-D
26.07.2017 23:19 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Vislabāk no austrumu ēdieniem garšo suši. Parasti ēdu Tokyo City vai Gan Bei. Esmu arī pati gatavojusi, pilnīgi visas sastāvdaļas var nopirkt lielajos Rimi, pat ārpus Rīgas. Bet lētāk ir Gemosā vai Maximā. Japānā neesmu bijusi, bet vispār visgaršīgākos suši esmu ēdusi Milānā, cenas neatšķīrās no Tokyo city (par tādu pašu daudzumu).
__
Starp citu, Soraksanā pat divas reizes esmu ēdusi brilliantly ielikto ēdienu ar to jēlo olu - ļoti labs. :-) Soraksanu vispār iesaku, laba vieta, diezgan autentiska. Iesaku pagaršot kimchi - pūdētos kāpostus, ir nedaudz dīvaini, bet man patīk nogaršot visu neparasto.
Toties vilšanās bija tas vjetnamiešu bistro pie Ģertrūdes baznīcas, totāli neēdams.
26.07.2017 23:13 |
 
Reitings 303
Reģ: 31.10.2016
Hirrema Var droši iet pa vienkāršo. Viņiem arī ir biznesa pusdienu piedāvājumi pa 3 - 4 eur, kur ietilpst zupiņa, otrais un padzēriens. Iesaku iet lielā kopmānijā, jo porcijas diezgan lielas, tad var paņemt vairāk un visu nogaršot. :-)
26.07.2017 22:31 |
 
Reitings 428
Reģ: 05.02.2015
Un man garšo indiešu neasie ēdieni. Kičari ar raitu - mmmm (l)
26.07.2017 20:28 |
 
Reitings 428
Reģ: 05.02.2015
Mans mīļākais deserts pasaulē ir kokosriekstu rīsi ar mango (l) Taizemē iemīlējos. Esmu gatavojusi arī mājās, bet protams, ka nav tas.
Man garšo miso zupa, dažādi nūdeļu-jūrasvelšu ēdieni, kuriem nosaukumus nezinu, un deserti ar pandānu.
26.07.2017 20:27 |
 
Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Kādreiz regulāri meistaroju visus iespējamos āziešu ēdienus, neredzu arī lielu skādi, ja nākas aizvietot kādas sastāvdaļas - galvenais ir garšvielās. patīk vjetnamiešu virtuve, ķīniešu ēdieni šķiet pārāk eļļaini manai gaumei, tāpēc tās receptes vienmēr modificēju. Pēdējā laikā gan mums topā ir karību salu ēdieni, ar nosacīju, ka izdodas atrast nogatavojušos mango un ananāsus. :-D
26.07.2017 19:02 |
 
Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Garšo pats parastākais laša sashimi no Japāņu virtuves, viņu Katsu karijs (neesmu gan pārliecināta vai tas tiešām ir japāņu) un vēlos iepazīt vairāk viņu siltos ēdienus. Suši garšo, bet ar vienkāršu svaigu zivi, varbūt vēl avokado.
Ķīniešu virtuve laikam man pagaidām visvairāk patīk. Gadījās ciemoties pie ķīņiešu studentiem (neatceros doemžēl novadu) un viņu stir fry ar rīsiem un nūdelēm bija fantastiski. Vienreiz viena meitene pagatavoja viņu hot pot, kas principā ir vienkāršu sastāvdaļu vārīšana/sautēšana uz galda, bet kaut kas dikti patika tajā procesā. Pašai man nesanāk viņu ēdienu gatavošana, lai gan esmu vairākas reizes mēģinājusi. Vienīgais, kas laikam jāpiemin, man garšo ķīniešu ēdieni, kuri ir balstīti uz +/- eiropeisku produktu sastāvdaļu gaumi (piem, neinteresē vistu nagi vai kas tmldz.).
Pati gatavoju savas karija variācijas (negribu gan aizvainot Indiešu virtuvi) un restorānā/take away, atceros, ka ļoti garšoja, Pasanda cālis.
Bubble tēju esmu dzērusi vienreiz un bija feini.
Vēlos pamēģināt Taizemiešu ēdienus.
26.07.2017 19:00 |
 
10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Šis tas ir mēģināts, nekas tā īsti nav uzrunājis. Neatceros ko vienreiz mēģināju, bet tas beidzās ar braucienu uz slimnīcu un kuņģa skalošanu, kopš tās reizes metu līkumu šai virtuvei.
26.07.2017 18:34 |
 
Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
COD ir burvīga japāņu virtuve (l) Dārgi gan.
26.07.2017 18:24 |
 
Reitings 116
Reģ: 11.03.2017
Brilliantly, ļoti ieinteresēja vieta, ko ieteici. Kā tur ģērbjas? Ikdieniski, vai vairāk uz fancy pusi?
26.07.2017 16:10 |
 
Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Man patīk gan asie woki, gan kariji, gan suši.
Bet lielā mīlestība ir kimchi un tamlīdzīgās zupiņas mmmm :)
26.07.2017 16:06 |
 
Reitings 190
Reģ: 21.10.2014
ņam ņam grass jelly Rīgā tomēr ir? Kurā vietā? Cesars un gemosā neredzu (vai nemāku atrast?).
26.07.2017 15:49 |
 
Reitings 1249
Reģ: 10.08.2015
Gardi Āzijas virtuvi var baudīt Āgenskalnā(arī Teikā) Fei-Fei :)
26.07.2017 15:32 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
citrona, bokchoy ir redzēts Rimi, tā ka lēnām, lēnām viss kas ienāk arī pie mums. Tas pats ingvers, kas tagad uz katra stūra, teiksim 90ajos nepārdevās veikalos vispār. Interesantāki dārzeņi/augļi mēdz uzpeldēt Sky. Centrā ir arī dažādi ajurvēdu un jogu mīlošajiem ļaudīm domāti veikaliņi, tur arī mēdz būt šis tas eksotiskāks.
26.07.2017 15:03 |
 
Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
citrona, bok choi ir Rimi pie salātlapām (jau iepakotajām). Ženšeņa sakni var meklēt Rudra, bet šķiet, ka bija arī Zaļajā govī.
26.07.2017 15:01 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
citrona, no nosauktajiem - pakčoju vairākas reizes esmu redzējusi Rimi, kā arī citās vietās to var atrast! ;-) Bet daudz kas nav, piekrītu.
Man ļoti garšo tom yum, tom kha, pad thai, no saldajiem - mango sticky rice. (l) LV nav īpaši pieprasīta laikam tāda veida virtuve, bija viena superīga vieta, kur tajiešu ēdiens garšoja mega labi, bet pāris mēnešus tikai noturējās, aizvēra ciet.:-( labprāt uzzinātu, kur vēl var gardi paēst.
Es diezgan daudz gatavoju tāda veida ēdienus, bet tā kā neesmu aso ēdienu cienītāja, parasti izvēlos tādas maigās versijas - visādus terijaki u.tml. Pag. nedēļā sanāca ļoti garšīga tajiešu vistiņa zemesriekstu mērcē. (l)(l)
26.07.2017 14:59 |
 
Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Gemosā un cesars.lv interneta veikalā ir viss nepieciešamais. ;-)
26.07.2017 14:59 |
 
Reitings 190
Reģ: 21.10.2014
57days Rīgā tiešām nav viegli atrast sastāvdaļas, es savulaik arī meklēju, lai pagatavotu kaut ko jaunu radiem un draugiem Latvijā. Rimi āzijas stendā ir daudz rīsu, mērces, bet āzijas receptēs ir nepieciešami specifiski dārzeņi, sēnes, sēklas un saknes. Piemēram, es neatradu tādus dārzeņus kā taro, jams, bok choy. Neatradu ženšeņa sakni, gribēju pagatavot ženšeņa zupu. Stokmanā ir dažas sastāvdaļas konservu bundžās, bet zāles želeju burbuļtējai neatradu. Laikam pieprasījums nav tik liels, lai ievestu šādas sastāvdaļas, it īpaši svaigus augļus un dārzeņus.
26.07.2017 14:40 |
 
Reitings 303
Reģ: 31.10.2016
Man garšo vgan suši, visādas nūdeles, zupas un tā tālāk, bet pats mīļākais ēdiens droši vien ir Bibimbap - rīsi ar liellopa gaļu, dārzeņiem un īpašu korejiešu aso mērcīti, kas tiek pasniegts pannā.
Vecrīgā ir tāds korejiešu restorāniņš Soraksans, kur šis ēdiens ir nu ļooti garšīgs un pārējā ēdienkarte arī ir nogaršošanas vērta. :-)
26.07.2017 14:24 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits