Es personīgi nekad, nekad nevienā diskusijā neesmu izteikusies nievājoši ne par veģetāriešiem, ne vegāniem, un nekad nevienam arī dzīvē neesmu ne aizrādījusi, ne norādījusi par viņa izvēlēto ēšanas režīmu, jo man tas šķiet pilnīgi normāli - darīt, kā pašam labāk patīk un kā pats labāk jūties.Mana attieksme pret cilvēku nemainīsies atkarībā no tā, kādu ēšanas režīmu viņš izvēlas, goda vārds:) Nekad arī neesmu uzskatījusi, ka ēst veģetāru uzturu ir kas slikts.
Bet, tiklīdz runa ir par zinātni un nopietniem pētījumiem, gribas tomēr godīgumu un precizitāti izteikumos, kā jau tas zinātnē pieņemts. Šeit kādreiz diskutēja, cosmo vārdiem runājot, sakarīga lietotāja NordicBelle, kas savus apgalvojumus un jebkuru iesaistīšanos jebkurā strīdā prata pamatot ar nopietniem avotiem (nezinu, neatceros, vai viņa diskutēja par ēšanas režīmu, bet tas tikai kā piemērs normālai diskusijas kultūrai, kas dod pienesumu un jaunas zināšanas un parāda arī pašas lietotājas intelektu, ka viņa nerunā kaut kādus no gaisa parautus teikumus), bet, kad normālas diskusijas vietā ir prasta līmeņa uzbraucieni bez jebkāda seguma, kas nekādas jaunas zināšanas nedod, kā šajā gadījumā, nu tad piedodiet....
Ja Latvijā, kā tiek apgalvots, gadiem neatnāks Rietumeiropas zināšanas par gaļas kaitīgumu, tad jāspēj arī to pamatot ar piesauktajiem autoritatīvajiem avotiem, kur būtu tas apgalvots. Nav jau runa tikai par to nelaimīgo WHO pētījumu, ko iekopēja un izanalizēja Caloo. Arī pārējos avotos nekas tāds kategoriski nav apgalvots. Piemēram, kategoriski norādi, ka World Cancer Research sarkanās gaļas ēšanu saista ar bowel cancer. Jā, saista, bet tajā pašā laikā tajā pašā rakstā neizlasi arī šo teikumu:
Eat little, if any, processed meat such as ham and bacon. This is because the evidence suggests eating 500g or less of red meat a week doesn’t significantly increase bowel cancer risk. Red meat is also a good source of valuable nutrients, such as protein, iron, zinc and vitamin B12, so it can contribute to a healthy, balanced diet. Processed meat on the other hand has less valuable nutrients and can be high in fat and salt, so if you eat red meat it’s best to choose fresh, unprocessed meat.
Acīmredzami skaļu virsrakstu lasītāju kultūra triumfē un iedarbojas uz paviršu lasītāju(e)