Ļooti garda un vienkārša ir arī Slegas cepumu-biezpiena kūka. :)
Vajadzīgas 3 paciņas selgas cepumu(derēs gan parastie, gan ar kļavas sīrupu, gan īrisu), 300g biezpiena, paciņa marmelādes, 200ml saldā krējuma, 4 ēdamkarotes cukura un skāba ievārījuma.
Sagriež kubiņos marmelādi, sajauc ar biezpienu un cukuru, saputo saldo krējumu un tajā iemaisa biezpiena-marmelādes masu, tad formā kārto cepumus, uz tiem liek ievārījumu, tad atkal cepumus, tad putukrējuma kārtu, tad atkal cepumi, ievārījums, cepumi, putukrējuma kārta :) Liek nostāvēties ledusskapī uz nakti.
Es citreiz kādu cepumu kārtu pirms lieku formā izmērcēju vēl pirms tam stiprā un atdzisušā kafijā, ļoooti garda piegarša (l)