Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Dalamies ar piparkūku receptēm

 
Reitings 159
Reģ: 09.12.2016
Tā kā tuvojas Ziemassvētku laiks, esmu meklējumos pēc garšīgas piparkūku mīklas receptes.. Pašai vēl nav īpaši liela pieredze piparkūku cepšanā, tādēļ varbūt kādi ieteikumi cepšanai? (l) Ko citu gatavosiet Ziemassvētkos, kādas svētku receptes un idejas? :)
16.12.2016 09:49 |
 
10 gadi
Reitings 718
Reģ: 01.12.2009
Piparkūku mīklu parasti pērku, vēl neesmu nobriedusi taisīt pati, bet viennozīmīgi kādu gadu saņemšos:-) Šogad man Ziemassvētku galds ir īsts izaicinājums, tā kā baroju bērnu ar krūti, izpaliks štovētie kāposti un zirņi, bērnam arī ir viegla alerģija no piena produktiem, tad neko no tā arī nē, dr. arī majonēzi aizliedza, tad nu es izpaudīšos:-D Doma ir taisīt zaļos salātus ar vistas fileju, mamma saceps pīrādziņus(l), būs vistas cepetis ar krāsnī ceptiem kartupeļiem, vīra māte taisa pasakainu saldo desu(l) mēs esam liela ģimene, parasti katrs atnes groziņu un tad galds lūzt :-D
16.12.2016 10:21 |
 
Reitings 999
Reģ: 05.12.2016
Es vienu gadu pamēģināju pati taisīt piparkūku mīklu no repceptes.lv - http://receptes.tvnet.lv/recepte/19500-raiba-piparkuku-mikla-un-piparkukas
Piparkūkas sanāca dievīgas + uzklāju paštaisītu glazūru. Taču otreiz ņemties tā negribētu. Tur nepieciešams vīrieša spēks pie maisīšanas un virtuvē bija haoss :-D
Varbūt kādreiz pamēģināšu citu recepti, jo pēc tam bija liels prieks cept (l)
Bet visādā citādā veidā piparkūkas tiešām bija labas. :-P
16.12.2016 10:45 |
 
Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
Sastāvdaļas:500 g rudzu milti, 5 ēdamkarotes medus, 4 ēdamkarotes cukura (var aizstāt arī ar medu), 80-100 g sviesta ar pazeminātu tauku saturu, 2 olas, 1 g sodas un cepamā pulvera, garšvielas (ingvers, kardamons, kanēlis, krustnagliņas, citrona miziņa u.tml.), vari izmantot arī veikalos nopērkamās jau gatavās piparkūku garšvielas
Pagatavošana: diētiskās piparkūkas gatavo līdzīgi kā plānās piparkūkas – sviestu, medu un cukuru izkausē, pievieno smalki sasmalcinātas garšvielas. Kamēr mīkla verdoša, tajā vienmērīgi iekuļ 3/4 miltu. Kad mīkla padzisusi, tajā iemaisa sakultas olas, ūdenī atšķaidītu sodu un cepamo pulveri, kā arī atlikušos miltus. Visu kārtīgi samaisa un atstāj uz stundu „ievilkties” līdz mīkla gatava cepšanai. Dekorēšanai izvēlies dabīgas sastāvdaļas – saulespuķu sēklas, sasmalcinātus riekstus un kokosa skaidiņas – izvairoties no cukuru saturošām dekorācijām, piparkūkas padarīsi vēl veselīgākas. SVARĪGI – ar dekorācijām piparkūkas jāapkaisa vēl pirms to cepšanas, un tās viegli mīklā jāiespiež, pretējā gadījumā dekorācijas pēc cepšanas no piparkūkām nobirs!
Nekad nav pievīlusi šī recepte, gatavoju jau vairākus gadus uz svētkiem, garšo tieši tāpat kā ar parastajiem kviešu miltiem būtu gatavojusi.
16.12.2016 16:22 |
 
Reitings 202
Reģ: 20.07.2015
Cepu vairākus gadus pēc šīs receptes
http://virtuve.calis.delfi.lv/receptes/foto-receptes/saldie-edieni/piparkukas-no-rairitas/
Sanāk labas un garšīgas, tikai garšvielas jāliek 2-3x variāk kā norādīts.
16.12.2016 16:51 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!