Latviešu ēdieni.

 
Reitings 80
Reģ: 21.03.2014
Sveiki :)
Pavisam drīz dodos Erasmus uz Poliju, un viens no pirmajiem pasākumiem būs Euro Dinner, kur jāsagatavo kāds savas valsts ēdiens. Man ar kursabiedra palīdzību jāuztaisa gan deserts, gan kaut kas nopietnāks apēdams. Doma uztaisīt rupjmaizes kārtojumu ( kā labāk aiztransportēt rupjmaizi, lai vel nepilnas divas nedēļas uzglabājas? Sakaltēt sausiņos un sarīvēt? :D), bet par otru ēdienu ( kāda uzkoda/salātiņi/izcept pīrādziņus?) nav ne jausmas. :-/ Varbūt jums ir kāda laba ideja? :)
12.09.2016 22:13 |
 
Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
Vieniigais latviskais eediens no visa, ko esmu gatavojusi un Rietumeiropieshi ir par labu atzinushi, ir piiraagi gan ar zhaaveetu galju, gan kaapostiem. Un piparkuukas. Veel vareetu 'aiziet' mazini sklandrausiishi, par rudzu miltu pieejamiibu Polijaa nav jaasatraucas, taapat kaa par mannu, biezpienu, kefiiru un visu paareejo. Shaados pasaakumos ir jaapadomaa par to cik eerti eediens buus eedams - kaa tu pasniegsi to debesmannu vai rupjmaizes kaartojumu?
12.09.2016 23:04 |
 
Reitings 236
Reģ: 06.04.2015
Siļķe ar biezpienu un kartupeļiem.
12.09.2016 22:50 |
 
10 gadi
Reitings 2910
Reģ: 27.08.2009
Polijā mannai ir jābūt, man arī tā šķiet.
12.09.2016 22:40 |
 
Reitings 107
Reģ: 03.03.2016
*mice* visu tur var dabūt: mannu, rudzu miltus, rupjmaizi, kefīru, siļķes, biezpienu utt.
12.09.2016 22:39 |
 
Reitings 80
Reģ: 21.03.2014
Sklandraušiem varētu būt ka rudzu milti jāved no Latvijas, man soma jau diezgan pilna, nezinu vai vietu atradīšu :/
12.09.2016 22:36 |
 
Reitings 107
Reģ: 03.03.2016
PM tev :)
12.09.2016 22:36 |
 
Reitings 80
Reģ: 21.03.2014
Oi, uzputenis no ābolu sulas bija mans koju laika firmas ēdiens, kaimiņi kā redzēja, ka stiepju no veikala ābolu sulas burku, jau pieteicās paputot apmaiņā pret kādu garduma bļodiņu. :D Tikai nezinu, kā tur ar mannas dabūšanu :(
12.09.2016 22:34 |
 
10 gadi
Reitings 2910
Reģ: 27.08.2009
Man arī liekas, ka ābolmaize būtu ņamm, bet tā kā es nezinu, cik sarežģīti ir tādu izcept, neieteicu. :D
12.09.2016 22:34 |
 
Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Maizi uzreiz liec saldētavā.
Nekad neesmu ēdusi vai gatavojusi, bet ļoti latviski šķiet sklandrauši.
Varbūt ābolmaizi?
12.09.2016 22:32 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Nezinu, cik latviski tas skaitās, bet garšīgi būtu siera groziņi :) Vai arī izklapēc cūciņas karbonādi un pasniegt ar biezenīti (to visu var Polijā uz vietas noorganizēt) :)
12.09.2016 22:27 |
 
10 gadi
Reitings 2910
Reģ: 27.08.2009
Man Erasmusā gan nebija ēdienu vakars, bet es esmu dzirdējusi, ka tādi ļoti atšķirīgi ēdieni no tā, kas pierasts Rietumos, tomēr nepazūd no galda. Un, lai arī es esmu ar visām četrām par mūsu lieliskās kultūras nešanu pasaulē, tavā vietā tomēr izvēlētos kaut ko vairāk random par rupjmaizes kārtojumu, siļķi, cūkas ausīm utml. Speķa pīrādziņus vari mēģināt izcept, tikai ar maz speķi un daudz liesas gaļas. :D Tad nebūs nekas jāved, jo kādu mīklu jau Polijā noteikti var nopirkt, tāpat kā žāvētu gaļu. Patiesībā es vispār neko netransportētu, ņemot vērā, cik Polijā tomēr "līdzīgi" mums ēd, un visu ko var nopirkt. Otrajā vari arī zirņu biezputru mēģināt, es domāju, ka tai tā garša nav nekas pārāk eksotisks. Saldajā - vari vienkārši aizvest gotiņkončas, tās jau divas nedēļas var stāvēt. Uzpūtenis, jeb debesmanna arī ir variants - Polijā būs gan manna (vajadzētu būt), gan zapte, tikai tad jāputo.
12.09.2016 22:23 |
 
Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Visār rudzumaize maize nemaz tik ātri nebojājas. Ieliec ledusskapī.
Otrais - zirņi ar speķi? :)
12.09.2016 22:17 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Man liekas, ka rupjmaizes kārtojumu gatavo tieši no sakaltētas maizes :)
12.09.2016 22:16 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits