Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Jūsu gatavotās kūkas.

 
Reitings 260
Reģ: 05.07.2013
Tā kā dēlam tuvojas vārda diena, gribu uzcept kūku/kapkeikus vai ko tamlīdzīgu.
Tādēļ jautājums: Kāda ir jūsu iecienītākā kūkas recepte ko gatavojat?
07.06.2016 20:58 |
 
Reitings 21
Reģ: 01.02.2018
Meitenes, recepte 5. lapā. :)
01.02.2018 09:55 |
 
Reitings 416
Reģ: 02.01.2018
Man arī, lūdzu, receptīti! :-) Lasu ļoti labas atsauksmes par šo Snikers kūku, gribētos pašai arī pamēģināt uztaisīt!
01.02.2018 09:44 |
 
Reitings 239
Reģ: 28.03.2010
Arieta, man arī, lūdzu, receptīti! :-):-)
01.02.2018 09:42 |
 
Reitings 6
Reģ: 31.01.2018
Arieta, es arī labprāt gribētu saņemt Jūsu Snikerkukas receptīti
01.02.2018 08:46 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
 
Reitings 147
Reģ: 15.01.2013
Labrīt!
Vai kāda, lūdzu, varētu ieteikt recepti, pēc kuras gatavot sāļo karameli? Esmu redzējusi tik daudz receptes, ka nezinu kuru izmantot...
Paldies!
18.10.2017 10:14 |
 
Reitings 4
Reģ: 29.10.2016
Lii*
es šobrīd cepju trešo biskvītu :D
pirmos divus cepu 50 min, ka iedūru kocinu, ta ppssssssssssssss iebruka, bet izcepas :D visu darīju kā receptē, 30 min vispār durvis vaļā nevēru. ir kādi ieteikumi?
18.08.2017 13:37 |
 
Reitings 4
Reģ: 29.10.2016
par Snikerkūku :) Cik lielā formā Jūs viņu cepjat? man ir 23cm un 28cm kurā labāk? domāju kad cepšu divus biskvītus :) cerams ar 200sviestu un divām bundžām ieb.piena pietiks. vai nē?
14.08.2017 22:48 |
 
Reitings 237
Reģ: 14.10.2015
Arieta man arī lūdzu receptīti.:-)
14.08.2017 22:08 |
 
Reitings 4
Reģ: 29.10.2016
arieta
atradu :)
14.08.2017 22:07 |
 
Reitings 4
Reģ: 29.10.2016
Arieta!!! atsūti man arī,lūdzu Sniker tortes receptīti :)
14.08.2017 22:01 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
 
Reitings 760
Reģ: 08.08.2011
Pacelšu.
Kura gatavo mežģīni kūkām, kādu masu izmantojat? Nopērkamo cukura masu, gum paste vai pašas veidojat? Ja veidojat, tad kā? :-)
29.07.2017 10:30 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Tik daudz cukuri. :D Vajag sāļās kūkas. :-D
02.02.2017 10:57 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
pelite_3182, šī arī ir manis ceptā! Tā kā, jā, esmu mēģinājusi. :-D Ja negribas tik augstu, var taisīt lielākā formā vai mazāk kārtās.
02.02.2017 10:50 |
 
Reitings 177
Reģ: 29.01.2009
ņam ņam
Vai esi mēģinājusi šo kūku? Es domāju ja būtu lielāka forma būtu vairāk ok, ne? Lai nav tik augsta
02.02.2017 08:38 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
pelite_3182, nu, piemēram, šī sarkanvīna-aveņu šoko kūka
:-)
01.02.2017 10:32 |
 
Reitings 177
Reģ: 29.01.2009
Paceļu:-)
Padalieties ar kādu šokolādes kūkas recepti, vai kādu citu interesantu kūku
30.01.2017 09:56 |
 
Reitings 1035
Reģ: 29.07.2009
Lai neviena nenobīstas, kūkas pagatavošana nav nemaz grūta, tikai varbūt nedaudz laikietilpīgāka kā parasti :)
01.12.2016 15:27 |
 
Reitings 1035
Reģ: 29.07.2009
PAGATAVOŠANA:
-
Gatavo pamatni: Uzkarsē krāsni līdz 200°C. Virtuves kombainā vai blenderī sasmalcina/sablenderē cepumus kopā ar cukuru un izkausētu sviestu, vai arī smalki saberž cepumus ar rokām un iejauc cukuru un izkausētu sviestu. Cepšanas formā ieklāj cepamo papīru, ieber cepumu masu un piespiežot vienmērīgi izlīdzina. Liek cepties uz 10 min 200°C, tad noliek malā.
-
Gatavo brūkleņu-ābolu pildījumu: 90 g notīrītu un nomazgātu brūkleņu kopā ar 30 g gabaliņos sagrieztu ābolu un 20 g cukura vāra, līdz ābolu gabaliņi izšķīduši, ogas gandrīz izšķīdušas, un šķidrums gandrīz izvārījies. Paralēli pannā sautē 60 g ābolu kubiņu/gabaliņu ar 10 g cukura (un pēc vēlēšanās – šķipsniņu kanēļa; es šeit neliku), lai āboli izsautējas un nedaudz karamelizējas, taču neizjūk – joprojām paliek veselos gabaliņos. 0,5 ēd.k. cietes sajauc ar ¼ gl. auksta ūdens, lai ciete izšķīst, un pielej klāt brūkleņu-ābolu masai. Noņem no uguns un apm. pusminūti intensīvi maisa, līdz masa sabiezē. Masai pievieno ābolu gabaliņus un uzmanīgi iemaisa, lai ābolu gabaliņi neizjūk. Noliek atdzesēties. (Es sākotnēji pagatavoju brūkleņu-ābolu masu no 180 g brūkleņu ar 60 g ābolu un 40 g cukura (ar 1 ēd.k. cietes uz 0,5 gl. ūdens) + 120 g ābolu kubiņu ar 20 g cukura, bet, sapildot masu cepšanas formā, aptuveni puse palika pāri, tādēļ receptē samazināju sastāvdaļu daudzumu uz pusi.)
-
Gatavo ābolu biezeni: Ābolu gabaliņus ar cukuru un kanēli vāra, līdz tie izjukuši (var arī sablenderēt, kad tie gandrīz izjukuši, un vēl nedaudz pavārīt). 0,5 ēd.k. cietes sajauc ar ¼ gl. auksta ūdens, lai ciete izšķīst, un pielej ābolu masai. Noņem no uguns un apm. pusminūti intensīvi maisa, līdz masa sabiezē. Noliek atdzesēties.
-
Gatavo siera masu: Saputo krēmsieru, līdz tas ir gaisīgs. Pakāpeniski pievieno cukuru, turpina putot. Pakāpeniski pievieno miltus, pievieno vaniļas cukuru. Pa vienai pievieno olas, pēc katras olas masu puto vismaz 1 min. Pievieno skābo krējumu un vēl nedaudz saputo.
-
Uz pamatnes liek brūkleņu-ābolu masu, vienmērīgi izlīdzina pa visu pamatni. Lej virsū siera masu. Ar karoti liek virsū siera masai nelielas ābolu biezeņa kaudzītes (pa visu virsmu). Ar karotes kātu izapļo pa virsmu, nedaudz iemaisot biezeni siera masas virskārtā.
-
Cep iepriekš uzsildītā krāsnī 200°C 10 minūtes. Pēc 10 minūtēm samazina temperatūru līdz 110°C, un cep vēl 30 minūtes. Cepšanas laikā nedrīkst virināt krāsns durtiņas! Izslēdz krāsni (samazina temperatūru uz 0°C), un, nevirinot durtiņas, atstāj kūku krāsnī vēl 1 h. Tad paver krāsns durtiņas pāris centimetrus un atstāj kūku krāsnī vēl 1 h. Izņem un atdzesē istabas temperatūrā, pēc tam pārliek ledusskapī uz vismaz 6 h, bet kūka būs stingrāka, ilgāk stāvot.
-
Kamēr kūka dzesējas, sagatavo karameļu mērci:
Katliņā liek cukuru kopā ar ūdeni, gaida, kamēr cukurs izkusīs un karamelizēsies, bet īpaši nemaisa (tikai tik, lai cukurs nepiedeg). Kad cukurs karamelizējas, iemaisa sviestu. Noņem no uguns un pievieno saldo krējumu, kārtīgi izmaisa, līdz mērcei ir viendabīga konsistence. Tā var šķist ļoti šķidra, bet atdziestot sabiezēs. Mērci atdzesē istabas temperatūrā, tad pārliek ledusskapī un pilnīgi atdzesē, līdz auksta.
-
Kad kūka ir nostāvējusies ledusskapī, izņem to no formas un pārlej/pārsmērē ar karameļu mērci, vai lej karameļu mērci uz katra gabaliņa, pasniedzot.
01.12.2016 15:26 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits