Diana38, man masa nesakritās. Receptes gan ir daaudz un dažādas. Es šo to esmu atmetusi no orģinālās receptes.
* 6 olu baltumi;
*250 gr pūdercukura;
*2 ēd.karotes kartupeļu cietes
*biki sāls.
Dekorēšanai - saldais krējums 200 ml, ogas vai augļi.
Sakul olu baltumus + sāls. Kul uz ātrāko ātrumu. Tik ilgi, kamēr apgriežot bļodu otrādi, masa nekrīt ārā. Tad pamazām pievieno pūdercukuru un turpini kult, pēc tam kartupeļu cieti. Visu sakul.
Krāsni uzkarsē uz 160 grādiem. Cepamo papīru iesmērē ar sviestu. Liec virsū masu. Galvenais taisīt uz augšu, nevis diametrā lielu. Es lielāku par 25 cm netaisu. Lai sanāk augsta, nevis pankūka.
Liekam Pavlovu krāsnī un nogriežam uz kādiem 110 -120 grādiem. Cepam stundu. Palūrot, lai neapdeg. Ja paliek dikti brūna, tad nogriez mazāk grādus. Pēc stundas ļauj viņai atdzist, bet krāsnī jādzesē.
Pēc tam sakul saldo krējumu + biki cukuru. Uzliec saldo krējumu, ogas/augļus un nom nom nom! :)