barbyq, es laikam rakstīšu šeit divos komentāros, jo tā recepte ir wordā un baigi gara :D
-
Es gatavoju 18 cm formā, jo man patīk, ka kūka ir augsta, bet ar šo izejvielu daudzumu mierīgi pietiktu 20 cm formai. Ja ņem lielāku formu (24 vai 26 cm), nepieciešams proporcionāli palielināt sastāvdaļu daudzumu.
-
SASTĀVDAĻAS:
-
Pamatne:
130 g Mājas cepumi, maiznīca “Flora” (nelietoju Selga, nepatīk. labāk ņemt kādus smilšu)
35 g Sviests
1 ēd.k. Demerara cukurs (var aizvietot ar muskovado)
-
Ābolu un brūkleņu pildījumam:
90 g Brūklenes
90 g (30 g + 60 g) Nomizoti, gabaliņos sagriezti skābi āboli (es ņēmu antonovka), 30 g – kopā ar brūklenēm & 60 g – kubiciņos atsevišķi
30 g (20 g + 10 g) Cukurs, 20 g – ar brūklenēm + āboliem & 10 g – ar ābolu gabaliņiem
0,5 ēd.k. Kartupeļu ciete
0,25 gl. Ūdens
Šķipsna Kanēlis – pēc vēlēšanās pie ābolu gabaliņiem
-
Ābolu biezenim:
140 g Nomizoti, gabaliņos sagriezti skābi āboli (es ņēmu antonovka)
20 g Cukurs
0,5 ēd.k. Kartupeļu ciete
0,25 gl. Ūdens
0,5 tējk. Kanēlis
-
Siera masai:
3 pac. / 525 g Svaigais siers “Kārums” (vislabāk patīk šis, bet var ņemt arī kādu citu; kopā apm. 520-550 g)
120 g Cukurs
2 ēd.k. Milti
1 tējk. Vaniļas cukurs (man ir Dansukker smalkais)
2 vai 3 Olas (3 gab. S izmēra olas vai 2 gab. L/XL izmēra olas)
120 g Trekns skābs krējums (es ņemu 25%)
-
Karameļu mērcei:
150 g Demerara cukurs (var aizvietot ar muskovado)
3 ēd.k. Ūdens
130 ml Saldais krējums
1 ēd.k. Sviests