Jūsu gatavotās kūkas.

 
Reitings 260
Reģ: 05.07.2013
Tā kā dēlam tuvojas vārda diena, gribu uzcept kūku/kapkeikus vai ko tamlīdzīgu.
Tādēļ jautājums: Kāda ir jūsu iecienītākā kūkas recepte ko gatavojat?
07.06.2016 20:58 |
 
Reitings 1416
Reģ: 25.06.2012
Žāvētas dzērvenes forši iet pie burkānkūkas. Tāpat labi piestāv grauzdēti, karamelizēti valrieksti.
Vēl var izgriezt burkānformas trafaretu un izdekorēt līdzīgi kā šeit :)
16.06.2016 12:25 |
 
Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
aii gatavošu pēc šīs receptes!

Torte „Rafaello”

Sastāvdaļas:
Mīkla:

2 olas,
1gl. Cukurs,
1ēd. Vaniļas cukurs,
200 svaigs krējums(30%),
2 gl.milti,
1ēd. Cepamais pulveris


Krēms:

200 krējums (20%),
200 g svaigs krējums (30%),
¾ g;. Cukurs,
1 ēd. Vaniļas cukurs,


Pildījums:
200 gr. Svaigas (vai saldētas) ogas (zemenes, avenes).

Dekorēšanai: 15 "Raffaello" konfektes, kokosrieksta skaidiņas

Pagatavošana:

Olas, cukuru, vaniļas cukuru puto ar mikseri līdz rodas stingras putas, pievieno saldo krējumu un turpina putot.
Pievieno miltus , kas sajaukti ar cepamo pulveri, ar karoti samaisa līdz rodas viendabīga massa.
Mīklu ielej tortes cepamajā formā, kas ieziesta ar sviestu un cep 180-200 grādos 30-40 min (cepeškrāsni iepriekš uzsildīt).
Gatavu, atdzisušu biskvītu pārgriež vidū uz pusēm un izgriež sirds formu (ja vēlas).

Gatavojam torti:

Krējumu, svaigo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru saputo,
Uz biskvīta pirmās daļas uzziežam krēmu 1 cm biezā slānī,uzliekam ogas, mazliet iespiežot krēmā, tad atkal virs ogām uzliekam krēma kārtu,
Sarīvējam 5-7 Rafaello konfektes un uzberam uz pirmā biskvīta krēma, virsū liekam biskvīta otro daļu un uzsmērējam krēmu, kā arī ar šo krēmu apsmērējam tortes malas.

Dekorēšana: Atlikušās Rafaello konfektes pārgriežam uz pusēm (var arī negriezt) un izliekam gar tortes malu, vidū var likt ogas, apkaisām visu torti ar kokorieksta skaidiņām.
16.06.2016 14:28 |
 
Reitings 443
Reģ: 25.01.2014
Vai kāda lūdzu var atsūtīt arietas snikerkūkas recepti? :)
16.06.2016 14:32 |
 
Reitings 4083
Reģ: 22.11.2013
5.lapā Arieta ielika
16.06.2016 14:40 |
 
Reitings 367
Reģ: 22.10.2015
Meitenes, man ar 1x nepielec :-D Kā gatavo to karameli Snikera kūkai? Sajauc visu kopā, šīs trīs slapjās sastāvdaļas vai kā?
16.06.2016 16:37 |
 
Reitings 417
Reģ: 05.01.2014
jaukums izskatās gardi, būs kkad japameiģina !:-)
16.06.2016 16:50 |
 
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
charmy, te recepte
16.06.2016 16:53 |
 
Reitings 367
Reģ: 22.10.2015
Favel, paldies :)
Bet baidos, ka neskaidri noformulēju :D Tu man palīdzēji ar recepti sāļajai karamelei, ko smērē virsū, pareizi?
Bet kā ar šo krēmu/karameli

Krēms:
200g istabas temp.sviesta, divas bundžas vārīta iebiezinātā piena (karamele) un saldais krējums kādi 300g, kuru saputo, bez cukura.


Kas receptē iet starp biskvīta kārtām?
16.06.2016 16:59 |
 
Reitings 367
Reģ: 22.10.2015
Es pati neko vairāk par dažādām siera kūku versijām vēl nemāku, esmu procesā. Neraža vienīgi, ka ēdāji esam tikai divi :-D
16.06.2016 17:00 |
 
Reitings 1183
Reģ: 15.02.2012
Šodien mēģināšu taisīt Annas Pannas medus kūku 8-) mēģināju pirms pāris gadiem citu recepti un sanāca briesmīgi, es to noteikti nesaukto par viegli gatavojamu kūku, bet man tā tik ļoti garšo un iedvesmojos no atsauksmēm :)

Meitenes, paldies par brīnišķīgo diskusiju, tik daudz jaunu ideju (l)

Un tāds muļķīgs jautājums no iesācējas kūku cepšanā (s) kāds trauks ir karstumizturīgs? Es saprotu, ka stikla, bet cik biezam stiklam jābūt? Receptē teikts ūdens peldē kausēt, bet mājās stikla bļodiņa ir aizdomīgi plāna, tagad plānā doties uz veikalu pēc biezākas, derēs jebkura tāda daudz maz pasmaga stikla bļoda?
17.06.2016 13:09 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Lex, ja nepieciešams tieši ūdens peldei, var arī nebūt stikla, tā temperatūra nav tik liela, lai tam traukam kaut kas notiktu..ok, pavisam plāno stikliņu nevajadzētu, bet, nu, derēs parasta bļodiņa. ;-)
17.06.2016 16:43 |
 
Reitings 833
Reģ: 10.03.2013
Lai cik dīvaini būtu, man nekad nesanāk kūkas pēc Annas Pannas receptēm. Visu daru pareizi, bet nesanāk. Kad gatavoju no citām receptēm, viss labi. Vēl kādai varbūt tā ir bijis?
17.06.2016 17:02 |
 
Reitings 1416
Reģ: 25.06.2012
No kūkām es pēc Annas Pannas receptes esmu gatavojusi tikai šo kūku (bet karameli taisīju pēc citas receptes) http://annabirmane.wordpress.lv/2012/11/04/siera-kuka-ar-karameli/ . Bija garšīga , bet man nepatika, ka viņu bija pagrūti sagriest smuki, pārāk ķepīga.

Un vēl kādas 10 x cīnījos, taisot macarons pēc Annas Pannas receptes. Ne reizi nesanāca perfekti. Tad pamainīju uz Yvette recepti un sanāca nevainojami macarons ar pirmo reizi.
17.06.2016 17:06 |
 
Reitings 188
Reģ: 29.01.2009
Snikera kūka sanāca dievīga! (l)
Paldies par recepti!!!!!
Charmy- paņem divas vārītā iebiezinātā piena ar cukuru bundžas, tad to saturu samaisi ar 200g istabas temperatūras sviesta- lūk viena krēma kārta.
Pa virsu smērē saputotu saldo krējumu, bet bez cukura.
Tad uzber riekstus.
Tad uzliec nākamo biskvīta kārtu un atkal atkārto - 1 kārta krema no vārītā iebiezinātā piena, 2 kārta ar putukrējumu, pa virsu rieksti!
17.06.2016 17:36 |
 
Reitings 27
Reģ: 24.05.2015
nesen tieši gatavoju medus kūku: no annas pannas receptes pati mīkla sanāca izcila, medus kūkas krēmu gan sanāca nedaudz uztjūnēt :)
17.06.2016 17:48 |
 
10 gadi
Reitings 2510
Reģ: 29.01.2009
paņem divas vārītā iebiezinātā piena ar cukuru bundžas, tad to saturu samaisi ar 200g istabas temperatūras sviesta- lūk viena krēma kārta.
tā snikerkūka izklausās baisi trekna un sātīga, tā ir?
17.06.2016 18:27 |
 
Reitings 1183
Reģ: 15.02.2012
culexpipiens , lūdzu, padalies, kā uztjūnēt krēmu :-)(l)
17.06.2016 18:55 |
 
Reitings 133
Reģ: 08.02.2013
Arieta, es arī labprāt pieteiktos uz tavu receptīti. Izklausās garšīgi.:-)
17.06.2016 19:52 |
 
Reitings 133
Reģ: 08.02.2013
Atradu recepti. Paldies. :-D
17.06.2016 19:59 |
 
Reitings 1183
Reģ: 15.02.2012
Varu padalīties ar atsauksmi par Annas Pannas medus kūkas recepti - man sanāca ļoooooti labi :-)(l)
Mīkla un biskvīts tiešām izcils, krēms arī ļoti labs! Vienīgais - nākamreiz likšu nedaudz mazāk cukura un pūdercukura, jo dikti salda, bet iespējams man tas saldums arī no medus bija, jo medus pats par sevi jau bija sacukurojies. Vēl neliela atkāpe no receptes - man sanāca nevis 8 kārtas, bet 5, jo mīklu sadalīt 8 mazākās daļas man īsti neizdevās, jo šķita, ka biskvīta plāksnes būs baigi plānas. Beigās tās sanāca pabiezas, bet tāpat izlietoju visu mīklu un nākamreiz mēģināšu plānāk un vairāk kārtas. Anyway ļoti garšīgi sanāca, nostāvēja nakti ledusskapī un puse šodien jau apēsta :-P(l)
18.06.2016 21:44 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits