aii gatavošu pēc šīs receptes!
Torte „Rafaello”
Sastāvdaļas:
Mīkla:
2 olas,
1gl. Cukurs,
1ēd. Vaniļas cukurs,
200 svaigs krējums(30%),
2 gl.milti,
1ēd. Cepamais pulveris
Krēms:
200 krējums (20%),
200 g svaigs krējums (30%),
¾ g;. Cukurs,
1 ēd. Vaniļas cukurs,
Pildījums:
200 gr. Svaigas (vai saldētas) ogas (zemenes, avenes).
Dekorēšanai: 15 "Raffaello" konfektes, kokosrieksta skaidiņas
Pagatavošana:
Olas, cukuru, vaniļas cukuru puto ar mikseri līdz rodas stingras putas, pievieno saldo krējumu un turpina putot.
Pievieno miltus , kas sajaukti ar cepamo pulveri, ar karoti samaisa līdz rodas viendabīga massa.
Mīklu ielej tortes cepamajā formā, kas ieziesta ar sviestu un cep 180-200 grādos 30-40 min (cepeškrāsni iepriekš uzsildīt).
Gatavu, atdzisušu biskvītu pārgriež vidū uz pusēm un izgriež sirds formu (ja vēlas).
Gatavojam torti:
Krējumu, svaigo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru saputo,
Uz biskvīta pirmās daļas uzziežam krēmu 1 cm biezā slānī,uzliekam ogas, mazliet iespiežot krēmā, tad atkal virs ogām uzliekam krēma kārtu,
Sarīvējam 5-7 Rafaello konfektes un uzberam uz pirmā biskvīta krēma, virsū liekam biskvīta otro daļu un uzsmērējam krēmu, kā arī ar šo krēmu apsmērējam tortes malas.
Dekorēšana: Atlikušās Rafaello konfektes pārgriežam uz pusēm (var arī negriezt) un izliekam gar tortes malu, vidū var likt ogas, apkaisām visu torti ar kokorieksta skaidiņām.