Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Saimniecītes, palīdziet!

 
10 gadi
Reitings 1368
Reģ: 03.01.2010
Lūdzu, iesakiet kādas nedārgas veģetāras uzkodas, ko pasniegt ciemiņiem mājās.
Kādas maizītes, kanapē vai ko tādu...
26.05.2016 16:15 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
interesantakais ka liela vegetariete neviena tema nevienu recepti neieliek
24.01.2018 21:51 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
ari pacelu.
24.01.2018 21:06 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
kanape maizites







09.06.2016 13:57 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
nodereja?
08.06.2016 00:14 |
 
Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009


28.05.2016 22:59 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015



Arbūza, fetas, bazilika uzkoda


arbuza sokolades uzkoda


28.05.2016 22:27 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Nodereja kads ieteikums?
28.05.2016 14:23 |
 
Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
Cukini čipsi

Saldās brusketas

Un sāļās (l)

Grilēti ananāsi
26.05.2016 18:24 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Tak vasara, uztaisi dārzeņu plati:


UN SJO! Es vairs vakariņas negribu taisīt, bet gan gribu dārzeņu plati :'-(
26.05.2016 18:17 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Tak vasara, uztaisi dārzeņu plati:



Man garšo visi marinētie gurķīši/sēnites/ķiploki/citi labumi

Sataisi lavaša rullīšus, arī diezgan ātri - krēmsieru ēd, iekšā var zaļumus, teiksim, vai olīves. Vai humusu. Pasūti suši :)

Nevajag iespringt!
26.05.2016 18:16 |
 
10 gadi
Reitings 1368
Reģ: 03.01.2010
Paldies liels par idejam!

Pieba produktus ed, zivis un olas need.

Aizmirsu piebilst, ka man nav cepeskrasns, lidz ar to neko izcept nevaru.

Laikam uztaisisu vienus salatus, kaut kadus grieku salatus.
Kaut ko pameginasu ar tiem krekeriem, uzliksu virsu.
Varbut vel kadas maizites uz francu bagetites
26.05.2016 18:04 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Veģetāras - ovo lakto veģetāriešiem piemērotas, vai pavisam veģetāras? Ja var olu un sieru, tad - siera plate :)
26.05.2016 17:41 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
arbuzs ar kazas sieru.....






http://www.stilaparks.lv/jaunumi/22/1248/
26.05.2016 17:19 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
P.S. Arbuzs ar sasliktu vispar labi iet kopa, labak neka ar maizi. Vel tak mums tagad ir biezpiens...no ta simt un vienu uzkodu var pagatavot.
26.05.2016 17:12 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Patiesībā jau visvienkāršāk būs, ja iegūglēsi "bruschetta toppings" un tad vari izvēlēties starp desmitiem variantu, jo brušetas nav tikai ar klasisko tomātu-bazilika salsu. Tad vari to pielāgot gan savu viesu gaumei, gan iespējām :-)
26.05.2016 17:10 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015



Sojas un dārzeņu kotletes


http://www.delfi.lv/receptes/sojas-un-darzenu-kotletes.d?id=43622345



vispar pamekle sojas receptes, daudz uzkodu iznaks.



auglus ari protams , un tagad noteikti arbuzu un ogas.;-)
26.05.2016 17:08 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015




Sojas šašliks

Nepieciešams:

Sojas gabali (“medaljoni” vai “gulašs”),
sēņu vai dārzeņu buljons,
lauru lapa.

Marinādei Nr. 1:

3 ēdamkarotes vegānas majonēzes,
3 ēdamkarotes ābolu etiķa,
1 ēdamkarotes sojas mērces,
1 sīpols,
1 daiviņa ķiploka,
pipari,
pēc vēlēšanās – rīvēts svaigs ingvers,
mazliet tomātu mērces,
saldās paprikas pulveris.

Marinādei Nr.2:

3 ēdamkarote sarkanvīna,
3 ēdamkarotes etiķa,
3 ēdamkarotes augu eļļas,
1/4 tējkarote timiāna,
2-3 kadiķogas,
2 daiviņas ķiploka,
1/2 sīpola,
sāls.


Pagatavošana:

1. Sojas gabaliņus kopā ar lauru lapu novāra buljonā.

2. Sajauc vienas vai otras marinādes sastāvdaļas. Pievieno notecinātus sojas gabaliņus, kārtīgi izmaisa. Ja iznāk par sausu, pievieno buljonu, kurā vārījās soja. Atstāj iemarinēties uz nakti.

3. Saver sojas gabaliņus uz iesma (pēc vēlēšanās pamīšus var likt kabaču vai tomātu šķēles, šampinjonus (tos arī vēlams iemarinēt tāpat kā soju), mazus sīpoliņus vai sīpolu šķēles vai daivas).

4. Liek virs grila (vēlams, kamēr ogles vēl liesmo vai ir ļoti, ļoti karstas – karstākas, nekā vajadzētu gaļai) un īsu brīdi apcep – raugieties, lai neizžūst, tikai apgrauzdējas. Var cepot vēl apziest vai pārlaistīt ar marinādi, lai sulīgāk.

Ja nav pieejams grils, sojas gabaliņus var apcept pannā ļoti karstā eļļā 1-2 min.

Autors: Veģetārisms.lv
26.05.2016 17:06 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
26.05.2016 16:48 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!