Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Veģetāriešu un vegānu VIENOTĀ TĒMA.

 
Reitings 490
Reģ: 10.08.2014
Šī būtu tēma, kur nevis strīdēties par to, kurš no "ēšanas dzīvesveidiem" ir pareizāks, bet tēma receptēm, padomiem, pieredzes apmaiņai.

Pati neēdu gaļu teju 8 gadus, pa retam gadās uzkost laša fileju vai garneles, bet labprāt gribētu pilnībā aizmirst arī par zivīm. Tas, kas no tā attur: izdomas trūkums un, atzīstu, dažkārt arī slinkums. Ir vienkāršāk uzstutēt uz brokastu maizītes laša šķēli, nekā veltīt dažas minūtes avokado "sviesta" pagatavošanai. Zinu, ka internets ir pārpilns recepšu, uzturvielu skaitītāju utt., u.t.jpr., pet labprāt uzklausītu tieši šejieniešu "dzīvās", "reālās" pieredzes. Ko ēdat brokastīs? Kā pagatavot sātīgas pusdienas? Kādas ir Jūsu iecienītākās uzkodas?

Lai mums laimīga un garšīga dzīve! :-)
12.03.2016 15:13 |
 
Reitings 1093
Reģ: 05.09.2018
Karalienēm tas neinteresē.
28.02.2019 18:05 |
 
Reitings 567
Reģ: 19.09.2017
 
Reitings 741
Reģ: 11.08.2015
Eksperimentējot ar piena izslēgšanu no uztura, nopirku mandeļu pienu, ko pielikt pie rīta kafijas. Dažu minūšu laikā man sāka dauzīties sirds, rokas trīcēja, piepampa seja un lūpas izskatījās kā instagram duckface beibei. Skaidrs, ka alerģija, bet man apēdot paciņu mandeļu riekstus nekādas alerģiskas reakcijas neparādās. Un tas nebija nekāds lētais, bet gan bio-eko-šmeko brends.
28.02.2019 16:42 |
 
Reitings 110
Reģ: 03.02.2019
Šodien lasīju rezultātus par sojas pienu testu. Populārais Alpro ieguvis loti sliktus rezultatus, ir gan gmo, par daudz nikelis un citas kaitigas vielas. Varbut kadai noder, sojas pienu nelietoju, bet Alpro firmas kokosriekstu piens gan garso.
Oatly auzu pienam ari viduveji raditaji. Vispar auzu pienam dodu prieksroku ikdiena, bet to parsvara nemu bio company
https://www.oekotest.de/essen-trinken/Gentech-Soja-und-schaedliches-Nickel-Alpro-Sojamilch-enttaeuscht-im-Test-_600842_1.html
28.02.2019 16:32 |
 
Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
Domāju, ka varētu mēģināt izlīdzēties ar saldo kartupeli, piemēram :-)
Jā, šis ēdiens man liek atcerēties atvaļinājumu (l) kur atpūšas briti, tur vienmēr atradīsies indiešu restorāniņi (l)
28.02.2019 12:23 |
 
Reitings 477
Reģ: 03.09.2016
Pie mums ir(Itālijā), bet nu jā, recepte vairāk rudenim, bet tiešām ĻOTI garšīgi, tāpēc padalījos.;-)
28.02.2019 12:14 |
 
Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
Choker, vai tad ķirbji vēl tiek pārdoti? Kka neesmu manījusi, bet ekstra nopetīšu.
Paldies, par recepti un burvīgo britu angļu valodu :-D
28.02.2019 11:05 |
 
Reitings 477
Reģ: 03.09.2016
Veģetārais karijs pēc šīs receptes! Īsta ņamma!!
https://m.youtube.com/watch?v=CfcAEWM-7NI
28.02.2019 10:58 |
 
Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
Vēlējos pacelt šo tēmu, gribas pilnveidot ēdienkarti un minimāli ēst gaļas patēriņu.
Myfoodbloger bija laba fenheļa veģetārā zupa, vakar vakariņām tapa kas līdzīgs, ļoti barojoša un garda (l) tāpēc, meitenes, ja jums ir kādas receptes pūrā, neskopojieties ;-)
28.02.2019 10:14 |
 
Reitings 1584
Reģ: 29.05.2016
Interesanta tēma, jāatzīmē, var nākotnē noderēt:-)
25.06.2016 20:28 |
 
Reitings 375
Reģ: 13.06.2016
Brokastīs:
Vaniļas piena un banānu smūtijs.
Sastāvdaļas:
½ tase maiga tofu
1 glāze vaniļas sojas piena
1 saldēts banāns (nomizots, sagriezts)
½ ēdamkarote zemesriekstu sviesta
Visu liek blenderī un blenderē.
Pusdienās:
Sieram:

1 glāze mērcētu indijas riekstu
2-3 smalki sakapātas ķiploka daiviņas
Šķipsniņa sāls un pipari pēc garšas
3 ēd. k. linsēklu vai olīveļļas
3-4 ēd. k. citrona sulas

Salātiem:

3-4 nelieli burkāni
1 neliels sīpols
3 ēd. k. rauga pārslas
eļļa pēc nepieciešamības

Siera pagatavošana:

Visas sastāvdaļas ievieto virtuves kombainā un sasmalcina. Riekstu masai nav jābūt krēmīgai, riekstiem jāpaliek nelielos gabaliņos. Vislabāk masu atstāt ledusskapī uz nakti ievilkties.

Salātu pagatavošana:

Sarīvē burkānus, pāris minūtes tvaicē vai uzsilda uz pannas, līdz tie kļūst nedaudz mīksti.Tikmēr sasmalcina sīpolu mazos gabaliņos. Kad burkāni atdzisuši, tiem liek klāt sieru un sīpolus, pievieno rauga pārslas un eļļu, ja nepieciešams. Rotā ar zaļumiem.
Vēl ļoti garšo topinambūra zuba, vegāniskās picas un miežu plovs.
Vakariņās:
Parasti uzvāru kartupeļus ar kādiem salātiem, vai ja ļoti negribas ēst apēdu pāris pildītos cukini, vai uzcepju pankūkas .
Vēl ļoti garšo baklažānu lazaņja:


Sastāvdaļas:

250 g lazaņjas nūdeļu
1 liels baklažāns, sagriezts šķēlēs
sāls
1 glāze rīvmaizes
eļļa vai ūdens
1 burka tomātu mērces
Pagatavošana:

Uzsilda cepeškrāsni uz 180 grādiem. Pārkaisa baklažāna šķēles ar lielu daudzumu sāls un atstāj uz kādu brīdi pakalst. Tad noskalo un nosusina.
Iemērc baklažāna šķēles eļļā vai ūdenī, pēc tam apviļā rīvmaizē. Cep katru līdz zeltainam brūnumam.
Izvāra lazaņjas nūdeles pēc norādījumiem uz paciņas, kamēr tās kļūst mīkstas.
Izklāj cepampannā lazaņjas nūdeles, tad tomātu mērci, tad baklažānus. Pēc vēlēšanās var augšējo kārtu pārkaisīt ar rīvētu vegānu sieru.
Cep 30 minūtes.
našķi ļoti garšo magoņu cepumi un šī burvīgā vegāniskā kūka:

Sastāvdaļas:

Mīklai:

200 g eļļas
180 g brūnā cukura (“Dark Brown Soft Sugar” no TATE&LYLE) vai cukurbiešu cukura
2 biezenī samīcīti vai sablenderēti, gatavi banāni
3 ēdamkarotes kļavu sīrupa
2 tējkarotes sodas
700 g maksimāli samaltu auzu pārslu
Krēmam:

700 g zīda tofu
3 ēdamkarotes kļavu sīrupa
3 ēdamkarotes cidoniju sīrupa
~300 ml brūkleņu ievārījuma
Pagatavošana:

Katlā liek eļļu, kļavu sīrupu un cukuru. Maisot karsē, līdz cukurs izkūst, bet neizšķīst. Ņem katlu nost no uguns un atstāj, lai nedaudz atdziest. Pievieno sodu un izmaisa. Pēc mirkļa pievieno banānus un atkal kārtīgi samaisa. Pakāpeniski pieber auzu pārslu miltus un maisa, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, izkaisa nedaudz auzu pārslu miltu un uzklāj nelielu daļu mīklas. To plāni izrullē. Ar apaļu kūkas formu no mīklas izspiež 22-24 cm diametra apli, ko sadursta ar dakšiņu, lai neveidojas gaisa burbuļi. Kopā jāizspiež 7 šādi apļi. Svarīgi atstāt mazliet mīklas, ko pēc tam izcept mazu, nelīdzenu cepumiņu veidā un sadrupināt, lai izdekorētu kūku. Cep 180 C 8-10 minūtes, lai mīkla gaiši brūna. Izceptos apļus kopā ar pannu ņem laukā no plīts, pagaida līdz atdziest un tikai tad noņem nost (ātri iet, strādājot ar trīs pannām).

Zīda tofu sablenderē ar abiem sīrupiem (var pievienot arī vaniļas cukuru). Ar krēmu var variēt, pievienojot, piemēram, banānu vai sojas jogurtu.

Kūku kārto šķīvī. Ar krēmu vai ievārījumu jāapsedz visa apļa virsma. 1. mīklas aplis – brūkleņu ievārījums – 2. mīklas aplis – zīda tofu krēms – 3. mīklas aplis – ievārījums – 4. mīklas aplis – zīda tofu krēms – 5. mīklas aplis – ievārījums – 6. mīklas aplis – zīda tofu krēms vai ievārījums – 7. mīklas aplis – zīda tofu krēms. Kūku liek ledusskapī pa nakti ievilkties. Nākamajā dienā sadrupina izceptos cepumiņus. Ar drupačām aplipina kūku no visām pusēm vai rotā pēc savas gaumes.
Šie ir mani mīļākie ēdieni. :)
25.06.2016 18:31 |
 
Reitings 149
Reģ: 29.01.2009
Burvīgas, nevis brīvīgas :D sēžu darbā un domāju par brīvību :)
30.03.2016 09:15 |
 
Reitings 149
Reģ: 29.01.2009
Pamēģināju Sinchau ielikto vegānu pankūku recepti - tiešām ļoti garšīgi!!! (l) vienīgais priekš manis nedaudz par saldu, nākamreiz nelikšu cukuru, bet citādi - brīvīgas pankūkas, paldies par recepti! :-)
30.03.2016 08:43 |
 
Reitings 484
Reģ: 15.01.2016
Aksioma, super! Ko esi cepusi?
27.03.2016 17:44 |
 
Reitings 264
Reģ: 29.06.2014
Rowan
Viss sanāk kā nākas
27.03.2016 17:39 |
 
Reitings 484
Reģ: 15.01.2016
Lasīju, ka, samaļot linsēklas vai čia sēklas, sajaucot ar ūdeni (1 ēdk. sēklas + 3 ēdk. ūdens), un atstājot nostāvēties ~15 minūtes, sanākot receklis, ko var izmantot olas vietā kā saistvielu. Piemēram, cepumu mīklā, mafinos, pankūkās. Pati neesmu vēl izmēģinājusi, domāju, varbūt šeit kādai ir pieredze ar to?
27.03.2016 09:30 |
 
Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Rowan
Kaada recepte?
26.03.2016 22:15 |
 
Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Neesmu mēģinājusi. Tā var darīt?
26.03.2016 21:57 |
 
Reitings 484
Reģ: 15.01.2016
Vai kāda ir mēģinājusi kādā receptē aizstāt olu ar linsēklām vai čia sēklām? Kā izdodas?
26.03.2016 18:51 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits