Veģetāriešu un vegānu VIENOTĀ TĒMA.

 
Reitings 490
Reģ: 10.08.2014
Šī būtu tēma, kur nevis strīdēties par to, kurš no "ēšanas dzīvesveidiem" ir pareizāks, bet tēma receptēm, padomiem, pieredzes apmaiņai.

Pati neēdu gaļu teju 8 gadus, pa retam gadās uzkost laša fileju vai garneles, bet labprāt gribētu pilnībā aizmirst arī par zivīm. Tas, kas no tā attur: izdomas trūkums un, atzīstu, dažkārt arī slinkums. Ir vienkāršāk uzstutēt uz brokastu maizītes laša šķēli, nekā veltīt dažas minūtes avokado "sviesta" pagatavošanai. Zinu, ka internets ir pārpilns recepšu, uzturvielu skaitītāju utt., u.t.jpr., pet labprāt uzklausītu tieši šejieniešu "dzīvās", "reālās" pieredzes. Ko ēdat brokastīs? Kā pagatavot sātīgas pusdienas? Kādas ir Jūsu iecienītākās uzkodas?

Lai mums laimīga un garšīga dzīve! :-)
12.03.2016 15:13 |
 
Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
Neesmu ne veģetāriete, ne vegāne, taču ar lielu prieku sekoju līdzi šai diskusijai. Jau esmu smēlusies idejas daudz un dažādām receptēm. Mans šī brīža favorīts ir avokado. Esmu iecienījusi pavisam vienkāršu recepti, kuras sastāvā ir ķiploki, tāpēc šo gatavoju tad, kad nevajag iet ārpus mājām. Avokado ar karoti sastampāju, pievienoju sāli un sasmalcinātus ķiplokus, apgrauzdēju baltmaizi un tad lieku masu uz maizes, pēc tam vēl nedaudz pārkaisu pāri melnos piparus. It kā nekas īpašs, bet tad, kad prasās kāda uzkoda pie kāda dzēriena vai skatoties kādu filmu, der ideāli. :)
14.03.2016 01:37 |
 
Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
Ofēlij, Tev ir fantastiska profila bildīte!

Esmu apņēmusies rīt pagatavot diskusijas pirmajā lapā ieteikto avokado sviestu. Un turpmāk ēst vairāk augļu, mm.
14.03.2016 02:19 |
 
Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
hanna!, paldies! Es, savukārt, fanoju par Tavu rakstības un izteikšanās stilu! Tavu komentārus vienmēr izlasu ar patiesu gandarījumu! Pozitīvisma un iedvesmas gars vienmēr garantēts! :)
14.03.2016 02:50 |
 
Reitings 4083
Reģ: 22.11.2013
Paceļu šo feino tēmu :)
15.03.2016 18:43 |
 
Reitings 490
Reģ: 10.08.2014
Ļoti labprāt dzirdētu par šo tēmu izsakāmies Salomē - kad viņa runā par ēdienu, vienmēr nodomāju - ņamm!
Ar receptēm varētu padalīties arī neveģetārietes Bella., ņam ņam, NordicBelle un Vatsons.
15.03.2016 18:48 |
 
Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Pedejaa laika atklaajums ir mushy peas, ja melnie pipari ir svaigi malti, meeli var noriit cik gardi. Zaljos zirniishus shai receptei ir veerts pirkt labaakos, ko var dabuut.
http://allrecipes.co.uk/recipe/1925/mushy-peas.aspx


Shii zupa baigaa njamma - Costa Rican black bean soup- ja nonjem nost liekos produktus (selerijs, paprika), tie vienkaarshi garshai absoluti neko nedod un pat traucee, arii timiaans un etikis ir lieks, pietiek ar sarkanajiem siipoliem; svaiga koriandra, chilli un citronu sulas salsa gan ir ljoti laba ideja.
http://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/costa-rican-black-bean-soup/#j46zeboEY0ij3vZE.97


Citronu lasis
Lasha gabalu labi noklaaj ar citrona skeeliiteem, ietin folijaa un liek cepeshkraasnii, kad gatavs pieliek saali un svaigi maltus melnos piparus.



Darzenju sautejums.
-sarkanie siipoli
- tomaati
- jebkuri darzeni un to kombinacija
Sagriezh siipolus un tomaatus (palielos gabalos), liek cepties uz tieshaam karstas pannas nelielaa dauzumaa ellas, kad siipoli un tomaati ir pljurinjaa, saak likt klaat daarzenjus saakot ar tiem kuri prasa ilgaako gatavoshanas laiku un pievieno saali un kajennas piparus atkariibaa no taa cik asu gribas. Kad viss ir miiksts var eest taadu pashu un var padariit sauteejumu kreptiigaaku ar nelielu shljuku saldaa krejuma un sviestu. Ekstra smarzhinjai var piemest skipsninju garammasala, melnos pirparu vai kumin. Pikantumam to visu liek gatavoshanas saakumaa pie siipolu-tomaatu pljurinjas.


Galiigi iizii kaartainaas miiklas un biezpiena kuucinjas.
Izcep un atdzesee vols au vent, ja nav kur dabuut apaljos, nopeerk parasto kaartaino miiklu un izveido cetrstuuriishus, internetaa var atrast kaa. Sakulj biezpienu ar saldo kreejumu un drusku cukura. Mazos gabalinos sagriezh augljus kaadi patiik. Vols au vent piesmeeree ar biezpiena masu un saliek pa virsu augljus. Var vinjus piepildiit arii ar saaljo pildijumu.

15.03.2016 19:55 |
 
Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Pateicoties shai teemai atjeedzos, ka no daarzenjiem dikti sen nekas nav gatavots, tikai svaigaa veidaa tiek pateereeti, visu laiku tikai galja, zivis un leecas pa rinki, gribas kaartiigu daarzenju kariju.

15.03.2016 20:16 |
 
Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Vatson-vai tu esi eedusi Quinoa-tas tiesam ir kas loti veertiigs!Ieteiktu visiem vegetaariesiem noteikti visos iespeejamos variantos taisiit!
15.03.2016 20:22 |
 
Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Esmu- kaarteejais pliekanais oglhidratu avots :D :D :D , atgaadina kuskusu. Vot, jaa kuskus sen nav bijis.
15.03.2016 20:26 |
 
Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Vatson-ieteiktu izlasiit kaartiigaak par so graudu!Staav pasaa skalas augsaa peec veertiibas!:-)
15.03.2016 20:29 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Citronu lasis
Lasha gabalu labi noklaaj ar citrona skeeliiteem, ietin folijaa un liek cepeshkraasnii, kad gatavs pieliek saali un svaigi maltus melnos piparus.


Oi es jau kādu laiku kožu lūpā gribot uztaisīt lasi folijā, principā šo pašu recepti skatos, tikai tajā ko es noskatīju zem laša vel liek sparģeļus un tad tin iekšā folijā :)

15.03.2016 20:37 |
 
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Jau esmu vairākkārt dalījusies ar šo recepti cosmo. Iesaku! (l)

Gatavošanas ilgums: 1h - 1h 10min


Nepieciešams:

600 g nomizotu kartupeļu;
2 dzeltenas paprikas;
1 sarkana paprika;
16- 20 ķirštomātiņu;
3-4 mazi cukini;
4 ķiploku daiviņas;
250g Fetas siera;
10 ĒK olīveļļas;
200g melno olīvu olīveļļā bez kauliņa;
8 svaigi timiāna zariņi;
2 svaigi oregano (raudenes) zariņi;
2 svaigi rozmarīna zariņi;
sāls, pipari pēc patikas;
buntīte svaigu lociņu.
Pagatavošana:

Sālsūdenī vāra kartupeļus kādas 20min. Dārzeņus nomazgā, nosusina un sagriež ripās vai palielākās daiviņās (pēc vēlmēm). Ķiplokus notīra un sagriež 4 daļās. Fetas sieru sagriež kubiciņos.
Uzkarsē krāsni 200 grados (ventilācijas režīmā 180 grādus).
Kartupeļus nokāš un sagriež ripiņās/ daiviņās.
Cepamtraukā/ cepampannā liek sagrieztos dārzeņus- kartupeļus, cukini, papriku. Klāt liek ķiplokus, fetas sieru, rozmarīna, oregano un timiāna zariņus. Pieber sāli, piparus. Aplej visu ar 6 ĒK olīveļļas un samaisa. Liek krāsnī 20min.
Izņem trauku no krāsns, liek klāt uz pusēm sagrieztos ķirštomātiņus, olīves, 4 ĒK olīveļļas. Visu samaisa un liek atpakaļ krāsnī vēl 15min.
15.03.2016 20:37 |
 
Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
kumu, avokado, lasis, valrieksti, brokolji un veel rinda ar produktiem arii ir uzturveertiibas skalas augshgalaa. Eedu, eedu, bet engelja spaarni kaa neaug taa neaug. :D
15.03.2016 21:00 |
 
Reitings 246
Reģ: 27.04.2013
peec paaris dokumentaalo filmu noskatiishanaas esmu jau gandriiz gljuvusi par vegjetaarieti. Ar prieku sekoju liidzi shai diskusijai lai smeltos idejas recepteem. :)
16.03.2016 00:00 |
 
Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
 
Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Kas jums padomā Lieldienām?

Man baigi noderētu idejas receptēm bez glutēna, piena un gaļu saturošiem produktiem. :)
21.03.2016 15:24 |
 
Reitings 1816
Reģ: 10.04.2014
Vēlos piedalīties, jo mēģinu pievērst ģimeni veselīgākam dzīvesviedam, bet aizņemtības dēļ nesanāk tik bieži gatavot mājās sātīgas pustdienas, kurās nebūtu dzīvnieku valsts produkti. bet ja būtu vieglas, ātras bet sātīgas receptes varētu pamēģināt. :-)
21.03.2016 15:52 |
 
Reitings 203
Reģ: 06.08.2014
Tākā lieldienās dosimies ciemos, tad kā cienastu domāju uztaisīt cormeum ieteikto raw mango- banānu kūku, un sāļajā uztaisīt kārtainās mīklas pīrādziņus, pildītus ar spinātiem, tomātiem un olīvēm (sanāk super gardi) un kā otra varianta pīrādziņi - sēnes un spināti.
21.03.2016 19:17 |
 
Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Es ģībstu no šīs avokado kūkas.
http://www.happywhispers.lv/lv/svaiga-laima-avokado-kuka/
Es pamatnei tikai klāt vēl lieku dateles, plūmes un kokosriekstu skaidiņas.
Un avokado pievienoju kokosriekstu sviestu un mango.
Bezdievīgi gardi!
21.03.2016 19:27 |
 
Reitings 203
Reģ: 06.08.2014
Inga88 - izskatās ļoti garšīga.

Saskatījos kūku receptes, un baigi sagribējās uztaisīt raw vegānu "siera" kūku. (l)
http://rawfoodrecipes.com/recipes/raw-berry-burst-vegan-cheesecake/
21.03.2016 20:01 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits