Man nepatīk sarežģīti un ilgi taisāmi ēdieni, tapēc ikdienā ēdu griķus vai rīsus vārītus kopā ar lēcām, virsū tādu kā sautētu mērcīti no apceptiem ķiplokiem un sīpoliem un dažādiem dārzeņiem (burkāni, cukini, kartupeļi, tomāti, brokolis, paprika )utt., klāt mēdzu pielikt arī sojas gaļu vai tofu(neatceros firmu, bet cietais ar zaļumiem, supernetto 91 centu maksā. Tāda mērcīte labi kopā iet arī ar šķeltajiem zirņiem.
Brokastīs gandrīz vienmēr ēdu pilngraudu auzu pārslu putru ar sagrieztu banānu vai ābolu, saldētām ogām un medu vai ievrījumu.
Dažreiz uztaisu dārzeņu sautējumu, kur salieku visus pieejamos dārzeņus un sojas gaļu, lai olbaltumvielas netrūkst.
Man ļoti garšo krēmzupas, no šķeltajiem zirņiem ar dārzeņiem un kokosriektu pienu, bet tās slinkums taisīt. Tas pats arī ar chilli sin carne, ja taisa ar konservēajām pupiņām, tad var ļoti ātri uztaisīt, bet man konservētās nepārāk patīk. http://www.vegus.lv/taxonomy/term/1%20113%208%209%20174%20209%2070%20175%20181%20182%20183%20202%20184%20185%20186%20187?page=1
Silti iesaku aiziet uz kādiem no Ditas Lases veģetārajiem kursiem. Biju uz ātri gatavojumo ēdienu kursiem, super ēdienus iemācija. http://www.vegus.lv/taxonomy/term/1%20113%208%209%20174%20209%2070%20175%20181%20182%20183%20202%20184%20185%20186%20187?page=1
Jau apmēram gadu esmu vegāne, pirms tam kādu laiku biju veģetāriete.
Jāatzīst, ka veģetārismā laikā nepievērsu uzmanību tam, vai uzņemu visu nepieciešamo un vai ēdu veselīgi.Protams, sāku ēst vairāk piena produktu. Tolaik bieži mani nomocīja migrēnas, kurām vienīgais risinājums bija paracetamol.
Tad pievērsos vegānismam un uzzināju, ka migrēnas iemesls bija piena produkti. Sāku ēst vairāk dažādu pākšaugu (tos, kas ātri pagatavojami, jo iepriekšējā dienā vēl nezinu, vai nākamajā man gribēsies tās pupiņas). Zobārste man piekodināja, lai ēdu griķus un lēcas, tāpēc tos cītīgi ēdu. Pie tā, vai uzņemu visas nepieciešamās vielas, gan ļoti minimāli piedomāju. Skatos, lai nav par maz kaloriju vai olbaltumvielu.
Proncipā uztura bagātinātājus nedzeru, tikai pavasarī dzēru, jo stresa dēļ maz ēdu, tapēc vajadzēja organismam nedaudz piepalīdzēt.
Ar analīzēm man līdz šim nekādu problēmu nav bijis, jo ēdu pietiekami daudz (esmu ievērojusi, ka daudzi ''jauniņie'' vienkārši ēd par maz), tikai cukurs asinīs par zemu ir bijis.
Protams, kā vegāns es ieteiktu paskaīties receptes arī http://vegan.lv/ , http://zalaiszakis.lv/ , http://www.upene.lv/receptes/ .