Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Mērces, mērces mērcītes

 
Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Sveiciens šajā jaukajā dienā;-). Šodien parunājām par mērcītēm, bet ne pa tam ko nopirkt var veikala plauktā ,bet ko var pašas pagatavot. Patīk mērces gatavot, bet zinu ka nav figūrai draudzīgas, tās miltu mērces.No kā jūs gatavojat mērces, vistas, maltās gals, sēņu, lai būtu tā sakot, mazkalorīgākas:-D?
28.07.2015 10:36 |
 
Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Es filejai ari kariju un saldo krejumu. Maltai galas mercei..milti 2 karotes aptuveni ar udeni sajaucot un ar krejumu. Seenem ar parastas mercites
30.07.2015 23:24 |
 
10 gadi
Reitings 166
Reģ: 20.09.2012
es taisu mērces ar miltiem,gandrīz katru dienu, un ziniet, figūrai nekas nav noticis. :D
ir viena, ko taisu bez... 1 paprika (sagriezta kubiciņos), 2 vidēji lieli sakapāti sīpoli, 1 sarīvēts burkāns, 1 kg jauktās maltās gaļas (liellops + cūka) - to visu liek kopā katliņā, pieber sāli un vēl es beru vidusjūras garšaugu maisījumu klāt. Papildus es vēl izmīcu visu masu ar rokām,lai paprikas, sīpolu un burkānu gabaliņi saiet gaļā iekšā. Tad lieku uz uguns un pirmās minūtes intensīvi apmaisu visu. Kad sāk izdalīties tauki no gaļas un sula no dārzeņiem, lieku virsū vāku. Kad paprika kļūst mīksta, pielieku klāt tomātu mērci. Apmaisu,un viss. :D
28.07.2015 17:21 |
 
Reitings 945
Reģ: 04.07.2014
Būs jāpamēģina recepte no Zakjis* ... Mm, izklausās jau baigi garšīgi
28.07.2015 13:02 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Negatavoju mērces ar miltiem, jo vienkārši negaršo..

Vispār laikam gatavoju tikai maltās gaļas mērci - sākumā nedaudz apcepu malto gaļu, tad lieku klāt tomātu mērci vai pastu, piegriežu klāt smalki papriku un pēc vēlmes dažreiz pievienoju nedaudz čili piparu. Un tad kādu laiku zem vāka pasautēju, izvāru pilngraudu makaronus un nom-nom-nom :D
28.07.2015 13:00 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
No ķīniešiem es taisu tikai "fikso ķīnieti" - apcepu cukīni, tomātus, pākšu pupiņas, sēnes (principā jeb ko, kas garšo) kopā ar vistas vai cukgaļas fileju. Kad gandrīz gatavs, pievienoju sojas un čili mērci.
Atsevišķi novāru rīsu vai olu nūdeles, nokāšu un iemetu pannā pie visa pārējā. Samaisu un gatavs!
28.07.2015 12:58 |
 
Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Ja liek soju un saldo čili, tad vienkārši samaisa kopā un nekādus miltus klāt neliek, ja?
Es parasti pērku gatavo Spilvas saldskābo mēŗci, apcepu vistas fileju un garšo labi.
28.07.2015 12:54 |
 
Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Mana vistas filejas mērce top ar ananasiem.No sākuma apcepu fileju,tad pievienoju konservētus ananasus,apcepu tos,pārleju ar saldo krējumu,pievienoju kariju un sāli.
28.07.2015 12:53 |
 
Reitings 945
Reģ: 04.07.2014
Un kas iet labāk klāt tādai? Vistas fileja, sēnes vai kas cits? :-)
28.07.2015 12:50 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Visvienkāršākā - soja kopā ar sweet chilli sauce.
28.07.2015 12:48 |
 
Reitings 945
Reģ: 04.07.2014
Meitenes, kā jūs gatavojat tās ķīniešu mērces? Gribētu pamēģināt kādu citu variantu, apnika tās '' standartmērces '' :-D :-)
28.07.2015 12:45 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Ar 4% tauku skaitās piens, nevis krējums :D
Es taisu Āzijas mērces, teriyaki, bieži izmantoju sojas mērci. Tās gatavās salātu mērces ir vispār drausmīgas.
Visbienkāršākais variants biezākām mērcēm apcepti sīpoli + kaut kas pēc garšas (kaut vai sēces apceptas) + nedaudz krējums vai krēmsiers un visu blenderī, pēc garšas arī kādu zaļumu, sāli, piparus.
28.07.2015 12:36 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Apcepu filejas gabaliņus, neskopojoties pārberu ar kariju un beigās pievienoju saldo krējumu, kamēr uzmet burbuli. Gatavs! Kopā ar fileju var apcept arī šampinjonus.

+
28.07.2015 12:33 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Manējā ir trekna. :D
Apcepu filejas gabaliņus, neskopojoties pārberu ar kariju un beigās pievienoju saldo krējumu, kamēr uzmet burbuli. Gatavs! Kopā ar fileju var apcept arī šampinjonus.
28.07.2015 12:31 |
 
Reitings 1208
Reģ: 10.12.2014
Varat mazliet siikaak pastaastiit kaa taisat vistas filejas meerci?:) Shovakar veelos pagatavot tieshi meerci no vistas filejas, piebildiiishu,ka arii ne paaraak treknu.
28.07.2015 12:23 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Nav tik tumīga kā ar miltiem, bet ir ok.
28.07.2015 12:14 |
 
Reitings 1540
Reģ: 16.09.2014
Bez miltiem, vai tad tā mērce vispār var palikt bieza? Esmu mēģinājusi ar krējumu, bet nu ļoti šķidra viņa sanāk.. Ilgāk jācep varbūt?
28.07.2015 12:07 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Man jau arī šķiet, ka 1-2 ēd.k. miltu nav nekāda mirstamā porcija, lai par to nenormāli satrauktos...
Pati miltu mērces netaisu, jo man nepatīk šķaidīt tos miltus un uztraukties par kunkuļiem un man kaut kā nemaz neprasās.
Sēņu mērci taisu ar žāvētu gaļiņu un skābo krējumu.
Vistas filejas - karija mērci ar saldo krējumu.
Boloņas mērci ar tomātiem.
28.07.2015 11:40 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
No enerģētiskās vērtības viedokļa, milti mērcē nav nekas šaušalīgs... tajā pašā ēdamkarotē miltu kaloriju nav sevišķi daudz - puspaku mērcē jau nebērs :) Drīzāk garšas-gaumes jautājums :)
28.07.2015 11:34 |
 
Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Wendy1,bet merce kļūst tāda biezākā? Es nepatīk,kad ir tādas pašķidras.Krejumu liec, 12%,15%?
28.07.2015 11:25 |
 
Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Miltu vietā parasti lieko bezpiedevu jogurtu.
Sēņu mērcē arī lieku krējumu.
28.07.2015 11:08 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits