Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Lielā Rīgas rajonu diskusija.

 
Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
Labvakar, lēdijas.

Jā, šāda satura diskusijas šeit pazibina savu nopietno vaigu ar regularitāti apmēram reize pusgadā, tomēr laiki mainās, tikumi un strīpbikšu koncentrācija arī.

Tuvākajā laikā spīd dzīvesvietas maiņa, tāpēc vēlētos, lai katra pastāstāt par sava rajončika priekšrocībām un ēnainajām pusēm. Derēs gan nopietna satura info par pārtikas tirgotavu koncentrāciju, infrastruktūru, gan arī amizantāko, vai varbūt gluži otrādi - biedējošāko notikumu izjusti apraksti.

Par mani: priekšroku dodu vecā tipa arhitektūrai, ja jāizvēlas starp Grīziņkalnu un Juglu, izvēlēšos pirmo. Patīk zaļumi un plašumi, tāpēc Pļavnieku betona biežņu diezin vai vēlēšos sev par mājām, kaut akmenī iekalusi to neesmu.

Lūgtum, izsakieties!
29.06.2015 02:08 |
 
Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Šobrīd mitinos centrā. Vēcā mūra mājā.
Plusos varu ieskaitīt jebko, kas attiecināms pie infrastruktūras - sabiedriskais, kādu vien vēlies un uz visām pusēm - max 5min gājiens un ir. Tuvākais piemājas veikals 300m, ja gribās veikalu, kura nosaukumu atpazīst ne tikai uz mūsu ielas dzīvojošie, tad apm kilometrs sanāk. Nav to RIMI un citu lielveikalu centrā tik daudz, kā varētu šķist.
Mīnuss - auto novietošana. Uz ielas ir uz ielas, bet ne vienmēr tur būs vieta, pat, ja tā vieta skaitās maksas. Līdz maksas stāvvietai var sanākt iet kādu gabaliņu.
Kas attiecas uz drošības jautājumiem, tad centrā man maki no somas zuduši biežāk, kā jebkurā citā rajonā. Pie kam arī dienas laikā. Bet tā pa daļai arī pašas vaina - nav ko likt viegli pieejamā vietā. Ir vietas, kur ir kluss - kā ap manu māju, bet ir arī tādas, kur pulcējas daudz un dažādu personāžu.

Ir dzīvots vēl arī:
1) Grīziņkalnā - zaļš, smuka arhitektūra, diezgan nolaista, bet nu jau sakopjās. Ja nav slinkums pastaigāt 500m šurpu/ turpu, sabiedriskā transporta problēmu nav. Līdz centram var aiziet 20-30 min laikā ar kājām. Ar pārtikas iegādi problēmu nebija - pilns ar visādiem maziem veikaliņiem, tā, ka bada nāve nedraud. Arī slāpēs nenomirt - par to rūpējas Degviela un vēl pāris diennakts veikaliņu :D Skaitās bīstams rajons, kontingents tur tiešām ir visdažādākais. Ja lecību atstāj mājās un nervi nav gluži no vājākā gala - var tikt galā arī ar to. Gadu tur nodzīvoju. Protams, sievietei tur bez papildpeļņas piedāvājumiem neiztikt - tie, kas dodas turp maksas mīlas meklējumos, nešķiro īpaši - piedāvā katrai, kas liekas kaut cik simpātiska. Un ir vienalga, ka viņai vienā rokā sporta soma, bet pie otras 4 gadus vecs bērns :D Tādiem vajag vienkārši norādīt, kurā virienā doties, lai gūtu atsaucību, un turpināt ceļu. "Дайте, пожалуйста, сигарету!" ir tik pat normāla frāze, kā Pļavniekos. Kas kaitināja visvairāk - bankomātu neesamība.

2) Pļavniekos - sērkociņkastīšu rajons, bet man bija tā lieliskā iespēja dzīvot augstāk par 9. stāvu un uz visu rajonu skatīties no augšas. Pie kam, uz blokmājām bija jāskatās tikai no virtuves loga - no guļamistabas loga varēja skatīties uz Dreiliņu mežiem :) Arī šajā rajonā badā nenomirsi - veikali ir uz katra stūra, lielāki un mazāki - kādus vien vajag. Ja dzīvo Saharova ielā, tātad dzīvo uz iepirkšanās ielas. Arī slāpēs nenomirsi, jo, ja diennakts veikals, kas bija Tavā mājā, ir aizvēries, tas noteikti ir atvēries blakusmājā. Šajā rajonā bankomāts nebūs tādas zobu sāpes, kā Grīziņkalnā. Tos pa gabalam tomēr ir izvietojuši, viskoncentrētāk Saharova Maximā. Tur var atrast arī banku un visus trīs telefonoperatorus. Transportēties var uz Centru, Juglu, Ulbroku, Dārziņiem un Bolderāju. Neteiktu, ka knapi tas ir.
Vietējie, pamatā, protams, tā subkultūra, kuras tautastērps ir treniņbikses un par patriotisma līmeni liecina svītriņu skaits uz tām. Ir gan tie, kas piesienās, gan tie, kam vienalga, ka Tu tur staigā. Un atkal viss atkarīgs no attieksmes - leksies, dabūsi pa degunu. No konfliktsituācijām ir iespējams izvairīties mierīgi, bet, ja proti uzvesties mierīgi, visdrīzāk, tādās nemaz nenonāksi. Vērtīgāku telefonu gan labāk pieturēt kabatā, jo frāze : "Дайте, пожалуйста, ваш телефон!" visdrīzāk ir nevis iepazīšanās mēginājums, bet tiešām lūgums atdot ierīci brīvprātīgi. Man gan personīgi nav nācies ar to saskarties, bet baumas liecina, ka šādi izpausties prot ne tikai Maskavas Forštate.

3) Purvciems. Ne ar ko daudz neatšķiras no Pļavniekiem. Ja nu vien ar to, ka šeit iedzīvotāji vairāk rūpējas par saviem zobiem. Katras sevi cienošas bloku mājas pirmajā stāvā ir zobārstniecība, kas piedāvā zobu protezēšanu ar atlaidēm. Man tas nekad nav bijis nepieciešams, taču zināmus secinājumus var no tā izdarīt. Pieļauju, ka šīs iestādes uztur Purvciema tirdziņu, jo, cik zināms, tieši tur un tieši naktīs, visbiežāk apmeklētāji zaudē savus zobus, lai gan diezgan jūtams konkurents šajā ziņā tirdziņam ir naktsklubs Rigonda.

4) Jugla - tur man patika :) Ar transportu problēmas nejutu, cik tas bija nepieciešams, veikalus var atrast (Tie tur gan nav katrā bloku mājā, bet nav arī tā, ka jādodas 7 dienu klejojumā, lai atrastu kaut vienu). Zaļš un salīdzinoši kluss, ja vien nedzīvo bāra Aleksis tiešā tuvumā. Tieši Juglā man nekad nav bijis bail tumsā iet pa ielu. Ja kaut kā nav pie mājas, tad Alfā jau noteikti to atradīsi.
29.06.2015 02:48 |
 
Reitings 998
Reģ: 08.04.2015
Āgenskalns.

Kad te ievācos, 6g atpakaļ, likās, ka es nepaspēšu iziet no mājas un mani noglinās, bet tā nebija.
Pa visiem šiem gadiem nav bijis man neviens starpgadījums, kad kāds to mēģinātu izdarīt. Varbūt, pie vainas ir mans lielais suns (sarkasms) vai mans augums.
No Vecrīgas var atnākt mājās 20min, ar manām stirnas kājām ar Pandu 2EUR, bet ne pat to ir stāsts.

Zaļumainākā vieta eveer, apkārt ir daudz jauku parku, vismaz man. Foršs dīķis, kurā gan peldēt nevar un nevar nepieminēt Uzvaras parku.
Kā jau visos rajonos, krievu te nektrūkt, bet te ir sab. transporta mezgls, no šejienes praktiski vari aizbraukt uz jebkuru Rīgas vietu ar vienu transportu.


Nemaz nerunājot par Āgenskalna arhitektūru un vecmodīgo pusi, ļoti patīkami, ja pa to aizdomas un ir brīdis, kad pa ceļam uz veikalu TU paskaties arī apkārt.
29.06.2015 06:29 |
 
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
Ja tev patīk arī Staļina laika mājas, tad vari izvēlēties Brīvības ielu visas Teikas robežās, Valdemāra ielu, sākot no Sporta un Bruņinieku ielām, Patversmes ielu Sarkandaugavā. Visās šais vietās apkārt ir zaļumi.
29.06.2015 07:01 |
 
Reitings 1652
Reģ: 01.02.2013
Mana draudzene dzīvoja Āgenskalnā. Tur tiešām ir fantastiski zaļš. Un arī mierīgs! Cilvēku naktīs uz ielām maz.

Pati dzīvoju Purvciemā. Nu jau rit laikam 7 gads. Arī Rigondai ir iespējams tusiņu naktī paiet garām nemanītam. Un uz Purvciema tirgus nakts veikalu esmu gājusi laikam 3x. Nevienu reizi nav bijuši starpgadījumi, neviens nav piesējies, virsū lūrējis utt.

Vienreiz bija joki, ka bija jābrien caur kokiem līkloču, lai izvairītos no garnadžiem. Bet tā ir samērā laba statistika 1x 7os gados. :)
Dzīvoju parastā mājā, kas neizceļas ar arhitektūru. Forši kaimiņi, zaļš iekšpagalms, kur pilns ar bērnelīšiem. Pagājušajā vasarā izkāru veļu žāvēties pagalmā un aizmirsu, visu nakti un nākošo dienu vēl nostāvēja - nekas nepazuda :-D

Vai gribētu dzīvot citur? Diez vai... Domina, Minska, Rimi hypermarket, Maxima, u.c. veikali rokas stiepiena attālumā.
Transporti uz Mežaparku, Bolderāju, Dreiliņiem, Ulbroku, Pļavniekiem, Teiku(Alfa), Centru(miljons un 1). Līdz centram 15 min ar sabiedrisko.
29.06.2015 07:53 |
 
Reitings 1542
Reģ: 14.07.2011
Labrīt! 8-)

Esmu dzīvojusi Imantā - rajons nav slikts, tā kā Ušakovs tur dzīvo, tad ceļi ir ar minimālu skaitu bedrēm, mazliet pabraucot uz Babītes pusi viņš ir izveidojis arī pumpi, caur kuru iedzīvotāji par brīvu var sūknēt ārā no zemes ūdeni, tur parasti ir rindas, bet tas jau nekas. :) Moderns rajons.

Iļģuciemā - ļoti zaļš, daudz koku, vasarā ļoti skaisti. Nav bīstams rajons, ja nedzīvo 5. tramvaja galapunktā. Ir Nordeķu parks ar dīķi un ir Dzegužkalns - augstākais kalns Rīgā, un ziemā nav tālu jāiet, lai slidinātos no kalna lejā. :D Man ļoti patīk rajons tieši tā zaļuma dēļ.

Bolderājā - neiesaku. Man nepatika kontigents. Daudz dzērāju, narkomānu. Vienīgais pluss, ka jūra, karjeras blakus.

Ziepniekkalns - jaunais Ziepniekkalns ir labs rajons. Cilvēki adekvāti, patīkami skatīties. Ir sporta zāle, daudz veikalu, Ēbeļmuižas parks, mežš. Vecais Ziepniekkalns - daudz dzērāju, narkomānu, it īpaši pie maximas mazās, kontigents būtiski mainās, salīdzinot ar Jauno Ziepniekkalnu. :D Protams, ja dzīvo privātmājā vecajā ziepniekkalnā, tad ir ok, bet ja dzīvoklī....nu, es negribētu. :)
29.06.2015 07:59 |
 
Reitings 1542
Reģ: 14.07.2011
Vēl par rajoniem - no Imantas līdz centram apmēram 25min (es tagad par sabiedrisko tr. runāju)
no Iļģuciema - 20min
No Bolderājas - 30min
No Ziepniekkalna - 15min
29.06.2015 08:03 |
 
Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Grīziņkalns, represent. Salīdzinoši labs rajons - zaļš, puslīdz mierīgs, daudz ģimeņu ar bērniem un pensionāriem. Protams, ir arī pa kādam dzērītim, bezpajumtniekam un ielas meitai, bet problēmas nekad nav bijušas. Nevēlama kontingenta koncentrācija gan ir lielāka nekā, piemēram, centrā, bet tas manuprāt attiecas uz visiem mikrorajoniem. Ar transportu viss ok, veikalu tuvumā pietiek, līdz centram var tikt 20-30 min. laikā ar kājām. Patīk, ka ir parki un vecās mājas, pluss ir jaunie suņu pastaigu laukumi Grīziņkalnā un Ziedoņdārzā, Grīziņkalnā notiek arī visādas sportiskas aktivitātes Ghetto Games paspārnē. Šobrīd redzams kā viss tiek arvien vairāk sakopts un attīstīts, līdz ar to kļūst arī drošāk.
29.06.2015 08:49 |
 
Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Es vairāk vērtēšu no arhitektūra viedokļa, noteikti nevēlētos dzīvot
Purvciemā, Pļavniekos, Zolitūdēm Imantā, Bolderāja, Daugavgrīva, Ziepiniekkalnā, Mežciemā, Dreiliņi, Ulbroka, Ķengarags, Maskavas forštate, Kundziņsala, Sarkandaugava, Vecmilgrāvis (īpaši uzsveru). Pārsvarā šajos rajonos ir PSRS laikā celtas blokmājas, kas vidi rada diezgan nomācošu, ja vēl šīs mājas būtu renovētas, atjaunotas - diemžēl tā nav. Attiecīgi arī lielā daļā šo ēku dzīvo atbilstošs kontingents, protams, nav runa par visiem, bet lielu daļu, padomju laikos dzīvokļus piešķīra jo strādāji kādā rūpnīcā, un ļoti daudzi no padomju savienības valstīm ieceļoja Latvijā, ne jau inteliģences kalngals.
Par dzīvošanai labu rajonu uzskatu Rīgas centra rajonu, Teikas apkārtne, Klusais centrs, Agenskalns, nedaudz Iļģuciems, pats sākums, protams, Ķīpsala, Mārupe, Piņķi (bet ne vecie kur blocenes).
29.06.2015 08:55 |
 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Ja dzīvoklis, tad mans perfektais rajons būtu Ķīpsala, bet nu tas ir ekskluzīvi :)
Pašlaik dzīvoju Juglā, man patīk vietas dēļ-zaļš, drošs, patālu gan no centra, bet tā kā ir mašīna un takši, tad man gluži vienalga.
29.06.2015 09:26 |
 
10 gadi
Reitings 6202
Reģ: 01.04.2009
Pašlaik dzīvoju Mežciemā, apkārtnes ziņā ļoti patīk, jo ir kur pastaigāties, mežs, kur paskriet. Veikali arī tuvumā, tā pati Alfa kaut vai. Mīnuss - tālu no centra, kur strādāju.
29.06.2015 09:28 |
 
Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Ziepniekkalns - ļoti patīk, viss pieejams uz vietas - vairāki tirdziņi, veikali - Rimi, Maxima, ārstniecības iestādes - Ziepniekkalna poliklīnika, MFD, 2.slimnīca, tālu nav gan bērnu BKUS, gan Stradiņi. Sporta klubs, arī zaļa teritorija apkārt, pat mežs. Baseins. Priekš bērna gan skolas, gan dārziņi.

Nestrādātu centrā, tad man vispār no sava rajona nevajadzētu ārā izlīst, jo viss pieejams, vēl liels plus, ka visur var tikt ar bērnu un ratiem.

Cilvēki - nu normāli, vismaz kur es dzīvoju apkārt ir daudz jaunās mājas un tur dzīvo pārsvarā jaunas ģimenes. Nav nekāds briesmīgais kontingents.

Es tiešām par rajonu esmu ļoti apmierināta un pat nezinu vai baigi kur citur vēlētos dzīvot. Centrā tiešām nē, jo tur nesaskatu savu dzīvi ar bērnu.
29.06.2015 09:42 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
piekrītu Kaitiņai par I-ciemu, man tāāāāā patīk tas zaļums. Tur, kur es dzīvoju, apkārt vēl ir daudz ceriņi, jasmīni, rozes, ahhh, burvīgi.(l) Man tur tik ļoti patīk, ka nemainu speciāli pasta nodaļu - lielāks iemesls aizbraukt, jo regulāri nāk paciņas. :-D

Bet vispār es tagad esmu ar visām 4 par Klīversalu - 10min līdz centram, viss apkārt parkos, vairāki veicīši, Olimpija, ja nu vajag lielāku veici, AB dambī vasaru vakaros var forši iečillot. Tur pat Bibliotēkā pa brīvdienām šad tad uz laisku branču var aiziet. Par mīnusiem īsti nezinu, nu, varbūt kāds kas pārāk daudz iedzēris piektdienas vakarā, bet, nu, šitie kadri jau visos rajonos. :-)
29.06.2015 09:54 |
 
Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
Dzīvoju Gaismas pils rajonā (Klīversala?). Lielie veikali tuvu - ar auto 5min attālumā Riga Plaza un Olimpija, 10min Spice, pāri tiltam GC. Ja nevēlas braukt nekur, tepat ir arī nočņiks un viens normāls veikals, ir arī normāla picērija un tuvumā uz Mūkusalas ielas tējnīca. Zaļš rajons, tuvumā parki - Uzvaras parks, Arkādijas parks. Ļoti daudzām mājām ir savi pagalmi, kur droši var turēt auto. Mājas gan ļoti dažādas - gan vecās koka, gan lielās, vecās mūra, gan bloku mājas. Gana netālu sanāk arī gan Āgenskalna tirgus, gan Centrāltirgus. Sabiedriskā transporta satiksme teicama, var aizbraukt uz gandrīz jebkuru Rīgas galu ar vienu transportu :D Cilvēki normāli, vakaros droši staigāt, pārsvarā viss ļoti kluss. Līdz Vecrīgai tikai tik, cik ar kājām pāri tiltam vai ar tramvaju viena pietura.
Ļoti tuvu centram, taču daudz klusāk un zaļāk, ļoti patīk :)
29.06.2015 09:55 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
njaa, savā komentārā aizmirstu piebilst, ka tās 10 min ir domātas ar kājām. :-D
29.06.2015 10:02 |
 
Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
Ņemot vērā, cik tuvu Klīversala ir centram, es vienmēr smejos, ka tas pats centrs te vien ir, tikai labāks :D
29.06.2015 10:07 |
 
Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Iļģuciemā tiešām ir patīkams zaļums. Man pie mājas ir nākošā pietura no 5.tramvaja galapunkta. Bet nu galapunktam regulāri nākas iet garām, jo no darba braucu ar 3.autobusu, kurš brauc uz Bolderāju. Tad parasti autobusā esmu iekrampējusies somiņā- tieši tāpat, ja braucu ar 15.trolejbusu. Sākumā baigi nobiedēja, ka te pat ir arī cietums.
Nekādu starpgadījumu gan nav bijis. Tumšajā periodā izvēlos iet garākus ceļus, bet apgaismotus, nevis riskēju iet pa taciņām, kur nav ielas apgaismojuma.
Patīk, ka ir tiešām liela izvēle ar transportiem, ja paiet mazliet tālāk. Es gan to gandrīz nekad neesmu darījusi.
29.06.2015 10:14 |
 
Reitings 903
Reģ: 26.03.2009
Padsmit gadus dzīvoju Zolitūdē - esmu ļoti apmierināta. Man patīk tas, ka rajons ir neliels, viss atrodas rokas stiepiena attālumā. Ļoti laba infrastruktūra - līdz Jūrmalai 13-15 min ar vilcienu, līdz centram tas pats. Līdz lidostai arī min 10 ar mašīnu vai mikriņu. Ļoti viegli aizbraukt uz tuvākajiem rajoniem vai centru. Netālu Spice, pāri sliedēm m/c 'Elite" Imantā, "Volvo halle". Tikko uzbūvēja lielo Rimčiku, ir pietiekoši daudz veikalu, tirgus (bieži notiek gadatirgus), pasts, skolas, bērnudārzi, veloceliņš. Protams, zaļumu nav pārāk daudz, bet ja man ļoti gribas pastaigāties pa mežu, aizbraucu līdz Jūrmalai vai arī pastaigajos pa veloceliņu. Bet visvairāk man patīk tas, ka te dzīvo praktiski visi mani radi un draugi. Tā kaut kā ir sanācis :)
Man jautājums meitenēm, kas dzīvo otrā Daugavas krastā, teiksim, Purvciemā, uz kurieni Jūs braucat pa vasaru peldēties/sauļoties? Tur ir kāds ezers vai kas? Slikti pārzinu to galu...
29.06.2015 10:37 |
 
Reitings 150
Reģ: 21.05.2015
Kad biju jaunāka, tad dikti patika centrs. Viss ērti un ātri sasniedzams, skaistas ēkas, naktsdzīve...

Tagad, kad ir bērns, tomēr novērtēju Purvciema āres. Tieši manā pagalmā nav sabūvējuši neko klāt, tāpēc ir pieejams liels parks, vairāki rotaļu laukumi un salīdzinoši normāli kaimiņi, jo pad. laikos te dzīvokļus deva cilvēkiem, kas ar kaut ko pozitīvu izcēlās :D
29.06.2015 10:44 |
 
Reitings 2629
Reģ: 20.01.2014
Dzīvoju Pļavniekos visu savu līdzšinējo mūžu. Protams, ir jau tāds guļamrajons, kur mājas viena pie otras, bet pēdējos gados iekopts Pļavnieku parks, man līdz mežam (cik nu to var saukt par mežu, bet tomēr) jāiet nieka 3 min., ja gribas tālāku pastaigu, tad pa Ulbrokas ielu aiziet līdz Mežciemam vai Juglai nav nekādu problēmu, ar sabiedrisko transportu nav problēmu, tāpat arī ar veikaliem, bērnudārziem (kas man aktuāli). Nekad uz ielas nav bijušas problēmas ar agresīviem cilvēkiem, skaļāki un iereibuši bariņi jau staigā, bet saķeršanās ar tādiem nav bijusi-staigā savā nodabā un netraucē. Tas gan kā kurā Pļavnieku galā, pie Salnas ielas un uz otru pusi- pie Lubānas ielas šķiet mazliet kriminālāk, es dzīvoju, ja tā var teikt, pa vidu- netālu no Tālavas un negribētu teikt, ka Pļavnieki ir tik krimināls rajons sabiedrības ziņā, kā mēdz teikt. Pļavnieki nav nekāds sapņu rajons, uz kuru rauties dzīvot par katru cenu, jā, bet apgrūtinoši (sabiedrības, pastaigu iespēju, sabiedriskā transporta u.c. ziņā) noteikti nav.
29.06.2015 10:52 |
 
Reitings 151
Reģ: 11.06.2010
Es kā nu jau izbijusi jelgavniece nevarēju ciest Rīgu, bet nu jau vairāk kā pus gadu Imanta ir manas mājas. Kas man ļoti patīk ir zaļums, daudz koku, mežs, tuvu ar riteni līdz jūrmalai, ar vilcienu super ātri, laba sabiedriskā transporta satiksme, daudz lielu veikalu (pārtikas), ledus halle, sporta klubs, ja man šeit izdotos atrast darbu savā profesijā būtu vienkārši lieliski. Jā vienīgais mīnus ir padomju tipveida apbūve, bet zaļums atsver visu:-)
29.06.2015 10:58 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!