Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Cēzara salāti

 
Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10500
Reģ: 29.01.2009
Kā jūs tos gatavojat? Ar vistas fileju vai bez?
12.04.2015 19:01 |
 
Reitings 382
Reģ: 29.05.2017
Mājas gatavoti mmmm....parmizāna siers, vista (mazos gabalos sagriezta), maizes graudiņi, kārtīgas salātlapas,cherry tomātiņi un cēzara mērce.
Gardi cēzarnieki ir Čilli picā (sky&more, GC bija vilšanās) un hesītī esmu ņēmusi, tur siers garšīgs.
03.06.2017 20:32 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Nu jā, varbūt jāmēģina mērci citādāk lietot. Jo mājās taisot nekad nesanāk tik gardi kā ārpus mājas tieši tā iemesla dēļ, ka lapas sakritušas, smagas.
No mērcēm esmu atradusi savu ideālo - Rundāles Cēzara mērci. Un Džiugas parmezānu arī tagad pārdod plānās plāksnītēs, kas labāk iederas salātos kā rīvēts parmezāns :)
16.03.2017 08:01 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Tie salāti arī nav domāti, lai viņus mērcētu. Es parasti izkārtoju pa porcijām slāņos romiešu salātlapas, tad vistu/garneles, tad pa virsu mērci, sausiņus un beigās uzberu parmas/grana siera plāksnītes. Katrs pats tos jauc tieši pirms ēšanas. Ja nevar pasniegt uzreiz, tad mērce un sausiņi tiek likti atsevišķi.
16.03.2017 06:57 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Es ar Burgas Cēzara salātiem saindējos un tai iestādei metu līkumu, lai gan ir tuvu darbam. Man reti sanāk saindēties ar pārtiku, bet nu tas bija gadījums reizi 3 gados. Šausmas.
16.03.2017 01:33 |
 
Reitings 737
Reģ: 26.10.2014
Mana mīļākā Cēzara salātu mērce ir paštaisīta un ar daudz mazāk kalorijām nekā veikalā nopērkamās:
-2 ēdamkarotes majonēzes
-1 ēdamkarote dabiskā jogurta
-1 ēdamkarote ūdens
-1 ēdamkarote svaigi spiestas citronu sulas
-1 ēdamkarote olīveļļas
-1 saspiesta ķiploku daiviņa
-svaigi malti melnie pipari
16.03.2017 01:29 |
 
Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Yup yup, google arī saka, ka klasiskajā variantā ir mērce, romiešu salāti, krutoni un parmezāna siers.
15.03.2017 23:24 |
 
Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Man arī liekas, ka parasti tās ir romiešu salātlapas...
15.03.2017 23:19 |
 
Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Man patīk ozollapu salāti:

Parasti lieku kopā ar romiešu, taču izmirkst visi tik un tā, ja par ilgu bijuši mērcē.
15.03.2017 22:59 |
 
Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Manuprāt, tradicionāli romiešu:

Tie arī ir vieni no stingrākajiem.
15.03.2017 22:56 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Ledus salāti arī gluži nav tas. Kafejnīcās ir tādas lapas - tumši zaļas, krokainas un tādas, kas nesaplok. Drusku līdzīgas pēc izskata kale kāpostiem, bet garšas ziņā citādas. Laikam jāmet kauns pie malas un kādreiz jāpajautā, kādas lapas izmanto salātos :D
15.03.2017 21:54 |
 
Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
Man jau liekas , ka Cēzara salāti ar garnelēm , zivīm utt . nav nemaz vairs Cēzara salāti , bet jau citi salāti ar garnelēm , lasi utt .
Manā skatījumā Cēzara salāti ir ar vistas fileju ;-)
15.03.2017 21:48 |
 
Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
Pacelšu tēmu ar jautājumu - kādas salātlapas jūs pērka cēzara salātiem?

Ledussalāts vai kā tā. :-)
15.03.2017 20:01 |
 
Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10500
Reģ: 29.01.2009
iceberg salātlapas
15.03.2017 17:04 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Pacelšu tēmu ar jautājumu - kādas salātlapas jūs pērka cēzara salātiem? Rimi nopērkamās romiešu salātu galviņas nav tas. Man regulāri viņas saplok tajā mērcē. Tā arī nav izdevies atrast ideālās salātlapas.
15.03.2017 17:00 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Visgardākie cēzarsalāti ir Burgā, turklāt porcijas tik milzīgas, ka jābūt ļoti izsalkušam, lai to visu apēstu :)
19.04.2015 05:03 |
 
Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Bāc...sakārdinājāt :D :'-( atcerējos Čili picas Cēzara salātus un Rāmkalnu Cēzara salātus...milzīga atšķirība gan garšā, gan cenā :D
Būs mājās jāuztaisa kaut kad :)
14.04.2015 16:28 |
 
Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
man loti patiik ceezera salati lidojosajaa vardee


+ liela porcija un ņamma

vēl garšo kasha!
13.04.2015 22:39 |
 
Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10500
Reģ: 29.01.2009
Uhhh, kādi tik te varianti sarakstīti :)
Es izdarīju tā - sagriezu baltmaizi grauzdiņu formā un apcepu, iceberg salātlapas, kūpināta vista, sāls, rīvēts cietais siers. Tikai servējot, traukā iemetu divus cherry tomātiņus un uzlēju Spilvas cēzara mērci. Neskatoties, ka šeit Spilves mērce tika nozākāta, man patika :)
Rezultāts sajūsmas vērts!
13.04.2015 22:32 |
 
Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Cēzars ar tomātu vairs nav cēzars (tas gan nenozīmē, ka slikti garšo).

Parasti taisu klasisko - ar apceptu auksti kūpinātu bekonu.
Mērci tikai pati - olīveļļa, citrona, sula vai balzametiķis, Vorčestras mērce, Tabasko, sinepes, ķiploks, parmezāns, sāls, cukurs (man vienmēr prasās, lai līdzsvarotu citrona skābumu) pēc garšas. Ja ir ledusskapī (un ir vēlme) kaperi, anšovi (pēc klasiskās receptes pienākas) + ļoti mīksti vārīta ola, ja ir svaiga, bet tā kā ir salmonelozesfobija ;), to lieku reti.
12.04.2015 23:37 |
 
Reitings 1338
Reģ: 15.03.2009
Jā, tā bija diezgan... Hmmm.. interesanta kombinācija :-D

chérr - man garneles ļoti garšo vienkārši apceptas ķiplokā, sviestā + sāls :-)
12.04.2015 21:38 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!