Mana mīļākā Cēzara salātu mērce ir paštaisīta un ar daudz mazāk kalorijām nekā veikalā nopērkamās: -2 ēdamkarotes majonēzes -1 ēdamkarote dabiskā jogurta -1 ēdamkarote ūdens -1 ēdamkarote svaigi spiestas citronu sulas -1 ēdamkarote olīveļļas -1 saspiesta ķiploku daiviņa -svaigi malti melnie pipari
Es ar Burgas Cēzara salātiem saindējos un tai iestādei metu līkumu, lai gan ir tuvu darbam. Man reti sanāk saindēties ar pārtiku, bet nu tas bija gadījums reizi 3 gados. Šausmas.
Tie salāti arī nav domāti, lai viņus mērcētu. Es parasti izkārtoju pa porcijām slāņos romiešu salātlapas, tad vistu/garneles, tad pa virsu mērci, sausiņus un beigās uzberu parmas/grana siera plāksnītes. Katrs pats tos jauc tieši pirms ēšanas. Ja nevar pasniegt uzreiz, tad mērce un sausiņi tiek likti atsevišķi.
Nu jā, varbūt jāmēģina mērci citādāk lietot. Jo mājās taisot nekad nesanāk tik gardi kā ārpus mājas tieši tā iemesla dēļ, ka lapas sakritušas, smagas. No mērcēm esmu atradusi savu ideālo - Rundāles Cēzara mērci. Un Džiugas parmezānu arī tagad pārdod plānās plāksnītēs, kas labāk iederas salātos kā rīvēts parmezāns :)
Mājas gatavoti mmmm....parmizāna siers, vista (mazos gabalos sagriezta), maizes graudiņi, kārtīgas salātlapas,cherry tomātiņi un cēzara mērce. Gardi cēzarnieki ir Čilli picā (sky&more, GC bija vilšanās) un hesītī esmu ņēmusi, tur siers garšīgs.