Cēzara salāti

 
Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10500
Reģ: 29.01.2009
Kā jūs tos gatavojat? Ar vistas fileju vai bez?
12.04.2015 19:01 |
 
Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
hmm, kā pagatavojat vistu salātiem? :)
12.04.2015 19:59 |
 
10 gadi
Reitings 1725
Reģ: 14.06.2010
Pārsvarā taisu ar ceptu vistas fileju, reizēm klāt arī bekonu pielieku. Nu un tad jau standartā romiešu salātlapas, cherry tomāti, parmezāns, grauzdiņi. Es lieku arī papriku vēl klāt. Mērci pērku jau gatavu (to American Caesar), pašai slinkums taisīt parasti.
12.04.2015 20:43 |
 
Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Sisley ieteiktā mērce ir arī mana favorīte, spilvu nesen pamēģināju, galīgs pē. Klāt parasti lieku vai nu apgrillētu vistas fileju vai tīģergarneles, ar lasi vai bekonu man ne pārāk.
Vispār vilšanās bija čili picas cēzari, ja es kaut kur pasūtu cēzara salātus, es sagaidu romiešu lapas, nevis rukolas, tomātus un kaut kādu salātlapu mixli (e)
12.04.2015 20:48 |
 
Reitings 1338
Reģ: 15.03.2009
Samaara man atgādināja gadījumu, kad jau pirms laba laika Imantas Čili picā ņēmu Cēzara salātus. Tur bija tikai salātlapas, tomāts un vistas fileja, viss. :-D Ok, vismaz mērce bija. Un vienreiz ņēmu Imantas CanCan picā, kur salāti vēl bija dauz maz ok, bet kā merci iedeva burciņu, kas bija sajaukums no majonēzes un kečupa :-D:-D
Ok, esmu ēdusi Cēzaru CanCan un Čili citās vietās, tur tik traģiska situācija nebija :-D
12.04.2015 20:53 |
 
Reitings 5629
Reģ: 20.06.2010
man loti patiik ceezera salati lidojosajaa vardee
12.04.2015 21:29 |
 
Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
sasmējos par majonēzi un kečupu :D
12.04.2015 21:32 |
 
Reitings 2558
Reģ: 01.04.2014
Salāti, cheryy tomāti, grauzdiņi, cietais siers un vistas fileja. Es arī izmantoju jau ieliktajā bildē mērci, jo vienkārši savu mērci nemāku taisīt.
Par fileju - es vienkārši sagriezu kādās trīs, četrās daļās un apcepu uz pannas garšvielās.

Labprāt pamēģinātu ar garnelēm, bet kā garneles sagatavot? Es nekad neesmu cepusi garneles :D
12.04.2015 21:34 |
 
Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Tāds pats jautājums ar garnelēm :D
12.04.2015 21:35 |
 
Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Ja pieliek tomātus, burkānus vai vēlnez ko, man tie vairs nav cēzari, tas jau ir rasols :D
Es garneles atkausēju, sviestā apcepu mazliet ķiplociņus un lieku virsū garneles un apgrozu no visām pusēm, beigās pāri sāls un pipari, viss. Ēdot salātus pārspiežu ar citrona sulu.
12.04.2015 21:37 |
 
Reitings 1338
Reģ: 15.03.2009
Jā, tā bija diezgan... Hmmm.. interesanta kombinācija :-D

chérr - man garneles ļoti garšo vienkārši apceptas ķiplokā, sviestā + sāls :-)
12.04.2015 21:38 |
 
Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Cēzars ar tomātu vairs nav cēzars (tas gan nenozīmē, ka slikti garšo).

Parasti taisu klasisko - ar apceptu auksti kūpinātu bekonu.
Mērci tikai pati - olīveļļa, citrona, sula vai balzametiķis, Vorčestras mērce, Tabasko, sinepes, ķiploks, parmezāns, sāls, cukurs (man vienmēr prasās, lai līdzsvarotu citrona skābumu) pēc garšas. Ja ir ledusskapī (un ir vēlme) kaperi, anšovi (pēc klasiskās receptes pienākas) + ļoti mīksti vārīta ola, ja ir svaiga, bet tā kā ir salmonelozesfobija ;), to lieku reti.
12.04.2015 23:37 |
 
Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10500
Reģ: 29.01.2009
Uhhh, kādi tik te varianti sarakstīti :)
Es izdarīju tā - sagriezu baltmaizi grauzdiņu formā un apcepu, iceberg salātlapas, kūpināta vista, sāls, rīvēts cietais siers. Tikai servējot, traukā iemetu divus cherry tomātiņus un uzlēju Spilvas cēzara mērci. Neskatoties, ka šeit Spilves mērce tika nozākāta, man patika :)
Rezultāts sajūsmas vērts!
13.04.2015 22:32 |
 
Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
man loti patiik ceezera salati lidojosajaa vardee


+ liela porcija un ņamma

vēl garšo kasha!
13.04.2015 22:39 |
 
Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Bāc...sakārdinājāt :D :'-( atcerējos Čili picas Cēzara salātus un Rāmkalnu Cēzara salātus...milzīga atšķirība gan garšā, gan cenā :D
Būs mājās jāuztaisa kaut kad :)
14.04.2015 16:28 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Visgardākie cēzarsalāti ir Burgā, turklāt porcijas tik milzīgas, ka jābūt ļoti izsalkušam, lai to visu apēstu :)
19.04.2015 05:03 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Pacelšu tēmu ar jautājumu - kādas salātlapas jūs pērka cēzara salātiem? Rimi nopērkamās romiešu salātu galviņas nav tas. Man regulāri viņas saplok tajā mērcē. Tā arī nav izdevies atrast ideālās salātlapas.
15.03.2017 17:00 |
 
Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10500
Reģ: 29.01.2009
iceberg salātlapas
15.03.2017 17:04 |
 
Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
Pacelšu tēmu ar jautājumu - kādas salātlapas jūs pērka cēzara salātiem?

Ledussalāts vai kā tā. :-)
15.03.2017 20:01 |
 
Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
Man jau liekas , ka Cēzara salāti ar garnelēm , zivīm utt . nav nemaz vairs Cēzara salāti , bet jau citi salāti ar garnelēm , lasi utt .
Manā skatījumā Cēzara salāti ir ar vistas fileju ;-)
15.03.2017 21:48 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Ledus salāti arī gluži nav tas. Kafejnīcās ir tādas lapas - tumši zaļas, krokainas un tādas, kas nesaplok. Drusku līdzīgas pēc izskata kale kāpostiem, bet garšas ziņā citādas. Laikam jāmet kauns pie malas un kādreiz jāpajautā, kādas lapas izmanto salātos :D
15.03.2017 21:54 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits