Veģetārims, dabas kļūda?

 
Reitings 538
Reģ: 15.02.2015
Labrīt, nu jau agrs rīts :-D
Ieraudzīju bartera tēmā, ka piedāvā kuponus veģetārajā kafe :-D Un uzradās jautajums:-D

Kā vispār cilvēks var būt veģetārietis, tas ir pret visiem dabas likumiem :-D Mēs esam plēsēji (gaļas ēdāji) to pierāda tas ka mums ir ilkņi! :-P Kā arī gremošanas sistēma ir piemērota gaļas pārstrādei!

P.S Vienīgo veģitārieti ko zinu staigā tāds kalsns ar lokiem ap acīm vēl viens pierādījums, ka jāēd gaļa!
01.03.2015 01:32 |
 
Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
.Pavēlnieks - no gaļas pirmo reizi atteicos 8 gadu vecumā, man tāda attieksme pret dzīvo radību nešķiet ētiska jau kopš bērnības :D Turēt savus lopus un kaut - uz priekšu. Paša medītu un kautu patērē cik spēka .. bet nu šaubos, ka tad ēdīsi to 3x dienā ;)
Bet pirkt fileju glīti safasētā kārbiņā, kur patiesā resursa cena ir maksimālli attālinatā no cilvēka uztveres .. meh. Nav man. Tu gan dari, kā vēlies, kaut balstoties uz pāris visai vienveidīgiem rakstiņiem un viedokļiem.
01.03.2015 14:00 |
 
Reitings 538
Reģ: 15.02.2015
okey cilvēki ēd pa daudz, bet uzskatat, ka vegāni savus augļus, dārzeņus need pa daudz...
01.03.2015 13:59 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
01.03.2015 13:58 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Citāts tev, Pavēlniek, par pārmērīgu gaļas daudzumu
raksts:
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2014/09/03/too-much-protein.aspx
01.03.2015 13:57 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012


Most Americans consume three to five times more protein than they need, along with excessive starchy carbs and not enough healthy fats

A more ideal protein intake is likely around one-half gram of protein per pound of lean body mass, which for most is 40 to 70 grams a day.

Excess dietary protein can lead to elevated blood sugar, weight gain, kidney stress, leaching of bone minerals, and stimulating cancer cells

Restricting your protein to plant-only sources may create a sulfur deficiency and potentially accelerate age-related functional decline

Protein quality is as important as quantity; consuming a wide variety of high–quality, grass-fed animal- and organic plant-based whole foods is the best approach

01.03.2015 13:56 |
 
Reitings 538
Reģ: 15.02.2015
Gaļas patēriņš mūsdienās ir nesamērīgi liels un nepamatots (ja ņem vērā sabalansēta uztura pamatprincipus). Pati atturos gadus 2

Pie šī secinajuma tu nonāci, kad izdomāji, ka nelietosi gaļu?

Kamēr mēs gaļēdāji vasarā katru nedēļas nogali cepsim gaļu grilos svaigā gaisā, tikmēr vegāni sēdēs savā divistabu dzīvoklītī un grauzīs diedzētu graudu sausiņu :-P
01.03.2015 13:53 |
 
Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
teokrātija - parakstos zem katra Tava vārda. Gaļas patēriņš mūsdienās ir nesamērīgi liels un nepamatots (ja ņem vērā sabalansēta uztura pamatprincipus). Pati atturos gadus 2, nācis par labu gan izskata, gan veselības ziņā. Te gan jāmin, ka atsakoties no gaļas ākotnēji ir jāpēta - ko, kā un kādēļ ēst, un ir daļa, kas to nedara .. tad arī staigā ar lokiem zem acīm un izstīdzejuši kā smilgas ..
Taisnību sakot, diskusijās ar pārliecinātajiem alu laikmeta rīcību kopētājiem reti ielaižos jo .. nav vērts enerģiju bezmērķīgi tērēt. Visos gadījumos beigās viņiem pavaicāju par veselības stāvokli un pašsajūtu; tie, kam problēmas uztvert , ka uztura modeļi ir individuāli .. ar īpašu veselību neizceļas :D
01.03.2015 13:44 |
 
Reitings 161
Reģ: 23.07.2014
Esmu veģetārtiete nu jau gandrīz 7 gadus.

Pati īpaši ar ārstiem neaizraujos, taču britiem patīk regulāri nodot asins analīzes. Tiem, kas ir veģetārieši/vegāni, jau ļoti ilgus gadus, un šobrīd ir 30+, nekādas problēmas nekur neuzrādās.

Mani gan vienmēr mulsina visi šie strīdi par ''cilvēkam ir plēsēja zobi, pirmie cilvēki ķēra mamutus!'' Nu un? Jūs tiešām darāt vienīgi to, ko alu cilvēki reiz darīja un radikalizējat katru bioloģijas izpausmi? Ja ir kaut kas nedaudz līdzīgs ilkņiem, tātad plēsējs, ja ir īkšķi, tātad jādzīvo kokos u.tml.? Ja cilvēkam nav savu smadzeņu, tad tiešām viss, kas atliek, ir kopēt alu cilvēkus un pērtiķus. Ja jau viņi izdzīvoja, tad acīmredzot visu darīja pareizi. Vai vismaz vairojās gana ātri, lai sevi atražotu.

Par veģetāriešiem te nu man arī jāpiekrīt 57days un undersun. Pati nevienam neesmu neko borējusi, pazīstamos nekad neesmu dzirdējusi to darām. Bet gaļēdāji gan mums visiem regulāri stāsta, cik neveselīgi esam, tad vēl tas un tas, un beigās vēl piebilst, ka veģetārieši ir tie, kas citiem kaut ko uzspiež. To pašu kaut vai šajā tēmā var redzēt. Gaļēdāja veidota diskusija, kur citi gaļēdāji raksta, cik neveselīgi un smieklīgi ir veģetārieši.

Starp citu, pētījumu ir bijis bezgala daudz, konsenss ir viens. Ir cilvēki, kam gaļa jāēd obligāti. Tie parasti ir cilvēki, kuriem ir funkcionāli smadzeņu attīstības traucējumi. Daļa no viņiem dzīvo klīnikās, daļa ne visai pilnvērtīgi eksistē ārpasaulē. Ja viņi neēd gaļu, viņiem sākas vairāk vai mazāk (atkarīgs no indivīda) veselības traucējumi, var būt arī letāli iznākumi, ja gaļu ēst neatsāk. Pārējie cilvēki var ēst, var neēst. Iesakāmais gaļas patēriņš ir 1-2 reizes nedēļā (nevis katru dienu, kur nu vēl vairākkārt dienā).
01.03.2015 12:11 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
lakstus mūsu organisms nepārstrādā!

Tad pēc tavas teorijas sanāk, ka lakstus vispār nevajag ēst, tikai gaļu? Vai kā?

Taja akmens laikmetā, uz kuru gaļas aizstāvji mīl atsaukties, gaļa nodrošināja daudz mazāk, nekā pusi, uzņemtā uztura:
Outside of the subarctic, most foragers subsisted mainly on nuts, vegetables, fruits, and even protein rich insects. Hunting large animals was relatively unreliable. Among the San speakers of the Kalahari pronounce word Desert in Namibia and Botswana, 60-80% of the diet came from non-meat sources, especially nuts and roots. Since women provided most of the vegetable foods, they were responsible for the majority of the calories that were consumed.


Arktiskajos reģionos, nu tur tas stāsts drusku savādāks
01.03.2015 11:35 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Par smadzeņu attīstību, to pirmo "lēcienu", kas padarīja mūs inteliģentus, esmu lasījusi pētījumus, ka tur pie vainas bija nevis gaļa, bet zivis. Atradu priekš tevis citātu:
A new study published in the Proceedings of the National Academy of Science found that seafood played an important role in human brain evolution.

Researchers’ discovery of early stone tools and animal remains in northern Kenya show that almost 2 million years ago humans began eating food such as crocodiles, turtles and fish, which may have been the catalyst for brain development and humanity’s first steps out of Africa.
01.03.2015 11:29 |
 
Reitings 538
Reģ: 15.02.2015
lakstus mūsu organisms nepārstrādā! To dara zarnās mītosās baktērijas kuru blakus produktus spēj uzsūkt zarnas. Bet no gaļas mūsu zarnas spēj uzsūkt visu vajadzīgo pa tiešo...
01.03.2015 11:21 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
There are many reasons to go vegetarian, go vegan and even go raw, but evolution isn’t one of them.

Citāts no raksta ;)
01.03.2015 11:20 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
.Pavēlnieks, tavs konkrētais raksts ir par vegāniem un svaigēdājiem, nevis veģetāriešiem. Tas nu galīgi nav viens un tas pats. Bet nu, lasu pagaidām vēl.
01.03.2015 11:19 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Ja man veģetārietis sāktu skalot smadzenes, es arī sāku dalīties ar šašliku receptēm ;) Bet nu, manu paziņu lokā katrs ēd ko grib un citus netraucē.
01.03.2015 11:16 |
 
Reitings 538
Reģ: 15.02.2015
veģetārismu nepavada smadzeņu trūkums

Par šo vēl var pastrīdēties okey linku ievietošu :-D
http://www.washingtonpost.com/national/health-science/sorry-vegans-eating-meat-and-cooking-food-is-how-humans-got-their-big-brains/2012/11/26/3d4d36de-326d-11e2-bb9b-288a310849ee_story.html

Veģetārisms ir tiešakais veids kā iet pret evolūciju, mēs gudraki palikām patiecoties gaļai :-D
01.03.2015 11:16 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Man personīgi, un domāju, ka ne man vienīgajai, saskrien siekalas mutē redzot svaigus, smaržīgus augļus, piemēram, zemenes.

Man arī saskrien siekalas no zemenēm, kivi, ķiršiem un citiem gardumiem, toties no zemes izrakts kartupelis un ķirbis nerada emocijas (abi garšo gatava veidā).
Bet ieraugot veikalā svaigu jaunlopa fileju, man siekalas saskrien mutē.. uzreiz prātā nāk tartars un carpaccio.. mmm :)
01.03.2015 11:15 |
 
Reitings 588
Reģ: 21.10.2012
laboju sevi - jo tāpat manos spēkos (un interesēs) tas nav nav to mainīt.
01.03.2015 11:15 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
.Pavēlnieks, nu uztaisīšu kafiju un pameklēšu tos rakstus. "Mūsu anatomija" gan, manuprāt, nav arguments.
01.03.2015 11:15 |
 
Reitings 588
Reģ: 21.10.2012
57days paldies, ka apgaismoji :-)

un jā, par nosodīšanu - mēs, protams, nevaram nosodīt vegānus, veģetāriešus utt., bet arī no otras puses, viņiem nevajadzētu nososīt gaļēdājus un e-vielu ēdājus, kas, manuprāt, ļoti bieži ir diezgan agresijas un emociju pilns nosodījums bez loģiska pamatojuma (šis ir abpusēji).. katrs taču dzīvo tā kā viņam patīk un ir labi. neredzu jēgu tērēt savu laiku, enerģiju, lai jauktos iekšā otra cilvēka ēdienkartē, jo tāpat manos spēkos (un interesēs) tas nav.
01.03.2015 11:13 |
 
Reitings 538
Reģ: 15.02.2015
Bet avotus, no kuriem tu ņem datus, es gan gribētu redzēt.

tak nav jēgas likt google var atrast viņi ir tik daudz, bet pats galvenais, apskaties mūsu anatomiju neesam mēs radīti lakstu graušanai. Tas ka vilks starp savām maltītēm pagrauž kādu lakstu nenozīme, ka viņs kļūs veģitārietis. Laksti ir tikai piedeva gaļai
01.03.2015 11:13 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits