Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Ziemassvētku ēdieni

 
Reitings 1501
Reģ: 18.07.2012
Vai Jums ir tādi Ziemassvētku ēdieni, kuri tiek gatavoti katru gadu (kā tradīcija) ?
Varbūt ir kaut kas tāds, ko mēģināsiet tikai pirmo reizi šogad?
Bez kā Jūs nevarētu iedomāties savu svētku galdu?
P.S. Diskusija veidota savtīgos nolūkos - nav ideju. Priecāšos par foto un pilnām receptēm.
22.12.2014 23:37 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
piparkuukas


speka piiraaadzini
ja sis ir obligati
26.11.2015 19:43 |
 
Reitings 2629
Reģ: 20.01.2014
Tā kā būsim trijatā-meita droši vien ēdīs tikai saldumus un draugs saslimis un vispār negrib ēst, tad nebūs daudz ēdieni.
Vispirms siltais ēdiens- kartupeļi, štovēti kāposti un vistas gaļa.
Pēc tam tunča salāti, mandarīni, piparkūkas un biezpiena torte (esmu slinka, tāpēc veikalā pirktā) Papildus tam visādi saldi nieciņi- konfektes, cepumi.
24.12.2014 16:00 |
 
Reitings 2573
Reģ: 14.08.2013
Variēju ar sastāvdaļām, taisot vistas salātus.
Sastāvdaļas: vista, ķīnas kāposts, marinēti šampinjoni, konservēts ananāss, magoņu sēkliņas,sāls,pipari,majonēze.
24.12.2014 15:46 |
 
Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Mums būs kārtīgas pusdienas (vesela vista, kartupeļi, kāposti) un tad visādi sīkumi!
24.12.2014 11:58 |
 
Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
Svinēsim divatā, ēdīsim spinatu salātus ar visādiem gardumiem iekšā, kādu zivi, varbūt piparkūkas un karstvīnu. Gribu palikt dzīva, tāpēc visus tos tradicionālos gaļas un kāpostu ēdienus ne gatavošu ne ēdīšu. Man pēc tādiem tikai slimnīca sagaida.
24.12.2014 11:55 |
 
Reitings 380
Reģ: 16.02.2011
Mr.Penguin, es salātus ar vistu un ķīnas kāposti taisu šādi: pirms tam izcep uz pannas vistas fileju, jāļauj atdzist un tad sagriež mazos gabaliņos. Visas sastāvdaļas lieku ''kaudzē'' vienu uz otras: ķīnas kāposts, svaigais gurķis, sagriezts ''stabiņos'', brūnās pupiņas no bundžas, vistas fileja, ananās (konservēts no bundžas), beigās pielieku majonēzi, man ļoti garšo.
24.12.2014 11:39 |
 
Reitings 2336
Reģ: 29.01.2009
Robīte- sajauc ar nesaldinātiem! :) Būs vairāk, bet kāposti jāēd- laba manta. :)
24.12.2014 11:31 |
 
Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Štovēju kāpostus.
Ko darīt, ja liekas, ka pa saldu???????


Heeeeelp!!!!!!
24.12.2014 11:15 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Pelēkie zirņi un rosols ir must have! :)
Tālāk jau variācijas par dažādām gaļām, zivīm un uzkodām.

Mandarīni, karstvīns.. Man jau kādu laiku gribas sushi, tieši kaut kad iedomājos, moš uz Ziemssvētkiem uztaisīt, bet kaut kā nelīmējas man tas kopā. :D Pacietīšos pāris dienas vēl. :D
24.12.2014 11:12 |
 
Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
Manā izpratnē pelēkie zirņi ar speķi, parasti tiek aizgūti no omju tradīcijām un bieži vien tas tiek likts galdā, jo tā vienkārši ir pieņemts.


es varētu arī ikdienā viņus ēst, bet vot tieši tikai 1x gadā ēdu un ar baudu :D
24.12.2014 11:08 |
 
Reitings 96
Reģ: 10.03.2012
*sautēti kāposti
*zirņi ar speķi
*kartupelīši
*cūkgaļas cepetis
*tunča salāti
*grauzdiņsalāti
*rasols
*zivs (neatceros kāda)
*piparkūkas
*mandarīni
*karbonādes, kotletes
*kūpināts lasis


Viss 5iem cilvēkiem, bet ne pārmērīgi daudz. Un šapmis, PROTAMS. Kā arī karstvīns!
24.12.2014 10:56 |
 
Reitings 1055
Reģ: 04.07.2012
Mūsu mājā pagājušajā gadā bija suši un kalmāru gredzeni :D un viss bija forši. Tie, kam šāda maltīte neiet pie sirds, bija sarūpēti citi ēdieni (Tas tiem, kas šokā par suši un kāpostiem uz viena galda). Jāgatavo tā, lai garšo, pašiem jau vien būs jāēd.. Arī kāda jēga likt galdā zirņus, ja neviens viņus neēdīs?
24.12.2014 08:57 |
 
Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Svētkos parasti ēd to, ko ikdienā reti vai nemaz. Ja citi suši ikdienā neēd, tad kādēļ lai neliktu Ziemassvētkos uz galda? Tie, kas ikdienā ēd suši un citus eksotiskos ēdienus, tiem svētku sajūtu rada tie pelēkie zirņi, štovētie kāposti utt. Nedomāju, ka tie ir omju uzskati. Mūsu platuma grādos ziemā tomēr labāk izvēlēties mūsu nacionālo virtuvi-sātīgu, sildošu un smagu ēdienu. Dienvidu vieglie ēdieni lai paliek vasarai.
24.12.2014 08:45 |
 
Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
Es neticu, tāpat kā lieldienās, es olas ēdu tikai uz maizes ar majonēzi un bez sāls :D

Tas nemaina faktu, ka tēvs pie tā visa pieturas. Un ja bija zirņu bļoda, tad viņš vecgada dienā visiem uzbāzās ar to, lai kopā visi izēstu. :D
24.12.2014 07:22 |
 
Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
undersun, tiesam tam tici?

tas pats kas lieldienas jaaed oluar saali ja nee melos..Kaa tad taapat samelos:D
24.12.2014 07:13 |
 
Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
Cik zinu zirņi jāapēd līdz jaunajam gadam, lai nebūtu asaras?

Mans tēvs katru gadu tik daudz savāra un liek visiem ēst, atceros cik mēs visi nelaimīgi jutāmies :D
24.12.2014 06:47 |
 
Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
sushii ziemiisos ? tas gan kaut kaa diivaini..:D
24.12.2014 05:31 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
pastāstīšu viņam par to suši Ziemassvētkos pie štovētiem kāpostiem
Es te mineeju par daudziem eedieniem utt, ir eedieni ,kas kaut kaa iet kopaa tajaa "visaa kompoziicijaa",bet nu susi laikam lec aaraa speeciigi no visa ,ja ir kaaposti ,cepetis utt
Es laikam esmu diivaina,bet es nespeeju visu eest peec kaartas...:D
24.12.2014 03:04 |
 
Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
man ir viens japāņu draugs, kuram ļoti patīk Latvija un viss, kas saistīts ar latviešiem... eksotika priekš viņa. pastāstīšu viņam par to suši Ziemassvētkos pie štovētiem kāpostiem. viņš būs stāvā sajūsmā, jo mēs jau tā viņa izpratnē esaam pilnīgi neordināri un neizprotami :)
24.12.2014 00:53 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Cupakabra-redzi ,un man taa ir kaa delikatese,jo te nevar vispaar dabuut...Maneejie atsuutija no Latvijas-taisiisu gan bez spekiisa!:)
23.12.2014 23:45 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits