Ziemassvētku ēdieni

 
Reitings 1501
Reģ: 18.07.2012
Vai Jums ir tādi Ziemassvētku ēdieni, kuri tiek gatavoti katru gadu (kā tradīcija) ?
Varbūt ir kaut kas tāds, ko mēģināsiet tikai pirmo reizi šogad?
Bez kā Jūs nevarētu iedomāties savu svētku galdu?
P.S. Diskusija veidota savtīgos nolūkos - nav ideju. Priecāšos par foto un pilnām receptēm.
22.12.2014 23:37 |
 
Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Kaads sakars ar vecumu seit!Man zirni noteikti buus jaungada ballliitee,kaa latvisks eediens!

Manā izpratnē pelēkie zirņi ar speķi, parasti tiek aizgūti no omju tradīcijām un bieži vien tas tiek likts galdā, jo tā vienkārši ir pieņemts.
Man personīgi tādas latviskas tradīcijas ievērot nav svarīgi, maniem vecākiem arī nē. Mēs fanojam par suši Ziemassvētkos.
23.12.2014 23:36 |
 
Reitings 102
Reģ: 29.01.2009
mēs arī šogad divatā svētkos, vismaz zsv vakarā būsim.
siltais - vārīti, cepti kartupeļi ar meža gaļu un štovētiem kāpostiem, klāt pelēkie zirņi, cūku pupas!
uzkodām siera groziņi, lašmaizītes. salāti - laikam kārtainie ar šķinķi, olām, šampinjoniem vēl kko.
piparkūkas, mandarīni un punkts uz i rupjmaizes kārtojuma saldējums

domāju, ka ar šo visu pietiks arī otrajos zsv :)
23.12.2014 23:30 |
 
Reitings 1804
Reģ: 29.05.2014
Emmanuelle Heh, Tu esi vērīga. ;) Katrai kaukāza tautai par šo pudiņu ir sava izpratne un veidi kā gatavot. Pavisam noteikti kolēģu receptēs bija konkrēti viņu tautības pieeja. Pat mani armēņu radi mēdz taisīt neskaitāmos veidos.
23.12.2014 23:22 |
 
Reitings 1501
Reģ: 18.07.2012
Paldies! (l)
23.12.2014 23:19 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Booom :) , uij, es vairs neatceros, ko liku. Liec vienk to, kas garsho, tur jau nevar noshaut greizi. Noteikti, ka bija tie locinji un dazhaadi pipari, veel jau var raudeni, ja garsho vai kaut ko taadu no zaljumiem. Ja taisītu shogad, es liktu taadu kjiploku sviesta maisījumu. Galvenais atceries, ka jaagatavo tieshi pirms eeshanas, jo taa diezgan aatri atdziest, un tad nav tik sieriiga kaa bildee, bet gan kopaa sakjeerusies un gruuti dabuut laukaa mazos gabaliņus. Ja eed uzreiz peec iznjemshanas no krāsns, tad gan ir njammm. :)
23.12.2014 23:06 |
 
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
No savas puses šogad uz galda likšu:

Pildītu pīli ar āboliem, apelsīniem un dzērvenēm,

Cūkgaļas rullīšus ar bekonu pildītus ar plūmēm,

Krāsnī cepti kartupeļi ar rozmarīnu,

Karamelizēti burkāni,

Dārzeņu plate ar humusu un jogurta- ķiploka mērcīti,

Piparkūkas ar cukura glazūru + augļi

Saldajā pasniegšu pavlovas ar avenēm un mellenēm vai pasijas augli (ja atradīšu veikalā).


Vecvecāki ir uzņēmušies pagatavot štovētus kāpostiņus, galertu un speķa pīrādziņus. :)
23.12.2014 22:21 |
 
Reitings 866
Reģ: 05.04.2009
Šogad plānots gatavot pildītu karpu, cūkgaļas karbonādi, pelēkos zirņus, maizes zupu ar putkrejumu, piparkūkas (šogad pirktās), veselīgais biezpiena deserts ar dzērveņu mērci, karstvīns.

Šogad izlēmām, ka pīrāgus necepsim, kāpostus neštovēsim, kūkas nepirksim.
23.12.2014 22:21 |
 
Reitings 788
Reģ: 11.02.2012
šogad izdomāju uztaisīt tom kha zupu, bet uzkodas formātā mazā bļodiņā.
vēl būs laša tartars, cūkas fileja, ribas, kaut kādas uzkodas ar zivīm, un kaut kas vēl, ko aizmirsu, tad, protams, rasols, pīrādziņi un zirņi, bet tas jau droši vien pa dienu tiks notiesāts un/vai galdā necelsim. saldajā braunijs, un krustmāte gribēja eksotisko augļu-siera plati :D
tā kā mums Ziemassvētkos parasti ir tas retais brīdis, kad visa ģimene sapulcējas, tad ne vienmēr ir tā, ka obligāti gatavojam ko tradicionālu, bet vienkārši kaut ko svinīgāku kā ikdienā. :)
23.12.2014 22:10 |
 
Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Mr. Penguin, nekas tāds tur nav, vienkārši sagriež ķīnas kāpostu, žāvetu vistiņu saplēš, pieliek klāt garšvielas, majonēzi/krējumu. Es neko vairāk nelieku, vienreiz pamēģināju gurķi un tomātu, no tomāta baigā sula bija, nepatika.
23.12.2014 22:01 |
 
Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Mums katru gadu ir standartiņš - kartupeļi, štovēti kāposti, cepetis (vai kotletes), pelēkie zirņi, pīrādziņi ar gaļu un kāpostiem, piparkūkas, mandarīni, šampis, rasols, siļķe kažokā, krabju salātiņi un vēl šis tas. Mums ir riktīga izēšanās :D
23.12.2014 21:57 |
 
Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
Emmanuelle jā mamma pa laucisko taisīja. dabūja sivēna asinis un zarnas...pildīja tajās! viņa man stāstīja to procesu, liekas jau šķebīgi...atceros kad ēdu bērnībā gaļu, nekad neesmu ēdusi ne asinsdesu ne kupātus,likās visu laiku viens no drausmīgākajiem ēdieniem bet manējie ēd vēderus turējuši :D
23.12.2014 21:44 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
mamma jau šodien asinsdesu un gaļas ruleti pagatavoja...uhh labi ka gaļu neēdu
Asinsdesa pavisam jau saak aizmirsties-atceros ,cik loti garsoja vecos laikos!:)Iipasi taada riktiiga,laukos taisiita!
23.12.2014 20:50 |
 
Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
Rūūū izskatās super gardi,tieši pa manai gaumei :)

es vecākiem rīt sapirkšu donutus,sie dzīvojot laukos nemaz nezin kas tie tadi ir :D tā tad galdā būs arī tie :D mamma jau šodien asinsdesu un gaļas ruleti pagatavoja...uhh labi ka gaļu neēdu :)
23.12.2014 20:31 |
 
Reitings 1501
Reģ: 18.07.2012
Ņamsiii, kur paliki, kā uztaisīt maizīti? :D
23.12.2014 20:20 |
 
Reitings 899
Reģ: 10.09.2014
mmm kolosāli demoiselle, man gan nebūs baravikas :)
23.12.2014 18:47 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
VIT@, mums tieshi pagaajusho gadu bija gailja cepetis, kur iekshaa bija kastanji un baravikas. Klaat bija taadi mazi parastie kartupelji un tie lillaa. Draugi bija pacentushies un tieshaam bija izcili garshiigi.
23.12.2014 18:44 |
 
10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Varētu lūdzu pastāstīt ķīnas kāposta un vistas salātu recepti?


Nu mums parasti kā tradīcija ir:
speķa pīrādziņi,
pelēkie zirņi ar speķi
šokolādes saldais ar ķīseli
rosols
krabju salāti
grauzdiņu salāti
mandarīni, konfektes, apelsīni
dārzeņu plate ar mērcīti
ķīnas kāpostu salāti
karbonādes, kotletes.


Bet tas ir, kad esmu pie mamma laukos un gatavojam kopā šo visu.

Šogad draugs izteica vēlmi svinēt tikai divatā svētkus, bet zinu, ka noteikti būs:

speķa pīrādziņi,
maizes zupa ar putukrējumu
kaut kādi salāti, bet nevaru izlemt kādus, gribas ko jaunu pamēģināt
protams pelēkie zirnīši ar speķi, tie ir must have vīrietim
krāsnī gatvota zivs ar dārzeņiem.
Mandarīni, konfektes, vīns/šampanietis/ karstvīns, vēl nezina ko vēlamies. :)
23.12.2014 18:43 |
 
Reitings 899
Reģ: 10.09.2014
o jā demoiselle, kastaņi mums arī ir klasiski, es gan viņus lieku iekšā gailī vai citā putnā mazliet iegrieztus un tad viņi forši nogatavojās un ir ļooti gardi! :)
23.12.2014 18:41 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
aaaaa aaaaa un veel. Kaut kas nenormaali garhsiigs - cepti kastanji, tas ir ziemassveetku eediens, ko esmu pienjeemusi kaa peleekos zirnjus :D
23.12.2014 18:37 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Shogad mees buusim 21 cilveeks, taapeec ir darbu daliishana. Ar draugu ruupeejamies par saldajiem eedieniem 3 dienaam :D Taa kaa es esmu latviete un vinja gjimene ir pa pusei itaalji pa pusei francuuzhi, tad mees gatavojam piparkuukas, cennelés, tiramisu, franchu "ziemassveetku blukji" un taas aabolmaiziites, kur tie aaboli taa kaa nedaudz ietiiti miiklaa un makaronus (kuucinjas, nevis pasta :D) Puse no visaam miiklaam gatava, otra puse veel jaataisa un tad shovakar un riit pa dienu buus lielaa cepshana. Nezinu kaa tikshu galaa, man ir tikai 2 cepeshpannas haha.

Zinu, ka eest buus visaadas franchu lietinjas - tur juuras moshki, fois gras, pasteetes, shkinkis, sieri, viins, shampis. Shogad drauga mamma gatavo mezhacuukas cepeti ar baravikaam un klaat kartupelju sacepumu. 25. pa dienu buus lazanja. Kaut kaa jau tas izsalkushais ir jaapabaro pa 3 dienaam :D
23.12.2014 18:36 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits