Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

garšvielas, ja neizmanto sāli

 
Reitings 1319
Reģ: 10.10.2010
Labvakar :)

Zinu, ka tuvāk naktij nevar veidot ēdienu tēmas, bet nu šī jau nav tā grēcīgā.

Es varu ēdienu ēst bez sāls. Man liekas, ka ir normāli, ēdami, bet ne garšīgi. Nav tā, ka es to mēģinu pirmo vai otro nedēļu, jau gandrīz pusgadu cenšos gatavot bez sāls, tomēr, kad esmu ciemos utt. ,tad, protams, ēdu ar sāli, un tas ēdiens šķiet daudz baudāmāks.

Tātad, kādas garšvielu kombinācijas ir tās veiksmīgākās, ko jūs izmantojat, lai aizstātu sāli?

Varbūt jūs lietojam Himalaju vai jūras sāli? Kur pērkat?
01.10.2014 22:24 |
 
Reitings 92
Reģ: 26.07.2012
iesaka sali aizstāt ar garšvielām, taču tas ir daudz savādāk nekā,ja ir sāls klāt. ja nav sāls klāt ,tad es apēdu 2x vairāk nekā ar sāli. kas labāk piebērt sāli un par daudz ,vai ari apēst 2x vairāk? es labāk izvēlos piebērt sāli un ēst mazāk


+++
03.10.2014 20:30 |
 
Reitings 1804
Reģ: 29.05.2014
Es gan teiktu, ka pavisam sāli izslēgt nevajag, jo tajā ir arī daudz labuma. Kontrolēt tā uzņemšanu - jā, protams. Likvidēt - nē, nebūt ne.
02.10.2014 09:40 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Uzreiz no sāls tā nemaz nevar attiekties. Manējais arī kādreiz sāli bēra ļoti daudz visam klāt, bet tad, kad mazais sāka ēst to pašu, ko mēs, es sāku gatavot vispār bez sāls, ieliku mazajam, un tad piebēru sāli klāt visam ēdienam, citreiz, ja godīgi, aizmirsās un neviens to nemaz nejuta. :D Tad jau pamazām sāku gatavot ar šķipsniņu sāls klāt, reiz pagatavoju ar tādu sāls daudzumu, kā pirms tam, manējais pateica, ka baaaaaigi sāļš esot, tad nu - mums kaut kā dabīgi sanāca samazināt sāls daudzumu ēdienā. :D Nez, ar plikām garšvielām/garšaugiem sāli aizstāt nav izdevies, ja nu vienīgi, piemēram, kartupeļi tiek izvārīti bez sāls un klāt tiek ēsts mazsālīts gurķis, tad jā - nejūt, ka kartupeļiem kas trūktu. Bet nu - arī sāls ir nepieciešams cilvēka organismam, zinu, cik daudz tā ir desās un tādās lietās, bet - arī tas man nav iemesls no tā pilnībā attiekties gatavojot. :)
02.10.2014 09:28 |
 
Reitings 1291
Reģ: 16.03.2014
Kad pati gatavoju kaut ko sev, saali nelieku vispaar. Piekriitu, ka eediens tomeer IR daudz baudaamaaks ar garsvielaa, bet, man kaut kaa iegaajies, ka neko lieku klaat eedienam.
Protams, ja gatavoju draugam, tur jaaliek klaat visas iespeejamas garsvielas, kurs vien maajaas ir!! :D Un, pat tad nekad liidz galam nebuus kaa vajag, izdomaas, ko veel pielikt klat, lai eediens labaak garso :D
02.10.2014 09:17 |
 
Reitings 518
Reģ: 17.09.2011
Sāli nelietoju (apzināti) jau 5 gadus, cukuru (neskaitot šokolādes izskatā) kopš kādiem 7 gadiem, atceros, ka mamma sāka kkadu dietu un es arī izdomāju, ka cukuru man nevajag :D

Sāli aizstāju ar mārrutkiem, kariju, baziliku utt, nelietoju maisījumus, kuros ir vairāk kā divas garšvielas kopā.

Vienīgā problēma, kopš nelietoju sāli, ja kkur ēdu ārpus mājas tad viss liekas ļoti sāļš (jūtība uz sāli ir ļoti pastiprināta), bieži, sanāk ēdienu atstāt neapēstu...
02.10.2014 09:11 |
 
Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
womankind, man mājās ir 3 garšvielu maisījumi, visi gan pirkti šeit Vācijā un visos ir kāds procents sāls. Vienā pat 49% sāls.
02.10.2014 09:04 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Garšvielu maisījumos sāls jau ir iekšā

Nav, nav!
Es gan nezinu, kādus ražotājus izvēlies, bet tā nav, ka, ja garšvielu maisījums, tā noteikti sāls iekšā.
02.10.2014 09:00 |
 
Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
Es vispār esmu jocīgs cilvēks. Es nejūtu pilnīgi nekādu atšķirību vai ēdienā ir sāls normālā daudzumā vai nav. Ja man noliks priekšā divus ēdienus - vienā būs sāls normāli, otrā nebūs sāls nemaz, es atšķirību nejutīšu. Es jūtu tikai tad, ja sāls ir par daudz.
Tad nu es vispār cenšos papildus ēdieniem sāli neizmantot. Garšvielu maisījumos sāls jau ir iekšā, bet pārsvarā lietoju svaigu citronu, piparus vai uzreiz citronpiparus. Sāli lietoju tikai tad, kad draugam vāru kartupeļus.
02.10.2014 08:56 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Sojas meerce satur saali. Daudz saals. Himalaju saals taa pati saals vien ir. Parastais saals nelielaas devaas ir vajadziigs, jo ir jodizeets. Var arii dabuut jodu no visaadaam garneleem, ziviim, bet ja taas need, nedzer govs pienu un need regulaari olas, var negatiivi atsaukties uz veseliibu.
Dazus eedienus kaa galju, dazus daarzenjus, zivis ar to pashu citronu, laimu.



+++
02.10.2014 00:39 |
 
Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Sali parstaju lietot, jo mans virietis need saali, ne salatos, ne ceptam olaam, nekur, vienigi vistas filejai pieber. Mes lietojam piparus, chilli piparus, kiplokus, dilles, sipolus.
02.10.2014 00:32 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Sojas meerce satur saali. Daudz saals. Himalaju saals taa pati saals vien ir. Parastais saals nelielaas devaas ir vajadziigs, jo ir jodizeets. Var arii dabuut jodu no visaadaam garneleem, ziviim, bet ja taas need, nedzer govs pienu un need regulaari olas, var negatiivi atsaukties uz veseliibu.
Dazus eedienus kaa galju, dazus daarzenjus, zivis ar to pashu citronu, laimu.
02.10.2014 00:32 |
 
Reitings 1270
Reģ: 23.05.2014
Es lietoju tumsho sojas merci saals vietaa


+++

Taisot vistas gaļu, sāli nepievienoju nemaz. Tikai sojas mērci. Garšo ļoti labi.
02.10.2014 00:19 |
 
Reitings 305
Reģ: 29.01.2009
Es bieži vienkārši aizmirstu piebērt sāli :D bet to kompensē dažādas garšvielas.. pēc garšas, ja jūtu, ka vajag, tad ieberu sāli, bet nu tā minimāli.. manējais jau pieradis :D
Bet tēvs gan vienmēr sūdzas, ka sāls nav..
02.10.2014 00:11 |
 
Reitings 900
Reģ: 02.03.2014
Es lietoju tumsho sojas merci saals vietaa :)
01.10.2014 23:40 |
 
Reitings 866
Reģ: 05.04.2009
Ja pati gatavoju, tad sāli vispār nepievienoju.
Ja draugs gatavo, tad ir ēdieni, kuriem viņš nedaudz pievieno sāli, bet viņš pastām, risotto utt mēdz kaisīt pāri padaudz parmigiano sieru, kas mēdz aizstāt viņa kāri pēc sāls.
Es esmu pieradusi pie produktu dabīgās garšas, man sāls neprasās.
Mēdzu izmantot garšvielas.
Iecienītākās garšvielas - asie pipari, melnie pipari, karijs. Tad vēl sīpoli, ķiploki, dilles, piparmētra, pētersiļi, citrons piedod garšu. Origano, baziliks, šie gan retāk.

No cukura jau sen esmu atteiksusies. Ja pati gatavoju, ko saldu, tad cenšos pēc iespējas mazāk pievienot cukuru.
Uzņemu to ar, pa retam, veikalā nopirktajiem našķiem vai kādu desetu restorānā.
01.10.2014 23:30 |
 
Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
Es arī esmu principā atteikusies no cukura. pamazām, pamazām un samazināju līdz minimumam. Melno tēju mierīgi bez cukura dzeru. Pa, ja mazliet ir piebērts - nevaru iedzert. Šķiet par saldu. :D
01.10.2014 23:19 |
 
Reitings 242
Reģ: 02.03.2014
Mēs ģimenē vispār sāli izmantojam ļoti mazos daudzumos, dažreiz vispār nē.
01.10.2014 23:17 |
 
Reitings 242
Reģ: 02.03.2014
Kurkums- nenormāli veselīga garšviela, kas ir arī ļoti garšīga. Var likt klāt mērcēm, rīsiem u.c.

Iesaku! Nopērkama garšvielu veikalos. Iesaku pirkt kādā bio veikalā.


01.10.2014 23:14 |
 
10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Es nevarētu bez sāls. Es mēģināju un negaršoja ēdieni bez sāls(lai cik daudz es sagāzu zaļumus un citas garšvielas). Likās tādi...pliekani, ka kaut kas pietrūkst, lai būtu ēdami un garšīgi. Draugs vispār atteicās ēst ēdienu bez sāls un pa taisno devās uz virtuvi piebērt sāli :D
Līdz ar to - mēs lietojam parasto sāli. Un vēl citas garšvielas - piparus utt. Nemaz nezinu vai ir iespējams atrast kkādu kombināciju, kas aizstātu sāli. Var jau būt, ka var, bet tad diezgan jāeksperimentē pašai.
01.10.2014 23:07 |
 
Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Nu teju es kka iemoku bez cukura. Jau pieradusi, bet kafijai gazu puskruzi ieksa . :D
01.10.2014 22:59 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits