garšvielas, ja neizmanto sāli

 
Reitings 1319
Reģ: 10.10.2010
Labvakar :)

Zinu, ka tuvāk naktij nevar veidot ēdienu tēmas, bet nu šī jau nav tā grēcīgā.

Es varu ēdienu ēst bez sāls. Man liekas, ka ir normāli, ēdami, bet ne garšīgi. Nav tā, ka es to mēģinu pirmo vai otro nedēļu, jau gandrīz pusgadu cenšos gatavot bez sāls, tomēr, kad esmu ciemos utt. ,tad, protams, ēdu ar sāli, un tas ēdiens šķiet daudz baudāmāks.

Tātad, kādas garšvielu kombinācijas ir tās veiksmīgākās, ko jūs izmantojat, lai aizstātu sāli?

Varbūt jūs lietojam Himalaju vai jūras sāli? Kur pērkat?
01.10.2014 22:24 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Jūsu vīrieši arī ēd bez sāls?
Galvenais neteikt, ka nav sāls ēdienā :D
01.10.2014 22:31 |
 
Reitings 1319
Reģ: 10.10.2010
Jūsu vīrieši arī ēd bez sāls?
01.10.2014 22:31 |
 
Reitings 899
Reģ: 10.09.2014
Ļoti daudzi ēdieni jau satur sāli.. piemēram gatavojot gaļas bumbiņas es nelieku sāli, bet lieku parmigiano sieru klāt. Pavisam varbūt nav vajadzība atteikties, taču nepārforsēt ar sāli ēdienā , kur tā ir pieteikami daudz gan vajadzētu.
Ikdienā izmantoju jūras sāli. Klasiskās vērtības ir piparu maisījums, lauru lapas, kadiķogas, rozmarīns un oregano.
01.10.2014 22:30 |
 
10 gadi
Reitings 4952
Reģ: 29.01.2009
Sāli tā īsti nelietoju.
Pie dārzeņu salātiem lieku klāt citronpiparus, ja gatavoju vistas ēdienus, tad- kariju, melnos piparus vai garšvielas vistas ēdienam.
Vienīgais, kur dažreiz sanāk iemest sāli ir kartupeļi, bet es pat nevaru atminēties, kad pēdējo reizi viņu liku klāt :)
01.10.2014 22:30 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Nedomāju, ka Himalaju vai jūras sāls principiāli atšķiras no galda sāls :) Sāli aizstāt ir sarežģīti, bet garšaugi jau tagad ir ļoti daudz. Pie gaļām man ļoti garšo timiāns, rozmarīns (šie divi aug podiņos uz palodzes), estragons. Zivij ņemu kaut kādu gatavo garšvielu bez sāls un garšas pastiprinātājiem. Dārzeņiem rozmarīns, ķiploki, muskatrieksti, kajenas pipari, karijs.
01.10.2014 22:28 |
 
Reitings 1319
Reģ: 10.10.2010
+ kādos ēdienos.

Piemēram, vistai to un to, dārzeņiem to un to.

Šodien gatavoju dārzeņu sautējumu, izmantoju maltos piparus, "Anniņas" garšvielu maisījumu (bez sāls) , malto papriku. Tomēr vienalga tas nav tas!!!
01.10.2014 22:27 |
 
Reitings 1319
Reģ: 10.10.2010
01.10.2014 22:25 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits