Ja pati gatavoju, tad sāli vispār nepievienoju.
Ja draugs gatavo, tad ir ēdieni, kuriem viņš nedaudz pievieno sāli, bet viņš pastām, risotto utt mēdz kaisīt pāri padaudz parmigiano sieru, kas mēdz aizstāt viņa kāri pēc sāls.
Es esmu pieradusi pie produktu dabīgās garšas, man sāls neprasās.
Mēdzu izmantot garšvielas.
Iecienītākās garšvielas - asie pipari, melnie pipari, karijs. Tad vēl sīpoli, ķiploki, dilles, piparmētra, pētersiļi, citrons piedod garšu. Origano, baziliks, šie gan retāk.
No cukura jau sen esmu atteiksusies. Ja pati gatavoju, ko saldu, tad cenšos pēc iespējas mazāk pievienot cukuru.
Uzņemu to ar, pa retam, veikalā nopirktajiem našķiem vai kādu desetu restorānā.