Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Makaronus!

 
Reitings 89
Reģ: 08.04.2014
Nu tūlīt visas noliks mani :D
Bet es tomēr pajautāšu vai ēst līdz galam nenovārītus makaronus ir labi, jo man nekad nesanāk novārīt līdz galam :D
Vienmēr tādi puscietie gadās!
27.08.2014 13:30 |
 
Reitings 135
Reģ: 29.01.2009
Muļķības, bet nu katrs dara kā viņam šķiet pareizāk.
eļļu starpcitu arī var nepievienot vispār, ja beigās to iemaisa mērcē. Ja makaroni būs eļļaini, mērce nepielips tik labi.
27.08.2014 16:32 |
 
Reitings 2215
Reģ: 26.01.2011
Tieši eļļa jāpievieno pirms makaronu bēršanas. Tad viņi ar plānu, plānu eļļas kārtiņu apvelkas un nelīp.
Bet nu eļļa maz jāliek. Un tikai tad, ja makaroni "lipīgie" gadījušies. Parasti lētie makaroni līp.
Tad eļļa + nepārvārīšana = normāli makaroni.
27.08.2014 16:23 |
 
Reitings 135
Reģ: 29.01.2009
daudzas pastas pēc izvārīšanas, nokāšanas salīp, tādēl to pievieno. Ja ir kvalitatīva eļļa un pievieno pārdomātā daudzumā, tad eļļu nevar just.
27.08.2014 16:08 |
 
Reitings 1045
Reģ: 29.05.2014
Man tieši labāk garšo puscieti, tādi mmm :D
Bet ja jau tev mīkstus vajag, tad pagaršo pirms nokāšanas.
27.08.2014 16:05 |
 
Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
fuj ellaini makaroni....varot kadel ella jagaz katla?
27.08.2014 16:04 |
 
Reitings 135
Reģ: 29.01.2009
Es vēl pieleju klāt eļļu, lai tie nesaliptu.


no šī gan nav nekada jēga, jo eļļa peld pa virsu.
ja grib, lai nesaliptu, tad eļļu var pievienot pēc nokāšanas/mazgāšanas.
27.08.2014 15:59 |
 
Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
BET ja nopietni tiesam nogarso un ar daksinu parbaudi pirms nonem no uguns :)
27.08.2014 15:58 |
 
Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
esmu grauzusi pilnigi nevaritus makaronus un tici vai ne esmu dziva :D
27.08.2014 15:57 |
 
Reitings 1270
Reģ: 23.05.2014
Makaroni arī jāliek katlā, kad ūdens kārtīgi uzvārījies, nevis aukstā, ka daudziem patīk darīt.
Jā, un ūdens daudzumam ir jābūt palielam + sāls.


Es vēl pieleju klāt eļļu, lai tie nesaliptu.

No līdz galam neizvārītiem makaroniem diez vai varētu būt kādas negatīvas sekas. Lai tie kļūtu mīkstāki, vari pēc vārīšanas tos atstāt nedaudz karstajā ūdenī un tad nokāst ūdeni. Bet visdrošākais veids vēlamajam makaronu mīkstumam, ir meiteņu ieteiktā pagaršošanas metode.
27.08.2014 14:47 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Es gan makaronus ēdu reti ( neatceros, kad pēdējo reizi ), bet makaroniem nevajadzētu būt ne pa cietu, ne nīkstiem. Tādiem lai nejūk ārā, nav arī jāgrauž, bet mīkstiem un labi jātur forma.
Tiesa bērnībā man patika zelēt cietus makaronus pataisno no paciņas :)
27.08.2014 14:01 |
 
Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
es reāli ar taimeri uzņemu laiku un viss forši. Ja uz pakas rakstīts,ka jāvāra 7-10 minūtes, es vāru 8 minūtes un vienmēr trāpu.
27.08.2014 14:01 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Tur nu Tev taisnība! Ir lētiem makaroniem tāds grēks.. Tāpat kā jau Tevis pieminētiem pelmeņiem, kas darināti t.k. no pelēka kartona un mīkla izjuk vēl pirms gaļa vispār paspēj izvārīties :)
27.08.2014 14:00 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
meksikanka

Nē nu protams ka ja tu pārvāri 20 minūtes pāri noteiktajam laikam tad būs dimbā vienalga kādas kvalitātes, bet pie drauga radiem ēdot tos makaronus es tak zinu ka viņi varbūt ir minūti pārvārīti tik, bet putrā jo vienkārši nav kvalitatīvi un to ar draugs atdzina :D
27.08.2014 13:58 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Man ar liekas ka tie augstas kvalitātes pērkamie makaroni nemaz tā putrā beigās nevar izvārīties, ne? Parasti cik zinu tādā putrā lētā gala makaroni izvārās ja kaut minūti pārvāri


Zini, man grūti šo komentēt, jo līdz tādai kondīcijai man tiešām nesanāca tos nogatavot. Būtībā domāju, ka arī labu mantu var sabojāt, vienīgi vairāk pūļu būs jāpieliek :D

Jāsaka, ka kādreiz arī esmu vārījusi Optima Līnija makarončikus, bet tie tāpat man sanāca smukiņi. Bet tur tiešām jāvaktē, jo ar lētiem visu sabojāt tiešām viens divi var
27.08.2014 13:56 |
 
Reitings 2215
Reģ: 26.01.2011
Makaroni arī jāliek katlā, kad ūdens kārtīgi uzvārījies, nevis aukstā, ka daudziem patīk darīt.
Jā, un ūdens daudzumam ir jābūt palielam + sāls.
27.08.2014 13:55 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
aaaa, nu viss, Miss Joker piemineeja pelmenjus, tagad nelikshos mieraa. Kura no visaam interneta recepteem ir labaakaa pashtaisiitajiem pelmenjiem? Izdomaaju, ka shovakar jaauztaisa
27.08.2014 13:54 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Makaroni arii jaavaara ljoti lielaa uudens daudzumaa. varbuut tu veeri taa kaa kartupeljus, tikai tik cik nosedz makaronus?
27.08.2014 13:53 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
meksikanka

Man ar liekas ka tie augstas kvalitātes pērkamie makaroni nemaz tā putrā beigās nevar izvārīties, ne? Parasti cik zinu tādā putrā lētā gala makaroni izvārās ja kaut minūti pārvāri :D

Vismaz cik es skatos, pie manis mājās nevieni makaroni nekad nav bijuši putrā, bet pie drauga gan, vienmēr ir tādi ka gandrīz putrā - ķipa optima līnijas makaroni :D Draugam ar tie nepatīk, bet ko darīt ja viņa ģimenē tā patīk ietaupīt :D Pelmeņi ar pie viņiem tādi ka mīkla putrā ar gaļas gabaliņiem, man ar tādiem nekur citur nav nācies saskārties :D
27.08.2014 13:50 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Miss Joker, man kā reiz tie pašgatavotie kaut kā neiet pie sirds.. Labāk izvēlos no cietām kviešu šķirnēm gatavotos augstas kvalitātes veikala makaronus, nekā taisu pati :D Bet jā.. gaumes jatājums
27.08.2014 13:45 |
 
Reitings 89
Reģ: 08.04.2014
Es ar nevaru ciest mīkstus makaronus, man draugs kad vāra vienmēr novāra līdz tādai stadijau ka vienkārša žļurga vien sanāk biegās!
27.08.2014 13:44 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits