Makaronus!

 
Reitings 89
Reģ: 08.04.2014
Nu tūlīt visas noliks mani :D
Bet es tomēr pajautāšu vai ēst līdz galam nenovārītus makaronus ir labi, jo man nekad nesanāk novārīt līdz galam :D
Vienmēr tādi puscietie gadās!
27.08.2014 13:30 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Es gan makaronus ēdu reti ( neatceros, kad pēdējo reizi ), bet makaroniem nevajadzētu būt ne pa cietu, ne nīkstiem. Tādiem lai nejūk ārā, nav arī jāgrauž, bet mīkstiem un labi jātur forma.
Tiesa bērnībā man patika zelēt cietus makaronus pataisno no paciņas :)
27.08.2014 14:01 |
 
Reitings 1270
Reģ: 23.05.2014
Makaroni arī jāliek katlā, kad ūdens kārtīgi uzvārījies, nevis aukstā, ka daudziem patīk darīt.
Jā, un ūdens daudzumam ir jābūt palielam + sāls.


Es vēl pieleju klāt eļļu, lai tie nesaliptu.

No līdz galam neizvārītiem makaroniem diez vai varētu būt kādas negatīvas sekas. Lai tie kļūtu mīkstāki, vari pēc vārīšanas tos atstāt nedaudz karstajā ūdenī un tad nokāst ūdeni. Bet visdrošākais veids vēlamajam makaronu mīkstumam, ir meiteņu ieteiktā pagaršošanas metode.
27.08.2014 14:47 |
 
Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
esmu grauzusi pilnigi nevaritus makaronus un tici vai ne esmu dziva :D
27.08.2014 15:57 |
 
Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
BET ja nopietni tiesam nogarso un ar daksinu parbaudi pirms nonem no uguns :)
27.08.2014 15:58 |
 
Reitings 135
Reģ: 29.01.2009
Es vēl pieleju klāt eļļu, lai tie nesaliptu.


no šī gan nav nekada jēga, jo eļļa peld pa virsu.
ja grib, lai nesaliptu, tad eļļu var pievienot pēc nokāšanas/mazgāšanas.
27.08.2014 15:59 |
 
Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
fuj ellaini makaroni....varot kadel ella jagaz katla?
27.08.2014 16:04 |
 
Reitings 1045
Reģ: 29.05.2014
Man tieši labāk garšo puscieti, tādi mmm :D
Bet ja jau tev mīkstus vajag, tad pagaršo pirms nokāšanas.
27.08.2014 16:05 |
 
Reitings 135
Reģ: 29.01.2009
daudzas pastas pēc izvārīšanas, nokāšanas salīp, tādēl to pievieno. Ja ir kvalitatīva eļļa un pievieno pārdomātā daudzumā, tad eļļu nevar just.
27.08.2014 16:08 |
 
Reitings 2215
Reģ: 26.01.2011
Tieši eļļa jāpievieno pirms makaronu bēršanas. Tad viņi ar plānu, plānu eļļas kārtiņu apvelkas un nelīp.
Bet nu eļļa maz jāliek. Un tikai tad, ja makaroni "lipīgie" gadījušies. Parasti lētie makaroni līp.
Tad eļļa + nepārvārīšana = normāli makaroni.
27.08.2014 16:23 |
 
Reitings 135
Reģ: 29.01.2009
Muļķības, bet nu katrs dara kā viņam šķiet pareizāk.
eļļu starpcitu arī var nepievienot vispār, ja beigās to iemaisa mērcē. Ja makaroni būs eļļaini, mērce nepielips tik labi.
27.08.2014 16:32 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)