Nu tūlīt visas noliks mani :D
Bet es tomēr pajautāšu vai ēst līdz galam nenovārītus makaronus ir labi, jo man nekad nesanāk novārīt līdz galam :D
Vienmēr tādi puscietie gadās!
Es gan makaronus ēdu reti ( neatceros, kad pēdējo reizi ), bet makaroniem nevajadzētu būt ne pa cietu, ne nīkstiem. Tādiem lai nejūk ārā, nav arī jāgrauž, bet mīkstiem un labi jātur forma.
Tiesa bērnībā man patika zelēt cietus makaronus pataisno no paciņas :)
Makaroni arī jāliek katlā, kad ūdens kārtīgi uzvārījies, nevis aukstā, ka daudziem patīk darīt.
Jā, un ūdens daudzumam ir jābūt palielam + sāls.
Es vēl pieleju klāt eļļu, lai tie nesaliptu.
No līdz galam neizvārītiem makaroniem diez vai varētu būt kādas negatīvas sekas. Lai tie kļūtu mīkstāki, vari pēc vārīšanas tos atstāt nedaudz karstajā ūdenī un tad nokāst ūdeni. Bet visdrošākais veids vēlamajam makaronu mīkstumam, ir meiteņu ieteiktā pagaršošanas metode.
Tieši eļļa jāpievieno pirms makaronu bēršanas. Tad viņi ar plānu, plānu eļļas kārtiņu apvelkas un nelīp.
Bet nu eļļa maz jāliek. Un tikai tad, ja makaroni "lipīgie" gadījušies. Parasti lētie makaroni līp.
Tad eļļa + nepārvārīšana = normāli makaroni.
Muļķības, bet nu katrs dara kā viņam šķiet pareizāk.
eļļu starpcitu arī var nepievienot vispār, ja beigās to iemaisa mērcē. Ja makaroni būs eļļaini, mērce nepielips tik labi.