Siera teema

 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Par un ap sieriem. Iesakat 3 miiljaakos/ neparastaakos sierus un ar ko vislabaak tos eest.

1. Tilsiter . Smird peec vecaam zekjeem, bet garsho speeciigi un lieliski. Iet kopaa ar alu un kjiploku grauzdinjiem. Peec tekstuuras atgaadina Krievijas sieru, tikai garsha ir daudz izteiktaaka.

2. Landana siers ar baziliku un tomaatiem. Arii Krievijas sieram liidziigs peec konsistences, razots Holandee. Garsha ir patiikama, saldena. Vislabaak pashai garsho uz maiziiteem ar vistas fileju, jo speeciigaakas garshaas nomaaktu bazilika un tomaatu piesitienu.


3. Iberico siers no Spaanijas. Gatavots, sajaucot kazas, aitas un govs pienu, tiesa, kazas garsha ir speeciigi izteikta. Konsistence sieram ir cieta. Personiigi es labpraat to ielieku siera-galjas platee kopaa ar auksti kuupinaatu galju.
28.07.2014 03:36 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Man garšo mīkstais kazas siers - vismīļākais no sieriem. To ēdu vienkārši tāpat - ar kādu vīnu. Ēdienos visiecienītākais ir Džiugas cietais siers.
Ik pa laikam patīk panašķoties ar mīksto sieru ar valriekstiem. Ikdienā lietoju Miree smērējamo sieru ar variekstiem vai Gorgonzolu.
28.07.2014 09:50 |
 
Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Patīk daudz un dažādi, bet dažādībai izcelšu pāris konkrētus sierus.
1. Šo man ierādīja draudzene, kurai kāds bija groziņā atnesis, bet viņai nekādi sieri ar pelējumu negaršo:


2. Jaunākais atklājums starp Latvijā ražotajiem sieriem, šobrīd topā sarkanais:


3. Arī siers ar sieramoliņu/āboliņu, bet ne Trikātas (lai arī tas ir labs), bet viens, manuprāt Nīderlandes ražots, nopērkam Stockman. Tāds nedaudz saldenāks, nekā Trikentālers.

Bet vispār kādreiz siers nepatika... :)
28.07.2014 10:19 |
 
Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Izklausīsies dīvaini, bet- bērnībā vecvecmamma taisīja sieru. To garšu nekad neaizmirsīšu, tiiiik labs bija!
Ikdienā garšo parastie Krievija sieri vai šis:
28.07.2014 10:24 |
 
Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
P.S. Šķiet atradu attēlu trešajam:
28.07.2014 10:28 |
 
Reitings 5629
Reģ: 20.06.2010


28.07.2014 10:29 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Viennzozīmīgi pirmajā dienā pagatavota Mozzarella Di Bufala (12h pēc pagatavošanas ).Tikai pirmajā dienā pēc tās pagatvošanas garša ir tā perfektā un ja vēl kombinācijā ar prosciutto vai tikko nolasītiem tomātiem un saulē sildītu baziliku .... pasaka. Vai bieži ir atrodama klasiskā ricotta.
Otrs klasiskais siers mūsmājās ir Feta. Izmantojam dažādi, bet populāri ir krāsnī gatavots ar ķiplokiem vai čilī un arī salātos.
Trešais viennozīmīgi krēmsiers - mascarpone. Ļoi labi garšo kopā ar ogām, augļiem, pat nav nepieciešams gatavot kūkas masu, lai varētu baudīt šo gardumu. Pietiek viegli uzpututot un voilā.
Un protams, protams pecorino (cietais siers). kas ir laba piedeva dažādiem ēdieniem. Vēl šos cietos sierus patīk baudīt ziemā kā desertu kopā ar marmelādi. Dievīgi.

Sieri garšo mūsmājās. Taču šīs ir nemainīgas klasiskas, kuras ledusskapī ir atrodamas regulāri.
28.07.2014 10:35 |
 
Reitings 142
Reģ: 01.06.2014
Jebkurš siers. Esmu no tiem cilvēkiem, kuriem garšo siers jebkurā veidā. Bet vislabāk laikam garšo cietie sieri.
28.07.2014 10:39 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
No DIO bildes.. vēl vairāk par visiem tiem gardajiem sieriem... mani uzrunā svaigās vīģes....mmm :) paradīze... :)
28.07.2014 10:40 |
 
Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Es par daudziem no šeit ieliktajiem sieriem dzirdu pirmo reizi, haha :D Pašai vislabāk garšo parito cietais siers (pārkaisīts pāri makaroniem, kādiem sacepumiem), trikātas siera bumbas (dažādos salātos) un brie mīkstais siers, kuru varu ēst vienkārši sagriestu kubiciņos (l)
28.07.2014 10:42 |
 
Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
cormeum es tieshi ar nosiekalojos gar to bildi :D un jaa..svaigas viighes..mmmmm:D

un vel garsho salikums-arbuzs un siers..melone un siers....mmmm:)
28.07.2014 10:43 |
 
Reitings 102
Reģ: 29.01.2009
28.07.2014 10:44 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
cormeum un buuuu

šī bilde īpaši jums :)

28.07.2014 10:54 |
 
Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Te visas tik smalkas un ļoti fano par sieriem :P es tāda parasta un no sieru degustācijām parasti atsakos, jo esmu gandrīz droša, ka man negaršos... :D
Ikdienā ēdu pārsvarā Krievijas sieru, šad tad sagribās Talsu rituli - visbiežāk zaļo :) un salātos patīk rīvēt kādu cieto sieru
28.07.2014 10:55 |
 
Reitings 11
Reģ: 27.07.2014
Mani mīļākie sieri: Latvijas siers, Talsu ritulis un garšo Rankas Jāņu siers.
Vispār ēdu gandrīz jebkuru sieru, esmu baigā sieramīle. :)
28.07.2014 10:55 |
 
Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
es esmu vienkārši norauta uz pūdētajiem sieriem. īpaši nepatīk ar visādām piedevām, bet vairāk klasiski.
tāpat mīļākais siers ikdienai man ir Ievas siers - īpaši ar amoliņu un nātrēm.
un vēl sniega bumbas ar brušetu - aa, ņamma.


28.07.2014 11:00 |
 
Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
ahh, piemirsu par ar ko ēst.
pūdētie sieri noteiki ar vīniņu un svaigiem augļiem.
Ievas siers - tāpat ar vičiku, grauzdētu baltmaizi vai tīrā veidā.
sniega bumbas - uz mīkstas baltmaizes vai dārzeņu salātos.
28.07.2014 11:02 |
 
Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
DIO Tu esi ljauna :D
28.07.2014 11:07 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
DIO, Tu esi kārdinātāja!!! :D Domās esmu uzrāpusies vīģu kokā un našķojos.. :D Labāku garšu šobrīd pat grūti iztēloties.. :)
28.07.2014 11:07 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
buuuuu un cormeum,

nu beidziet es jau tikai labu gribēdama!:) Aizsūtītu no sava dārza koka vīģu pilnu kastīti, bet pa ceļam taču sabeigsies :( viņām no koka plūktām ir pavisam īss izdzīvošanas laiks ..
28.07.2014 11:26 |
 
Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
DIO Kaapju lidmashiinaa un lidoju pie Tevis :D
28.07.2014 11:29 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits