Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Vēlreiz par siera kūku

 
10 gadi
Reitings 1908
Reģ: 23.04.2011
Tā, esmu nolēmusi izmēģināt spēkus siera kūkas tapšanā, jācer, ka mana apņemšanās nekur nepazudīs.

Atradu šādu recepti: http://janaskukas.blogspot.com/2014/02/maiga-avenu-siera-kuka.html

Aveņu man nav, bet kaut kādu garšu tak vajadzētu. Ko vēl var izmantot?

Un vai tas grieķu jogurts nepieciešams? Nevienā receptē tādu neesmu redzējusi.
21.07.2014 20:39 |
 
10 gadi
Reitings 1908
Reģ: 23.04.2011
Putoju svaigo sieru ar cukuru. Saputotam svaigajam sieram pievienoju saldo krējumu un atkal putoju


Esmu lasījusi, ka puto katru atsevišķi, pēc tam jauc kopā. Var darīt gan tā, gan šitā?
22.07.2014 16:11 |
 
Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
maz...maz - kādu musli tu liec?

es nesen taisīju pamatni ar musli un šokolādi, bet man likās par saldu un muslis nebija ciets, bet receptē bija rakstīts, ka vajag karamelizētu musli kopā ar šokolādi, tad pamatne būšot cieta, man bija mīksta un labāk tad ar cepumiem patika.

vēl pamatni var taisīt no dažādiem riekstiem.

Un draudzene nesen cepamajā siera kūkā bija visu sabāzusi - krēmsieru, saldo krējumu, biezpienu, olas - kūka garšoja superīgi, pati ar kādreiz pamēģināšu visu likt.
22.07.2014 12:19 |
 
Reitings 202
Reģ: 19.03.2014


Manas siera kūku izvirtības mammas dzimšanas dienā. Komplektā zemeņu Daiquiri :)
22.07.2014 12:09 |
 
Reitings 202
Reģ: 19.03.2014
Perfekta recepte siera kūkai bija vienā no četras sezonas žurnāliem.

No Lola receptes atšķiras ar to, ka selgas cepumus, kad tie kārtīgi sasmalcināti ar sviestu un ieklāti veidnē, tos 10 min cep.

Masai tika izmantots mascarpone + tika pievienota tējkarote vaniļas cukura un sablenderēts viens mango.

Tā tik tiešām ir ideāla siera kūka. Kaut gan mango ir tāds nedaudz specifisks, šajā kūka tas parasti garšo arī tiem, kas šo augli neēd.

Protams, esmu arī improvizējusi, var pielikt jogurtu arī, jo mascarpone ir diezgan dārgs. Esmu dzirdējusi, ka pamatam ļoti labi ir auzu pārslu cepumi. Kūku parasti pati rotāju ar sagrieztām zemenēm.
22.07.2014 12:02 |
 
10 gadi
Reitings 2230
Reģ: 11.03.2010
Man nepatīk sisties ar visiem šitiem grieķu jogurtiem un maskarponēm :D. Liels jauninājums kulinārijā, vienmēr pieturos , pie veciem standartiem - saldais krējums var visu un olas arī :D.
Mazliet savadāk esmu taisījusi siera kūku.
Liku no ogām , vai tikai zemenes , vai kazenes un avenes.
22.07.2014 11:00 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
stēvijai arī ir dabiska izcelsme :)
bet parasti, ja negribu likt saldinātaju, bet gribu, lai ir saldi, lieku klāt žāvētas plūmes vai rozīnes.
22.07.2014 10:55 |
 
10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
kā uztaisīt siera kūku tā, lai viņa būtu vairāk pēc īstā siera garša? Mazliet sāļa, līdzīga garša kā Laimas Līgo šokolādēm ar ķimenēm?
22.07.2014 10:48 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Nu dabisku, ja vēlies, tad liec tiešām agaves sīrupu, dateļu sīrupu - Stockmann ir, medu.
22.07.2014 10:43 |
 
Reitings 82
Reģ: 27.01.2014
_paris, ja, saprotu, tik veletos vairak dabisku cukuru. :)
22.07.2014 10:38 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
MFR, tu vari aizvietot cukuru ar stēviju, saldinātājiem, agaves sīrupu, medu. Tu saproti, ka ikvienā kūkā būs kaut kāds salduma avots?
22.07.2014 10:35 |
 
Reitings 82
Reģ: 27.01.2014
pajautasu te, lai netaisitu jaunu diskusiju..
kada zin labu recepti siera kukai BEZ cukura?
22.07.2014 10:07 |
 
Reitings 1814
Reģ: 29.01.2009
esmu likusi arī granātābolu sēkliņās iekšā. mmm. bet vasarā vienmer upenes un jāņogas.
mana recepte :
*divi filadelfijas sieri (vistreknākie)
*viena paciņa ar iebiezināto pienu (ar cukuru)
*uzputots saldais krējums (pavisam nedaudz cukuru pielieku klāt)
*nedaudz citronu sula un vaniļas cukurs.

pēc tam visu samaisu kopā un pielieku ogas, tad nāk grūtākais (manuprāt :D ) želatīns (ja daudz ogas iekšā tad želatīns jāliek vairāk).

un pamatnei klasiskie selgas cepumi + sviests.
22.07.2014 09:08 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Esmu gatavojusi siera kūkas diētiskāku variantu ar bezpiedevu jogurtiem un light krēmsieriem. Man garšoja :)
Un jāatdzīstās, ka nekad neesmu gatavojusi ar saldo krējumu. Kā mamma iemācīja ar skābo krējumu, tā tikai ar to gatavoju.

Un pilnībā piekrītu - cukurs izskatās ļoti daudz. Es cukuru vispār lieku pēc garšas.

Vispār meitenes iesaku pamatnei likt musli,kas sajaukts ar kausētu šokolādi. vienkārši ņammma

Izklausās ideāli! :) Noteikti izmēģināšu.
Man ir apnikuši selgas cepumi par pamatni un kaut kā dikti cieta tā samaltā cepuma masa vienmēr sanāk, gribas ko mīkstāku vecvecāku zobiņiem :D
22.07.2014 08:56 |
 
Reitings 385
Reģ: 15.01.2014
Lola zin ko es salaidu grīstē, kad taisīju siera kūku pirmo reizi? Vnk ģeniāli no manas puses- es neko neputoju, ne saldo krējumu ne to visu masu kopā. :D Neesmu es stulba, bet receptē ko skatījos nemaz tas nebija rakstīts, un es pat nepadomāju par to. Kūka man personīgi likās neēdama, bet citiem ļoti garšoja. Man nepatika, tas, ka ļoti pienaina garša sanāca, bet tas laikam tāpēc, ka saldo krējumu nesaputoju. Stulbene. :D
22.07.2014 08:55 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Ogas var likt jebkuras (sezonas vislabāk).
Skatos recepti, liekas cukurs ir ļoti daudz.
Savai siera kūkas receptei izmantoju tikai krēmsieru ar saputotu saldo krējumu.
No grieķu jogurta gatavoju atsevišķi jogurta kūku.
Receptē var saldo krējumu aizvietot ar grieķu jogurtu un pievienot krēmsieru (nav obligāti visi trīs ingredienti jāliek).
22.07.2014 08:49 |
 
Reitings 2840
Reģ: 29.01.2009
Vispār meitenes iesaku pamatnei likt musli,kas sajaukts ar kausētu šokolādi. vienkārši ņammma :)
21.07.2014 22:51 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Buuuuu, man bija siera kūka ar 400g baltās šokolādes, vot tur bija saldumiņš :D (l)
21.07.2014 21:56 |
 
Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
kaut kaa daudz cukurs tiek likts... es neliktu tik daudz... ik pa laikam pagarsho masu.. liekas,ka bus nevajadzigi salda :D un griekju jogurta vietaa liktu labak vel vienu pacinju kremsiera... man garsho,ka ir taada sieraina taa kuka :D
21.07.2014 21:28 |
 
10 gadi
Reitings 1908
Reģ: 23.04.2011
Griistee var salaist, ja laiziisi miksera kaajinjas pirms buusi atsleegusi mikseri no kontakta


Centīšos atcerēties :D
21.07.2014 21:06 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Griistee var salaist, ja laiziisi miksera kaajinjas pirms buusi atsleegusi mikseri no kontakta

:D
piekrītu :D
Lola, jā, ja neliksi jogurtu tad tā daudzumu aizstāj ar ko citu!
21.07.2014 21:02 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits