Vēlreiz par siera kūku

 
10 gadi
Reitings 1908
Reģ: 23.04.2011
Tā, esmu nolēmusi izmēģināt spēkus siera kūkas tapšanā, jācer, ka mana apņemšanās nekur nepazudīs.

Atradu šādu recepti: http://janaskukas.blogspot.com/2014/02/maiga-avenu-siera-kuka.html

Aveņu man nav, bet kaut kādu garšu tak vajadzētu. Ko vēl var izmantot?

Un vai tas grieķu jogurts nepieciešams? Nevienā receptē tādu neesmu redzējusi.
21.07.2014 20:39 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Nu dabisku, ja vēlies, tad liec tiešām agaves sīrupu, dateļu sīrupu - Stockmann ir, medu.
22.07.2014 10:43 |
 
10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
kā uztaisīt siera kūku tā, lai viņa būtu vairāk pēc īstā siera garša? Mazliet sāļa, līdzīga garša kā Laimas Līgo šokolādēm ar ķimenēm?
22.07.2014 10:48 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
stēvijai arī ir dabiska izcelsme :)
bet parasti, ja negribu likt saldinātaju, bet gribu, lai ir saldi, lieku klāt žāvētas plūmes vai rozīnes.
22.07.2014 10:55 |
 
10 gadi
Reitings 2230
Reģ: 11.03.2010
Man nepatīk sisties ar visiem šitiem grieķu jogurtiem un maskarponēm :D. Liels jauninājums kulinārijā, vienmēr pieturos , pie veciem standartiem - saldais krējums var visu un olas arī :D.
Mazliet savadāk esmu taisījusi siera kūku.
Liku no ogām , vai tikai zemenes , vai kazenes un avenes.
22.07.2014 11:00 |
 
Reitings 202
Reģ: 19.03.2014
Perfekta recepte siera kūkai bija vienā no četras sezonas žurnāliem.

No Lola receptes atšķiras ar to, ka selgas cepumus, kad tie kārtīgi sasmalcināti ar sviestu un ieklāti veidnē, tos 10 min cep.

Masai tika izmantots mascarpone + tika pievienota tējkarote vaniļas cukura un sablenderēts viens mango.

Tā tik tiešām ir ideāla siera kūka. Kaut gan mango ir tāds nedaudz specifisks, šajā kūka tas parasti garšo arī tiem, kas šo augli neēd.

Protams, esmu arī improvizējusi, var pielikt jogurtu arī, jo mascarpone ir diezgan dārgs. Esmu dzirdējusi, ka pamatam ļoti labi ir auzu pārslu cepumi. Kūku parasti pati rotāju ar sagrieztām zemenēm.
22.07.2014 12:02 |
 
Reitings 202
Reģ: 19.03.2014


Manas siera kūku izvirtības mammas dzimšanas dienā. Komplektā zemeņu Daiquiri :)
22.07.2014 12:09 |
 
Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
maz...maz - kādu musli tu liec?

es nesen taisīju pamatni ar musli un šokolādi, bet man likās par saldu un muslis nebija ciets, bet receptē bija rakstīts, ka vajag karamelizētu musli kopā ar šokolādi, tad pamatne būšot cieta, man bija mīksta un labāk tad ar cepumiem patika.

vēl pamatni var taisīt no dažādiem riekstiem.

Un draudzene nesen cepamajā siera kūkā bija visu sabāzusi - krēmsieru, saldo krējumu, biezpienu, olas - kūka garšoja superīgi, pati ar kādreiz pamēģināšu visu likt.
22.07.2014 12:19 |
 
10 gadi
Reitings 1908
Reģ: 23.04.2011
Putoju svaigo sieru ar cukuru. Saputotam svaigajam sieram pievienoju saldo krējumu un atkal putoju


Esmu lasījusi, ka puto katru atsevišķi, pēc tam jauc kopā. Var darīt gan tā, gan šitā?
22.07.2014 16:11 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits