Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

olu krāsošana. HELP

 
Reitings 1195
Reģ: 17.04.2012
Ar ko krāsot olas, ja nav sīpolu mizas? Iesakiet dabiski pārbaudītas receptes.
18.04.2014 17:20 |
 
Reitings 661
Reģ: 29.01.2009
Vakar krāsoju granātābolu tējā (no Turcijas atvesta :D), pati tēja spilgti sarkana, ļoti līdzīga karkade tējai,nu nodomāju,ka būs glīti rozā olas, bet beigu beigās sanāca zaļas :D bet arī ļoti smukas :)
19.04.2014 08:26 |
 
Reitings 519
Reģ: 10.02.2009
Ja man nav sipolu mizas pietiekami, es parasti eju uz veikalu, ielieku maisina vienu sipolu un daudz mizas, kas tur vienkarsi kaste apaksa sakrajusas :D Tad nu noperku mizas par sipolu cenu.
19.04.2014 08:21 |
 
Reitings 1493
Reģ: 29.01.2009
Man bija vnk smalkie zariņi, mizas speciāli neplēsu - tos kādu pusstundu iepriekš vienus pašus pavārīju, tad tajā novārījumā izvāra olas .
19.04.2014 00:15 |
 
Reitings 904
Reģ: 21.01.2013
Daya- kā ar tām alkšņu mizām? Jāsaplēš mizas- katlā iekšā un jāvāra kopā ar olām? Vaikā?
18.04.2014 23:09 |
 
Reitings 380
Reģ: 15.10.2013
Ieraksti googlē marmora zilas melleņu olas....baigi labs bija,tur var saldētas mellenes izmantot,bet pēc vārīšanas atstāja uz vairākām stundās,super krāsa bija.Ja tikai vārīšanas laiku tad tādas blāvāk zilas bija...
18.04.2014 22:57 |
 
Reitings 380
Reģ: 15.10.2013
Biešu sula-sarkanas :) Domāju var sarīvēt bietes un vārīt tajās olas un būs košas.
Šodien krāsoju sīpolu mizās,žēl ka pēctam padomàju par bietēm un uzgāju internetā,ka labi var nokrāsot būtu vel tādas nokrāsojusi.Ja krāso ar kurkumu vajag daudz un labi novārīt pirms likt tajā šķidrumā olas,ja ola būs tāda matētāka krāsa sanāks košāka...
18.04.2014 22:54 |
 
Reitings 1493
Reģ: 29.01.2009
ā, p.s., no alkšņu zariem sanāk praktiski kā no sīpolu mizām, bet man pat bija sarkanīgāk brūni, nekā dažreiz no sīpoliem, kad vnk brūngani sanāk.
18.04.2014 22:47 |
 
Reitings 1493
Reģ: 29.01.2009
Lillā kāposti
Dzērvenes
Alkšņu zari/mizas
Kumelītes
18.04.2014 22:45 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Ar kariju, bietēm, zeļonku, pioktanīnu.
18.04.2014 22:41 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Ā, nē, manām olām raksts cauri nespiedās. Vienmēr esmu noēdusi.
Šogad noteikti atkal šādi krāsošu.
Meitenes, nekrāsojiet zīdā, jo es par sekām neatbildu ;)
18.04.2014 20:26 |
 
Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009
Beāte, nav jau ieteicams viņas ēst, bet nedomāju, ka no vienas reizes kaut kas slikts notiek. Parasti jau ilgtermiņā ir novērojamas kaut kādas negatīvas sekas.
18.04.2014 20:24 |
 
Reitings 243
Reģ: 13.04.2014
iespējams, ka kļūdos, bet ķīmija, kas ir zīda krāsā sajaukumā ar to etiķūdeni iziet cauri čaumalai un sanāk diezgan neveselīgi tādas olas ēst. tāpat kā ar tām olu krāsām krāsotās. man ir bail ēst tādas, kam mazliet tas raksts izsitas cauri uz olas baltuma. pagājšgad biju šitādas sakrāsojusi un zīda kaklasaites raksts bija izgājis cauri čaumalai un baltums bija krāsains. bet ja jau Tev nekas nav noticis un nebija nekādu problēmu, tad mana ķīmiskā teorija nekam neder. :D kaut gan, ja nekļūdos, tad tajā lapā, kur atradu šo paņēmienu, bija rakstīts, ka nav vēlams ēst tās olas, tāpēc izmetām ārā, jo pat suns neēda
18.04.2014 20:21 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Ja?! Es jau trīs gadus pēc kārtas tādas ēdu :D
18.04.2014 20:11 |
 
Reitings 243
Reģ: 13.04.2014
arieta - jā, sanāk skaistas, bet šitās nevarot ēst pēc tam. dekors labs, bet no ēšanas labāk izvairīties.
18.04.2014 20:08 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Nelasīju ieteikumus, bet zīda kaklasaitēs sanāk ļooti skaistas olas!
Piemērs:
18.04.2014 20:05 |
 
Reitings 534
Reģ: 03.11.2011
Varbūt šis noder:
Palīgs olu krāsošanā - http://aabola.com/lieldienas
18.04.2014 19:59 |
 
Reitings 243
Reģ: 13.04.2014
par olu saplīšanu - es parasti paturu istabas temperatūrā un pēc tam ūdeni uzvāru uz lēnas uguns (ja parasti, gatavojot brokastīs olas, ūdens uzvāras 2 min laikā, tad tagad uz lēnas uguns paiet vismaz 5min) un tad vēl kādas 10-15 min turpinu vārīt uz ļoti lēnas uguns. galvenais lai sākumā nav strauja temperatūras un spiediena maiņa
18.04.2014 19:50 |
 
Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009
burbuliitis_, esmu novērojusi, ka vārot augstākā temperatūrā, ir lielāka iespēja, ka viņas plīsīs. Es parasti pagaidu, kamēr ūdens sāk vārīties un tad uzslēdzu mazāku temperatūru.
18.04.2014 19:41 |
 
Reitings 1078
Reģ: 24.10.2009
Kādi ieteikumi lai olas nesaplīstu? Daudz sāls un iepriekš jāpatur istabas temperatūrā, jā, bet ja tikuntā plīst? Ir vēl kādi ieteikumi, kas būtu jāņem vērā? :)
18.04.2014 19:38 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Starp citu, nevajag nemaz tik daudz taas siipolu mizas. Pagaajusho gad nopirku kaadus 3 lielos siipolus, kuri jau taa bija puspliki un ar taam mizaam sakraasoju, sanaaca diezgan spilgti.
18.04.2014 19:18 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits