3. fāze. Konsolidācija. (nostiprināšana)
Šajā fāzē notiek pakāpeniska atgriešanās pie normāla dzīves veida. Mērķis – nostiprināt zaudēto svaru. Vairs nav jāvirknē OB un OB+dārzeņi dienas, var ēst visu pēc kārtas kad grib. Fāzes ilgums – uz katru zaudēto kg – 10 dienas šīs fāzes.
Pievienojas produkti: 2 gabaliņi pilngraudu maizes (katrs pa 50 gr), 40 gr cietā siera (nelietot pelējušos, mīkstos vai no kazas piena), kas ir 40% vai zemāk treknuma. Ja sieram ir 30% treknuma, tad drīkst 50 gr, ja 20% - 55 gr, 1-% - 60 gr dienā. 1 augļu porcija dienā (nevajadzētu lietot banānus, vīnogas, ķiršus). 1 porcija ir auglis apelsīna / ābola lielumā, vai 200 gr ogas, vai melones / arbūza šķēle.Dažas reizes nedēļā var neierobežotā daudzumā ēst jēra gaļu, ceptu cūkgaļu un bekonu.
Šajā fāzē ir divi jaunievedumi – cieti saturoši produkti un „svētku maltīte”. Trešās fāzes kopējo dienu skaitu izdaliet ar 2. Pirmajā daļā jums būs tiesības uz vienu cieti saturoša ēdiena porciju nedēļā un vienu svētku maltīti, otrajā daļā – 2 porcijas cieti saturošos un divas svētku maltītes.
Cieti saturošie produkti.
Šim diētas posmam ir ideāli makaroni. Viena porcija ir 220 gr vārītu makaronu.Kus-kus, veseli kviešu graudi – 200 gr.Lēcas – ļoti piemērots šim posmam – 220 grPupas, zirņi – tikpat.Viss bez taukvielu pievienošanas.Var lietot arī rīsus un kartupeļus, bet tikai epizodiski, rīsi – 125 gr parastie baltie vārīti rīsi, 220 gr, ja pilngraudu. Kartupeļi (1 – 2 gab) jāvāra ar visu mizu jeb ietītus folija cepeškrāsnī.
Svētku maltītes noteikumi: • Nekad neņemt papildporciju • Nerīkot svētku maltītes 2 dienas pēc kārtas • Vienā svētku maltītē jums ir tiesības uz vienu pirmo, vienu otro ēdienu, desertu un aperatīvu / vīnu ar gabaliņu siera.
Šajā fāzē jums IR JĀIZVĒLAS VIENA NEDĒĻAS DIENA, KAS TURPMĀK VISU MŪŽU PALIKS OB DIENA. Dukāns iesaka ceturtdienu. Tā būs kā apdrošināšanas polise pret svara pieaugumu.
Auzu klijas 2,5 ēdamk. dienā. Pastaiga ne mazāk kā 25 min.