aloe,
šeit būs:
SASTĀVDAĻAS
2-3 baklažāni;
50 g valriekstu, rupji sadrupināti;
12 gab. lazanjas plākšņu;
125 g mocarellas siera, sagriezts plānās šķēlēs;
20 g cieta siera, smalki sarīvēts;
mērcei:
viens liels brokolis novārīts un sablenderēts;
30 g sviesta;
2 ēd.k. miltu;
500 ml piena;
125 ml salda krējuma;
2 vidēji lielas ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiplokspiedi;
jūras sāls pēc garšas;
svaigi malti melnie pipari pēc garšas;
2 rīvējieni svaiga muskatrieksta;
50 g ciets siera, smalki sarīvēts;
PAGATAVOŠANA
Gatavo mērci.
Katliņā izkausē sviestu un, kad tas sāk burbuļot, liec klāt miltus. Iemaisi un uz mazas liesmas turpini maisīt kādas 2 minūtes, līdz milti kļūst viegli zeltaini. Kad sasniegta šāda stadija, lēnām lej klāt siltu pienu un visu laiku maisi. Pienu lej klāt ļoti lēnām, visu laiku maisot. Kad pieliets viss piens, maisot lej klāt arī saldu krējumu.
Vāri uz vidējas liesmas līdz mērce sabiezē, pievieno sablenderēto brokoli. Beigās pievieno ķiplokus, sieru, piparus, muskatriekstu un samaisi. Pašās beigās pievieno sāli.
Sakarsē krāsni 190 grādus karstu.
Gatavo lazanju.
Ietauko ar sviestu stikla pannu (es izmantoju spreju). Kārto pannā pirmajā kārtā lazanjas plāksnes. Pārlej ar daļu mērces. Tad liec virsū baklažānus sagreiztus šķēlēs. Uzliec daļu riekstu. Atkal klāj kārtu ar lazanjas plāksnēm. Pa virsu mērci, baklažānus un riekstus. Tad liec plāksnes, kurām pa virsu kārto baklažānus, riekstus, un tikai tad pārlej ar mērci. Uzber sarīvētu cieto sieru un saliec mocarellas šķēlītes.
Liec krāsns vidējā nodalījumā un cep 40 minūtes, līdz lazanja ir skaisti zeltaina. Izņem ārā, ļauj nedaudz pastāvēt un pasniedz.
Voilā :)