Ziemassvētku tirdziņi un veikali Rīgā

09.12.2013

Stilīgi latviešu dizaineru veikumi, daudzsološu mākslas studentu oriģinālie mākslas darbi vai romantiski amatnieku darinājumi - lai arī ar kādām dāvanām tu vēlēsies pārsteigt savus tuviniekus, tās noteikti atradīsi daudzajos Rīgas Ziemassvētku tirdziņos un pop-up veikalos. Gandrīz visās šajās vietās tevi priecēs arī komfortu raisoša karstvīna smarža, tikko ceptu piparkūku vilinājums un dažādi priekšnesumi, kas radīs neatkārtojamu svētku sajūtu.

Ziemassvētku tirdziņš Kalnciema kvartālā

Svētku burvība uz Barona ielas

Jau piekto gadu durvis ir vēris "Ziemassvētku veikals" - maza sapņu valstība, kur sajust svētkus. Tas darbojas ik gadu tikai vienu mēnesi un šogad tā atrašanās vieta ir Kr. Barona ielā 30. Daži no veikaliņā sastopamajiem zīmoliem: Viktora Noslēpums (vīriešu apakšveļa), Marmelāde (rotas, cimdi), Žagata (INSPIRE Rīga - svārki, legngi), CherryBerry (siltuma lietas), Dziesmas pašiem mazākajiem, audio spēles (CD), koka rotaļlietas, roku darba rotas, sveces, kosmētika, eglīšu rotājumi, pastkartes, grāmatas, drēbes un daudz citas jaukas lietas.

Radošās domas lidojums studentu darbu gadatirgū

No 18. līdz 30. decembrim (ar brīvdienām no 24. līdz 26. decembrim) Latvijas Mākslas akadēmijas telpās apmeklē "Jarmarku" - studentu darbu izstādi un gadatirgu. Uz "Jarmarku" vari doties gan vienkārši apskatīties un atpūsties, izbaudot līksmu pirmssvētku gaisotni, gan arī iegādāties oriģinālus un unikālus studentu darbus sākot no lata. Tā būs brīnišķīga vieta neparastu, interesantu dāvanu iegādei! Uz tirdziņu vari doties kaut katru dienu, jo piedāvājums mainās.

Ziemassvētku valstība Doma laukumā

Karstvīna smarža un grauzdētu mandeļu aromāts, spīdīgas piparkūkas un latviešu amatnieku darinājumi – Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā ir viena no drošākajām pazīmēm, ka Ziemassvētki tūlīt būs klāt. Ik dienu šeit notiks koncerti, darbosies radošā darbnīca, turklāt uz vietas dežūrēs arī pats Ziemassvētku vecītis. Šī būs īstā vieta, kur iegādāties Ziemassvētku dāvanas tuvajiem un mīļajiem – latviešu amatnieku darinājumu plašajā klāstā iespējams atrast katra gaumei tuvāko, vai tas būtu rakstains cimdu pāris, vai meistarīgi izvirpots koka svečturis.

Kalnciema kvartāla ziemas pasaka

Kalnciema kvartāla leģendārie Ziemassvētku tirdziņi norisināsies 14., 15., 21., 22., 28. un 29. decembrī no plkst. 10:00 līdz 16:00. To ietvaros ikviens varēs atrast oriģinālas dāvanas tuviniekiem un draugiem, kā arī Latvijā ražotus jaunumus svētku galdam. Mazākajiem tirdziņa apmeklētājiem būs iespēja apmeklēt Ziemassvētku izrādes, izzinoši eksperimentālas un interaktīvas nodarbības, kā arī darboties radošajās darbnīcās.

Esplanādes svētku maģija

Arī Esplanāde pirmssvētku laikā ir izrotāta ar svētku gaismiņām un mazām, vilinošām mājiņām, kur nobaudīt siltus dzērienus, uzgrauzt piparkūkas un atrast dāvanas. Dažādi lauku gardumi, vietējo amatnieku darinājumi, našķi, dziesmas, nesteidzīgas sarunas – pašā pilsētas viducī iespējams atpūsties no straujā skrējiena un baudīt mirkli, kad laiks apstājas!

Tirdziņš Līvu laukumā

Ziemassvētku tirdziņš darbojas arī Līvu laukumā, kur daudzkrāsaino laternu gaismā savus mākslas darbus piedāvā Latvijas amatnieki un mākslinieki. Rotaslietas, eglīšu rotājumi, koka darinājumi, adītas micītes un zeķes, keramika – šeit patiesi var apvienot romantisku pastaigu ar nesteidzīgu dāvanu izvēli.

Invalīdu Ziemassvētku tirdziņš

No 16. līdz 22. decembrim no plkst. 9.00 līdz 19.00 "Daugavas" sporta namā darbosies invalīdu Ziemassvētku tirdziņš. Tā ietvaros būs iespējams iegādāties invalīdu rokdarbus un citus mājražojumus par daudz draudzīgākām cenām. Tirdziņā būs pieejami fantastiski tamborējumi, adījumi, pinumi, zeķes, sedziņas, kokgriezumi un citas lietas, kuras iegādājoties, varēsi sasildīt ne tikai savu vai tuvinieku sirdis, bet arī padarīt gaišāku kāda svešinieka dienu.

Christmas Pop-Up Store

Jau pāris gadus Ziemassvētku pasaku valstību pašā Vecrīgas sirdī uzbur "Christmas Pop-Up Store" - bodītes ierīkotas Kaļķu ielā 3 un Šķūņa ielas 15. nama pirmajā stāvā, un tajā iespējams iegādāties romantiskus, neparastus, saimniecībā noderīgus un vienkārši skaistus nieciņus galvenokārt no pašmāju zīmoliem un meistariem.

Nakts Kalnciema kvartālā

 
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits