NENOKAVĒ – 10 jaunā gada apņemšanās, kas apgriezīs Tavu dzīvi kājām gaisā!

16.01.2018

Šis ir tas brīdis, kad katra cilvēka prātā notiek aktīva pagājušā gada izvērtēšana – kas tika izdarīts, kas sasniegts, kādi pārdzīvojumi un izaicinājumi uzvarēti, kādas pieredzes iepazītas un kādas apņemšanās izpildītas, bet kuras atstātas īsi pēc uzsākšanas. Pēc šādas “plauktiņu sakārtošanas” prātā vienmēr nāk domas, ko jaunajā gadā gribētos izdarīt, ko sasniegt, kādus izaicinājumus uzvarēt un kādos piedzīvojumos mesties, un tiek radītas jaungada apņemšanās.

Protams, sākt vingrot, celties no rītiem agrāk, atmest kafiju vai smēķēšanu ir labas apņemšanās, bet jau kļuvušas klišejiskas un ātri vien apnīk, tādēļ met tās pie malas un iepazīsties ar 10 oriģinālām apņemšanās idejām, kas Tavu dzīvi vienā mirklī var apgriezt kājām gaisā! Raksts tapis sadarbībā ar atbildīgu aizdevēju SMScredit.lv.

Foto: Pixabay.com


1. Uztaisi selfiju 5 dažādās pasaules valstīs
Vai Tev patīk ceļot? Gribētos ceļot vairāk, bet vienmēr uzrodas kaut kas “svarīgāks”, tādēļ ceļošana paliek otrajā plānā? Tad apņemies apceļot gada laikā 5 dažādas pasaules valstis un katrā uzņemt selfiju! Šis būs viens fantastisks piedzīvojums ar veselu bagāžu foršu atmiņu.

2. Iemācies kāršu triku
Vai Tevi aizrauj maģija un burvju triki? Katru reizi, kad redzi kādu kāršu triku, nespēj vien nobrīnīties, kā viņam izdevās? Atrodi sava mīļākā kāršu trika pamācību Youtube, apgūsti to, noslīpē un kļūsti par brīnumu radītāju! Ar šo Tu pilnīgi noteikti spēsi iedvesmot vēl pāris cilvēkus no Tava draugu un paziņu loka papētīt kāršu trikus.

3. Pārspēj rekordu
Vēlies pacelt savu pašvērtējumu? Rekorda pārspēšana ir viens lielisks instruments šim darbiņam. Tas var būt Tavs personīgais fitnesa rekords, un Tu vari tēmēt arī augstāk – uz pasaules rekorda pārspēšanu. Ņemot vērā milzīgo pasaules rekordu skaitu un dažādību, tas nebūs tik grūti, kā varētu likties. Iedvesmai – sadedzināt krietnu skaitu kaloriju, pārspējot pasaulē ilgākā skūpsta rekordu, noskriet garāko distanci ar pleznām vai pavadīt visilgāko laiku piepūšamajā atrakcijā. Un, jā, tie ir reāli ieraksti rekordu grāmatā!

Foto: Pixabay.com



4. Iedraudzējies ar savu ķermeni
Viena no populārākajām, ja ne pat vispopulārākā apņemšanās, ir sākt sportot jeb – pārveidot savu ķermeni. Pamēģini šogad nevis apņemties to pārveidot, bet gan apņemties to pieņemt un iemīlēt tādu, kāds tas ir. Pieņem un iemīli to dzimumzīmi virs lūpas, to rētu uz ceļa, kas kalpo kā atgādinājums par foršajiem bērnības piedzīvojumiem, pieņem “mīlas rokturīšus” jeb tauku slānīti uz gurniem un sāniem, ne-perfekto smaidu, atšķirīgās uzacis… Pieņem un iemīli sevi, un Tu redzēsi, kā dzīve izmainīsies!

5. Iemācies kaut ko, ko neapguvi bērnībā
Mums katram ir kāda lieta, ko neesam apguvuši bērnībā – braukt ar velosipēdu, peldēt, mēneša dienu skaitu, stāvēt uz rokām un vēl, un vēl. Iepriecini savu iekšējo bērnu un apņemies jaunajā gadā to iemācīties!

6. Katru nedēļu izmēģini jaunu ēdienu
Izcila apņemšanās, ja vēlies pamainīt savu uzturu, bet negribas ieviest diētas vai sevi kaut kā ierobežot. Katru nedēļu kaut kas, ko Tu vēl līdz šim neesi ēdis, ir izcila apņemšanās, lai gūtu jaunus un garšīgus iespaidus.

7. Padari ierasto neparastu
Nonākt rutīnā ir ārkārtīgi viegli, bet pamēģini no tās izkāpt! Paradi ierasto neparastu ar pavisam vienkāršiem paņēmieniem, katru nedēļu mainot kādu pavisam mazu lietu – uzvelc kaut ko tādu, ko parasti nevilktu, pasūti cita veida kafiju, dodies savās gaitās pa citu maršrutu un vēl, un vēl. Šādu variantu ir ļoti daudz! Un atceries – neko netaupi “īpašām dienām”, jo katra diena ir īpaša.

Foto: Pixabay.com


8. Katru dienu kādam izdari ko labu
Savest sevi kārtībā un iemīlēt sevi ir svarīgi, bet tik pat svarīgi ir arī vairot pasaulē labo, vairot mīlestību, tādēļ apņemies katru dienu kādam izdarīt ko labu – tas var būt kaut kas mazs, piemēram, komplimenta izteikšana vai durvju pieturēšana, un tas var būt kaut kas ļoti nozīmīgs, piemēram, asins ziedošana vai kāda trūkumu cietoša bērna vajadzību finansēšana. Labais vairo labo.

9. Sāc meditācijas praksi
Meditācija ir viens ārkārtīgi spēcīgs instruments, ar ko harmonizēt savu iekšējo pasauli, pasauli sev apkārt un skatījumu uz dzīvi, iegūt lielāku mieru un sākt baudīt visu, kas notiek. Lielisks veids, kā pabūt ar sevi un piebremzēt mūsdienu ārkārtīgi straujo dzīves ritmu, iegūstot ļoti patīkamu iekšējo mieru.

10. Katru mēnesi izlasi vienu grāmatu
Laiks atdzīvināt savu iztēli un uztrenēt spēju plūstoši un skaisti izteikties! Grāmatas 21. gadsimtā ir nepelnīti aizmirstas un pamestas novārtā. Apņemies katru mēnesi izlasīt vismaz vienu grāmatu, un Tu redzēsi, kā izmainīsies Tava domāšana, iztēle un spēja izteikties! 12 grāmatas 365 dienās taču nav daudz, vai ne?

Vai esi jau radis iedvesmu savam īpašajam un oriģinālajam jaungada solījumam sev? SMScredit.lv novēl, lai izdodas izpildīt visas apņemšanās, un lai jaunais gads ir brīnumu pilns!

 
Komentāri [0]
Nav pievienots neviens komentārs. Esi pirmais!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!