Foršas idejas, kā pavadīt pusdienu pārtraukumu

21.10.2015

Stresaina un līdz sīkumiem saplānota diena ātri vien var novest līdz spēku izsīkumam. Taču, lai atslābinātos un uzlabotu garastāvokli, dažkārt nepieciešams pavisam nedaudz, piemēram, kāds interesants notikums pusdienu pārtraukumā.

Ja tev pamazām sāk šķist, ka visu laiku un enerģiju ziedo darbam, sevi atstājot novārtā, izlasi mūsu ieteikumus jaukam pusdienlaikam. Ja tam atvēlēto stundu pavadīsi neierastā veidā – īstenojot kādu no šiem desmit padomiem – tu birojā atgriezīsies priecīgāka, atpūtusies un ar daudz lielāku darba sparu. Lasi un izmēģini!

Apmeklē skaistumkopšanas salonu
Ja pusdienlaikam vari atvēlēt nedaudz vairāk par stundu, ieplāno vizīti pie friziera vai kosmetologa. Kad pēc skaistumkopšanas procedūras atgriezīsies birojā, jutīsies gluži kā modele no žurnāla vāka. Turklāt šāds apmeklējums sniedz arī nomierinošu efektu: papļāpājot ar frizieri vai kosmetologu, rūpes būs kā ar roku atņemtas! Lai tiktu vaļā no steigas, stresa un nervozitātes, būs piemērota arī kāda atslābinošā masāža. Kur gan teikts, ka jaunos darba projektus nedrīkst apdomāt, ļaujoties nomierinošām masieres rokām?

Izplāno atvaļinājumu
Pat tad, ja brīvdienas paredzētas tikai pēc pusgada, ziedo dažas minūtes, lai internetā iegūtu informāciju par tās valsts kultūru, nacionālajiem parkiem un citiem aplūkošanas vērtiem objektiem, uz kuru grasies doties. Dažkārt šāda brīvdienu plānošana sniedz sajūtu, it kā tu jau būtu ar vienu kāju atvaļinājumā.

Iemācies kaut ko jaunu
Katru dienu vismaz 20 minūtes veltot kaut kā jauna un forša apgūšanai, celsies tava pašapziņa un dzīve kļūs daudz interesantāka. Apdomā, ko gribētu iemācīties, un sāc to darīt! Vai tā būtu franču valoda, kaligrāfija vai zīmēšana – ja iemaņas attīstīsi katru dienu, rezultāti nebūs ilgi jāgaida!

Noskaties iemīļotā šova sēriju
Ja pirmajā dienas cēlienā esi kārtīgi pastrādājusi, atalgo sevi ar iecienītā seriāla vai šova epizodes noskatīšanos. 30 minūtes ilga Sex and the City sērija uzlabos garastāvokli un ļaus prātam atslēgties no biroja rūpēm. Tomēr, lai cik saprotoši būtu tavi kolēģi, mēs iesakām to darīt tikai tad, ja kabinetā esi viena.

Izbaudi ātro randiņu
Ja tavs mīļotais vīrietis strādā netālu, norunājiet tikšanos un dodieties kopīgās pusdienās. Vēl labāk – aizejiet uz kādu īpašu restorānu izbaudīt itāļu, uzbeku, meksikāņu vai ķīniešu virtuvi. Protams, šādās netradicionālās pusdienās vari uzaicināt arī draudzenes vai kolēģus.

Iepriecini sevi
Palutinot sevi ar kādu nieku, tu jutīsies īpaša. Tam pat nav jābūt dārgam un ekskluzīvam – iegādājies sen kāroto lūpu spīdumu vai jaunu skropstu tušu un redzēsi, ka garastāvoklis būs superīgs visu atlikušo dienu!

Nosnaudies mašīnā
Ja esi autovadītāja un tava mašīna novietota netālu no biroja, pēc pusdienām mēģini tajā 20 minūtes nosnausties. Ja vēlies, uzliec nomierinošu mūziku un baudi mieru. Starp citu, speciālisti stāsta, ka neliela diendusa būtiski uzlabo darba efektivitāti un koncentrēšanās spēju.

Pastaigājies parkā
Pat ja pusdienu pārtraukumā nealksti pēc sportiskām aktivitātēm, neliela pastaiga tuvējā parkā par ļaunu nenāks. Varēsi izvēdināt galvu, sakārtot domas un tad atgriezties pie biroja darbiem ar jaunu sparu. Parka vietā vari izvēlēties arī kādu citu pastaigas maršrutu, piemēram, pa vecpilsētu vai gar Daugavmalu.

Interesējies par mākslu
Mākslas baudīšanai un iedvesmas gūšanai dažkārt pietiek tikai ar 20 minūtēm vai pusstundu. Ieskaties internetā un noskaidro, kur netālu no tavas darba vietas varētu aplūkot kādu izstādi. Pusdienlaikā dodies to apmeklēt un uzaicini līdzi arī kolēģus. 

Noorganizē pikniku
Lai lauztu rutīnu un ierastās pusdienas baudītu mazliet atšķirīgā gaisotnē, kopā ar kolēģiem noorganizē pikniku. Paķer no mājām nelielu paklāju, kafejnīcā iegādājieties pusdienas līdzņemšanai un prom uz izvēlēto piknika vietu! Pusdienām atvēlētā stunda noteikti paies daudz ātrāk, un arī ēdiens garšos pavisam citādi nekā parasti. Kolēģu pikniks var kļūt par īpašu tradīciju un ļoti gaidītu notikumu, piemēram, allaž drūmajās pirmdienās.

 
Komentāri [1]
 
+0
Vai arī vienkārši aizej uz paēd :D
24.10.2015 14:44 | saite | Atbildēt
 
 

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits