Baudi rudeni, dodoties uz Jūrmalu!

21.09.2015

Krāšņākajā Latvijas gadalaikā – rudenī, kad daba iekrāsojusies košās krāsās, Jūrmalā joprojām ir plašas iespējas baudīt aktīvu un veselīgu dzīvesveidu. Sev piemērotāko aktivitāti atradīs ikviens – gan tie, kas rudens valdzinājumu vēlas rast kopā ar ģimeni, gan tie, kuri grib atpūsties kūrortu ārstniecības iestādēs, gan pastaigu, skriešanas vai velo izbraucienu piekritēji.

Brauc ar velosipēdu
Rudens noteikti nav šķērslis braukšanai ar velosipēdu. Tieši otrādi, kad vasaras sezonālie sporta veidi ir zaudējuši savu aktualitāti, joprojām ir iespēja baudīt dabu vai aktīvi izkustēties, braucot ar velosipēdu. Riteņbraukšana nostiprina muskulatūru, sniedz enerģiju un mundrumu, kā arī palielina izturību pret rudens vīrusiem. Aicinām 11. oktobrī piedalīties Jūrmalas MTB velomaratonā, pārbaudot savus spēkus 40-50 kilometrus garajā maratona distancē vai veselības distancē, kurā jāpārvar 20-30 kilometru garš maršruts. Tiem, kuriem sacensības neiet pie sirds, Jūrmalas tūrisma informācijas centrā ir pieejamas velomaršrutu kartes, kas dod iespēju nesteidzīgi baudīt dabu un iepazīt kūrortpilsētas ievērojamākos apskates objektus.

Ieskrien rudenī
27. septembrī Majoru pludmalē norisināsies gaidītākais rudens aktīvās atpūtas notikums - “Jūrmalas skriešanas svētki”, kas vienos laimīgākos un aktīvākos skrējējus, nūjotājus un citus aktīvās atpūtas piekritējus. Tā ir brīnišķīga iespēja veselīgi baudīt rudens brīvdienu svaigā gaisā pie jūras, vienlaikus atbalstot trūcīgās ģimenes – no katra skrējēja dalības maksas 1 eiro tiks ziedots Jūrmalas dienas aprūpes centra inventāra iegādei.

Ļaujies dabas valdzinājumam
Pikniks ar ģimeni pie jūras, gara pastaiga pa mežu vai nūjošana - daba mums sniedz plašas aktīvās atpūtas iespējas. Tveriet rudeni un patīkamas sajūtas Ķemeru vai Ragakāpas dabas parkos.Tāpat varat apvienot pastaigu svaigā piejūras gaisā ar veselīgām un sportiskām aktivitātēm nupat atklātajā, divu kilometru garajā Veselības maršrutā Kauguros.

SPA – rudens labsajūtas avots
Līdzās dažādām sportiskām aktivitātēm arī ārstniecības, dziedniecības, rehabilitācijas un SPA procedūras stiprina gan mūsu garu, gan veselību. Atgūstiet spēkus un sakiet “nē” rudens nomāktībai Jūrmalas kūrortu ārstniecības iestādēs. Kad karstāko tūrisma sezonu nomaina mierīgāks rudens, SPA viesnīcas un rehabilitācijas centri piedāvā īpašos piedāvājumus rudens labsajūtai. Piemēram, Baltic Beach Hotel izmēģiniet SPA programmu “Zīda Ceļš”, kas ietver relaksējošas masāžas visam ķermenim, rehabilitācijas centrā “Jaunķemeri” – veselības veicināšanas programmu ģimenei, toties Light House Jūrmala&ESPA Rīga ikvienam piedāvā “Dvēseles un ķermeņa atpūtu” viesnīcā, pašā Rīgas jūras līča krastā.

Izklaidējies kopā ar ģimeni
Ar bērniem kopīgi pavadītais laiks raisa lieliskas emocijas, bet nereti vecākus nodarbina jautājums – kur braukt, lai izklaidēties varētu gan bērni, gan viņi paši. Ļaujies mierīgai pastaigai vai azartiskām aktivitātēm Dzintaru Mežaparkā, kas ir īsta paradīze visa gada garumā. Tajā pieejamas kāpelēšanas zonas, dažādas atrakcijas, skeitparks un arī trase skrituļotājiem. Draudzīgas sāncensības piekritēji var sarīkot paši savu basketbola turnīru, savukārt drosmīgākie – uzkāpt 36 metrus augstajā skatu tornī un baudīt brīnišķīgo skatu uz pilsētu. Skaidrā laikā no šī torņa iespējams redzēt pat Rīgu!

 

 
Komentāri [0]
Nav pievienots neviens komentārs. Esi pirmais!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits