Interesantākie Latvijas skatu torņi – 5 idejas brīvdienu izbraukumam

11.07.2017

Lai vērotu ainavisku skaistumu nav jādodas ārpus valsts robežām. Vajadzīgs tikai nedaudz pakāpties. Vasara ir īstais laiks apceļot Latviju un aplūkot to no citas perspektīvas! Tam lieliski noderēs dažādi skatu torņi – atrodamiikvienā no Latvijas reģioniem. Uzstādi sev atvaļinājuma izaicinājumu un apbraukā tos visus!

1. Tērvetes skatu tornis Zemgales pasaku stāstniekiem

Tērvetes tornis, kas jau kopš 2015. gada atrodams Tērvetes dabas parka teritorijā, ir lieliska vieta, kur doties kopā ar bērniem, lai kopīgi nolūkotos un Sprīdīša laimīgo zemi visā tās krāšņumā.

Daži skaitļi:

  • tornis ir gandrīz 40 metrus augsts;

  • līdz tā galam veicami 153 pakāpieni;

  • skatu platforma ir 25 metrus plata, turklāt gana stabila, lai būtu piemērota arī tiem, kas nejūtas omulīgi lielā attālumā no zemes.

Avots: Tervetesnovads.lv

2. Ar skatu uz Rīgu un koku galotnēm – Dzintaru tornis

Ja meklē skatu torni netālu no Rīgas, dodies uz Jūrmalu un izbaudi kāpienu pa varenā Dzintaru skatu torņa kāpnēm. Vairāk nekā 30 metru augstais metāla un koka konstrukciju tornis ir sadalīts 12 platformās un atrodas Dzintaru mežaparka teritorijā. Ainava, kas paveras no šīs celtnes, ir elpu aizraujoša – it kā varētu pieskarties koku galotnēm.

3. Ainavas Latgales sirdī – Ančupānu skatu tornis

Vairāk nekā 28 metrus augstais Ančupānu tornis atrodas Rēzeknes novadā. Uzsliets Ančupānu meža augstākajā pakalnā, tas piedāvā apmeklētājiem veikt 121 pakāpienu augstāk par zemi, lai nolūkotos krāšņajā Rēzeknes novada panorāmā. Torņa pakājē varēsi arī piesēst pie galdiņiem un nobaudīt līdzi paņemto mielastu.

Avots: Rezeknesnovads.lv

4. Liepājas ezera putnu vērošanas tornis – Kurzemes putnu draugiem

Liepājas ezera tornis kopš 2013. gada apmeklējams Liepājā, Lauku ielas galā. Atliek vien šķērsot laipu pāri ezera palieņu pļavām, un jau pēc brīža Tu atradīsies uz aptuveni 10 metrus augstā koka torņa – lieliskā pozīcijā, laivērotu spārnotos draugus. Liepājas ezers ir svarīga ligzdošanas vieta ūdensputniem, tostarp Eiropā apdraudētām sugām.

Avots: Liepaja.lv

5. Brīnišķās Vidzemes smaržas – tornis Randu pļavās

Randu pļavu torniatradīsi Salacgrīvas un Ainažu novadu teritorijā, posmā no Kuivižiem līdz Ainažiem. Sekojot taciņai, kas ved cauri pļavas smaržu burvībai, tu nonāksi pie paša torņa un varēsi nolūkoties gleznainajās piekrastes pļavu un lagūnu ainavās. Varbūt paveiksies ieraudzīt kādu putnu – Randu pļavas ir starptautiski atzīta ligzdošanas vieta.

Seko Vivus.lv tūrisma padomiem un izbaudi skaistumu, ko sniedz Latvijas skatu torņi!

Reklāmas rakstu apmaksā Vivus.lv.

 

 

 
Komentāri [0]
Nav pievienots neviens komentārs. Esi pirmais!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits