Skaistākās Eiropas pludmales

25.11.2013

No perfektām baltu smilšu pludmalēm līdz mežonīgām apbružātām piejūras klintīm – izvēlies tīkamāko atvaļinājuma galamērķi! Cosmo apkopoja foršākās atpūtas vietas Eiropā, kā arī slavenību iecienītus kūrortus visā pasaulē. 

Cala d’en Serra, Ivisa

Ivisa ir visas pasaules ballīšu zvēru iekārotākais mērķis un klubu mūzikas meka. Spānijai piederošā Vidusjūras sala var lepoties ar baltām smiltīm, stilīgiem bāriem un lieliskiem naktsklubiem, kas katru nakti pulcē tūkstošiem cilvēku. Ivisas pludmalēs ir patiešām daudz atpūtnieku, tāpēc vietējie augstu novērtē mieru un harmoniju grūtāk sasniedzamos līčos. Lai nokļūtu līdz kārotajai miera ostai, nereti jāmēro tāls un sarežģīts ceļš, taču tas vienmēr ir tā vērts. Viena no skaistākajām vietām noteikti ir Cala d'en Serra pludmale. Lai to sasniegtu, tev nāksies braukt pa akmeņainu, līkumotu ceļu, kas beigās kļūs tik apgrūtinošs, ka tālāk būs vieglāk iet kājām. Pakava formas līci ar perfekti zilo ūdeni ieskauj augstas klintis, kas Ivisas pērli sargā no tūristu pūļiem. Šajā pludmalē tu varēsi baudīt fantastisku zemūdens pasauli, tāpēc paņem līdzi niršanas vai snorkelēšanas aprīkojumu. Pēc peldēšanas, niršanas un sauļošanās dodies iestiprināties vienīgajā pludmales kafejnīcā, ko tur ierīkojis kāds vācu pāris. Nobaudījusi Vidusjūras krastā grilētu zivi un rozā vīnu, tu šajā pludmalē iemīlēsies uz mūžu.

Pozitāno, Itālija

Netālu no Amalfi kalniem tu atradīsi gabaliņu paradīzes – Pozitāno pludmali. Ienirsti topāza krāsas ūdenī vai dodies pastaigā gar krastu un izbaudi pludmales šarmu. Piekrastes klintīs celtais ciemats var lepoties ar dažādu krāsu namiņiem, kas izdaiļo jau tā perfekto pludmales ainavu. Pēc pastaigas gar jūru dodies uz ciematu nobaudīt daudzveidīgo mākslu un vēsturi, kā arī gardākās picas, pastas, saldējumu un kafiju.

Kuršu kāpa, Lietuva

98 kilometrus garā Kuršu kāpa ir viens no lielākajiem Eiropas dabas dārgumiem, kas iekļauts UNESCO Pasaules dabas mantojuma sarakstā. Jūras, vēja un smilšu kopdarbs tiek dēvēts arī par Lietuvas Sahāru, jo šajā vietā valda mežonīgs un nepieradināts skaistums. Kuršu kāpa atrodas 10 minūšu prāmja brauciena attālumā no Klaipēdas ostas. Izīrē velosipēdu un dodies ceļā pa pludmali, meklējot labāko vietu atpūtai, piknikam vai vienkārši saules baudīšanai. Vēlāk apmeklē netālu esošo zvejnieku ciematu Nidu, kas valdzina ar omulību, viesmīlību  un rāmo eleganci.

Punta Molentis, Sardīnija

Lielākā daļa atpūtnieku traucas bagātnieku iecienītās Costa Smeralda pludmales virzienā. Bet, ja tu vēlies rast mieru un harmoniju, izvēlies Punta Molentis. Tā ir vienkārša, nepretencioza un mierīga vieta, kas var lepoties ar pasakaini skaistām smilšu strēlēm. Pludmale atrodas pie Villasimiusas ciemata, kur tirkīzzaļais ūdens skalojas ap augstām klintīm un baltām smilšu pludmalēm. Šeit nekad nav daudz cilvēku (jo apkārtnē trūkst pienācīgu naktsmāju), bet, ja tu meklē romantisku vietu piknikam, šī būs īstā izvēle. 

Patara, Turcija

Šī leģendām apvītā Vidusjūras pludmale var lepoties ar senu vēsturi un skaistām ainavām, turklāt tā ir salīdzinoši lēti un viegli sasniedzams galamērķis. Saskaņā ar nostāstiem tieši šajā senajā ostas pilsētā piedzimis grieķu dievs Apollons. Pataras pludmalē tu ne tikai varēsi iegūt skaistu iedegumu un labi atpūsties, bet arī apskatīt aptuveni 2000 gadus senas drupas.

Pinarello, Korsika

Ja vēlies izbaudīt patiesu Vidusjūras romantiku, dodies uz Pinarello līci Korsikā. Piekrastes zvejnieku ciemā vari nogaršot svaigas jūras veltes vai vienkārši iet pastaigā gar krastu, pēdām grimstot pludmales baltajās, mīkstajās smiltīs. Vēlāk vari uzkāpt Dženovas skatu tornī, lai pajūsmotu par kalnu un jūras ainavu. Ja pastaigā iesi pa vietējo iedzīvotāju iemīto taku, varēsi izbaudīt neskaitāmas pasakaini skaistas lagūnas un aromātiskus skujkoku mežus.

Zlatni Rat, Horvātija

Horvātijas garā krasta līnija un neskaitāmās salas var lepoties ar daudzām skaistām pludmalēm. Taču izcilākā no tām ir Zlatni Rat, kas tulkojumā nozīmē zeltainais rags. Lai izbaudītu unikālo dabas fenomenu, šo pludmali apmeklē tūristi no visas pasaules. Atkarībā no vēja virziena tā acu priekšā maina formu un veidolu. Perfekti zilos ūdeņus ieskauj sniegbaltu smilšu strēles un kuplas priežu audzes. Šis ir iecienīts sērfotāju un burātāju galamērķis, tāpēc te var priecāties ne tikai par dabas skaistumu, bet arī par seksīgu sportisku vīriešu klātbūtni. Pateicoties divus kilometrus garam veloceliņam, ceļš līdz jūras krastam ir viegls, ātrs un patīkams. 

Vama Veche, Rumānija

Neoficiālā bohēmas, uzdzīves un pludmales ballīšu galvaspilsēta Eiropā ir Vama Veche. Ja tev apnikušas tradicionālās pludmales ar gulšņāšanu saulē un uzspodrinātu naktsdzīvi, šī vieta piedāvā visu pretējo. Vama Veche ir neliels ciematiņš Melnās jūras krastā. 80. gados bariņš draugu ar ģitārām nolēma šo vietu padarīt par hipiju iecienītu galamērķi. Arī pēc vairāk nekā 30 gadiem ciemats joprojām ir saglabājis unikālo, mazliet nobružāto un bohēmisko auru. Gandrīz katru nakti te pludmalē svešinieki kļūst par labākajiem draugiem, dzied pie ugunskura un izbauda lieliskas vasaras naktis. Lielākā daļa atpūtnieku nakšņo turpat jūras krastā uzslietās teltīs − pamošanās viļņu šalku pavadībā šīs vietas burvību tikai pastiprina. Bet, ja tev ir svarīgs komforts, pludmales apkārtnē ir pieejamas viesnīcas un hosteļi. Arī vietējie ir ļoti viesmīlīgi un labprāt piedāvās naktsmājas.

 

Zvaigžņu medniecēm

Iespējams, šie nebūs tuvākie un lētākie galamērķi, bet, ja savu dvielīti vēlies noklāt blakus Raienam Goslingam vai kādai citai superzvaigznei, pērc biļetes un dodies ceļā!

Sentropēza, Francija

Leģendārais kūrorts turpina piesaistīt tādas slavenības kā Sindija Krauforde, Toms Krūzs, Rianna un Ketrīna Zeta-Džonsa. Lielākā daļa slavenību un greznas uzdzīves cienītāju pulcējas pasaules šikākajā pludmales bārā Club 55. 

Mikēnas, Grieķija

Skaistās Grieķijas salas ir ļoti iecienītas slavenību vidū. Šeit atpūšas Kurts Rasels, Naomi Kempbela un Maikls Duglass. Savukārt Toms Henkss un Toms Krūzs Mikēnās ir iegādājušies īpašumus un tur viesojas brīžos, kad tūrisma sezona ir pierimusi. 

Maljorka, Spānija

Šī ir klasiska slavenību un aristokrātu atpūtas vieta. Maljorka ir eleganta un ekskluzīva, līdz ar to atvaļinājums šeit nebūs lēts.  Īpašumus Maljorkā ir iegādājušies Maikls Duglass ar Ketrīnu Zetu-Džonsu. 

Kanāriju salas, Spānija

Datoru ekrānsaudzētāju cienīgie skati Kanāriju salās ir piesaistījuši daudzas slavenības. Šeit vēsus kokteiļus malko Orlando Blūms, Miranda Kerra, Šakira, Meraija Kerija un citi pasaulē atpazīstami cilvēki.

 

Teksts: Ance Siliņa.

 
Komentāri [4]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā
 
+0
Varbut partulkojot uz krievu valodu ir Ivisa, bet latviski gan ir tapat ka angliski Ibiza.
10.08.2014 17:44 | saite | Atbildēt
 
 
+2
Paldies ,Ance, pirmo reizi dzirdu taadu lietojumu,kaa Ivisa...veel varetu pienjemt Ibisa :) muzhu dzivo muzhu macies :)
25.11.2013 16:24 | saite | Atbildēt
 
 
+0
Ivisa vai Ibiza?:D
25.11.2013 15:34 | saite | 1 atbilde | Atbildēt
 
 
+0
Ibiza ir angļu valodā, pareizi latviskojot ir Ivisa... Uzticos Cosmo literārajai redaktorei! :)
25.11.2013 15:41 | saite
 
 

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits