Noderīgi ieteikumi ādas un matu kopšanai ziemas periodā

19.10.2017

Foto: Stocksnap.io

Skaisti, apsniguši koki, dziļas kupenas, pa kurām bērni labprāt ālējas, slidotavas, kas pilnas ar priecīgiem cilvēkiem… Skaista tā ziema, vai ne? Tomēr jāpatur prātā, ka, lai arī cik patīkama tā nebūtu, ziema var būt īsts pārbaudījums Taviem matiem un ādai. Elektrizējušies, sausi mati nu nemaz nav nevienas sievietes gaumē, vai tā? Tāpat sasprēgājušas lūpas un sausi ādas pleķi uz sejas. Kā ar to visu tikt galā? Atbildes uz šiem jautājumiem lasi raksta turpinājumā!

Savaldi elektrostaciju uz galvas!

Tēlaini izsakoties, tieši tā varētu nosaukt gandrīz katras sievietes matus vismaz reizi ziemā. Ja tas izklausās smieklīgi, tad reāli ir diezgan apgrūtinoši. Vispirms jāsāk ar iemeslu, kādēļ mati elektrizējas, un tas ir pavisam vienkāršs – tie ir pārāk sausi. Lai šo situāciju atrisinātu, ir vairāki paņēmieni:

  • izvairies no matu žāvēšanas ar fēnu, bet, ja tas nepieciešams, žāvē ar siltu, nevis karstu gaisu;

  • kontrastvējš” jeb pamīšus karsts un vēss gaiss žāvēšanas laikā matiem nāk tikai par ļaunu;

  • pēc katras mazgāšanas lieto mitrinošu un barojošu matu balzamu, reizi nedēļā – matu masku;

  • mitrini gaisu mājās, īpaši, ja Tev ir centrālapkure – tā ir viens no lielākajiem matu un ādas biediem;

  • velc mīkstu un siltu cepuri, lai galvas āda nepiedzīvotu šoku aukstuma dēļ – tādējādi Tu samazināsi iespējamās galvas ādas un matu problēmas.

Daži matu kopšanas zīmoli ir izstrādājuši īpašas “Winter Care” līnijas, kuru produktu sastāvs ir pielāgots matu vajadzībām ziemā, tomēr, arī lietojot “Winter Care” produktus, nedarbojas princips “viens der visiem”, tādēļ matu kopšanas līdzekļus izvēlies atbilstoši Tavam matu tipam un galvas ādas jutīguma pakāpei!

Foto: Stocksnap.io

Saldās cukurlūpiņas

Šķiet, ziema ir īsts lūpu bieds, kas liek tām sasprēgāt un plaisāt, tomēr arī tas ir pavisam vienkārši uzveicams:

  • apmēram reizi nedēļā maigi noskrubē lūpas ar sausu, tīru zobu birsti – tas palīdzēs notīrīt atmirušās un sausās ādas šūnas, kā arī uzlabos asinsriti;

  • pēc šīs procedūras pabaro lūpas ar dabisku mitrinošu un barojošu lūpu balzamu.

Kā alternatīvu zobu birstei vari izmantot cukura skrubi, bet ņem vērā, ka tas būs daudz abrazīvāks un pamatīgāk apstrādās lūpas, tādēļ pēc tā lietošanas lielāka uzmanība jāpievērš lūpu mitrināšanai un barošanai.

Lai Tavas lūpas būtu priecīgas, veselīgas un skaistas, izvēlies mitrinošu un barojošu lūpu balzamu, kura sastāvā ir:

  • dabīgās eļļas;

  • sviests;

  • šī sviests.

Šīs ir balzamu pamatsastāvdaļas, kas palīdzēs lūpas kopt un lutināt vislabāk. Atceries vienmēr nēsāt līdzi lūpu balzamu, un ilgnoturīgās lūpu krāsas labāk atstāj pavasarim!

Foto: Stocksnap.io

Lai sejas āda nekļūst par bruņām

Vēl viena sāpīga tēma ziemas periodam – ko iesākt ar ādu, lai nerastos sausi pleķi? Barot un mitrināt, mitrināt un barot – tā ir īsā atbilde. Papildus ikdienas kopšanai ir ļoti jāpiedomā pie tā, ko Tu liec uz savas sejas. Pilnīgi noteikti jāizmanto krēmi ar UV aizsargfiltru SPF 15 un vairāk, jo ir labi zināms, ka ziemā saulīte mazāk cepina no augšas kā atspīdot no sniega – tieši sejā.

Arī taukainai ādai nepieciešama mitrināšana, taču šajā gadījumā krēma vietā labāk derēs gēls vai mitrinošs losjons, savukārt kombinēta ādas tipa īpašniecēm T-zona jāpabaro ar “vieglāku”, bet vaigi – ar “treknāku” krēmu, jo tieši vaigu āda visvairāk cieš no aukstuma.

Samīļo savu ķermeni!

Varbūt Tu no bioloģijas stundām vidusskolā atceries, ka āda ir cilvēka lielākais orgāns, un, iespējams, tieši tādēļ tai nepieciešamas vislielākās rūpes. Lai arī cik ļoti šajā laikā gribētos ielīst karstā, kūpošā dušā, labāk tomēr būtu no tās atturēties, tā vietā izvēloties siltu dušu, kur ūdens temperatūra nav augstāka par 37oC. Kādēļ tā? Tādēļ, ka ūdens, kas siltāks par 37oC, negatīvi ietekmē ādas un matu šūnas, liekot tām zaudēt dabisko mitrumu. Ja tomēr ļoti gribas kārtīgi sasildīties, karstai dušai velti ne vairāk kā 5 minūtes! Trīs minūšu laikā pēc dušas iezied ādu ar mitrinošu losjonu, jo šis ir tas laiks, kad āda vislabāk uzsūc mitrumu.

Foto: Stocksnap.io

Tu esi tas, ko Tu ēd

Ziemā ir īpaši jāseko savam uzturam, lai tiktu uzņemtas visas nepieciešamās minerālvielas un vitamīni, turklāt īpaši svarīgi ir uzņemt labās taukskābes – tās pozitīvi ietekmēs ne tikai Tavu pašsajūtu, bet arī matu, ādas un nagu stāvokli.

Ja tomēr gadās kas neparedzēts

Tad, ja dzīvē kas samisējas un ir steidzami nepieciešami papildu līdzekļi, ViaSMS var nākt palīgā. Pie ViaSMS Tev ir iespēja saņemt gan ātro aizdevumu uz mēnesi, gan kredītu uz gadu ar parocīgu atmaksas grafiku, neizejot no mājām! Vairāk informācijas meklē ViaSMS mājaslapā, taču vienmēr atceries – aizņemies atbildīgi, izvērtējot savas iespējas atmaksāt kredītu!

 

_________________________

Apmaksāts reklāmas materiāls

 
Komentāri [0]
Nav pievienots neviens komentārs. Esi pirmais!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits