Saruna ar Dr. Hauschka grima mākslinieku

28.05.2015

Pavisam nesen Rīgā uz pāris dienām viesojās dabīgās kosmētikas zīmola Dr. Hauschka starptautiskais grima mākslinieks Karims Satars. Pirmajā dienā viņš iepazīstināja preses pārstāvjus ar zīmola dekoratīvās kosmētikas jaunumiem un demonstrēja dienas un vakara grima uzklāšanu, bet otrajā – veidoja vasaras vakara ballītes make-up Cosmo skaistuma lapām. Mēs, protams, negribējām laist garām iespēju uzzināt arī zīmola jaunumus un profesionāļu trikus, tāpēc uzdevām Karimam dažus jautājumus.

Cosmo redaktore Ulla Vaite intervē Dr. Hauschka starptautisko grima mākslinieku Karimu Sataru Cosmo skaistumkopšanas lapu materiāla veidošanas laikā

Ar ko Dr. Hauschka zīmols atšķiras no citiem dabīgās kosmētikas zīmoliem?
Dr. Hauschka kosmētikas zīmola spēks ir dabīgas sastāvdaļas un ārstniecības augi, kas stiprina, līdzsvaro un kopj ādu. Turklāt šāda iedarbība piemīt arī zīmola dekoratīvās kosmētikas produktiem. Piemēram, gan ādas kopšanas līnijas sortimentā esošais lūpu balzams, gan dekoratīvās kosmētikas lūpu krāsas mitrina un aizsargā lūpu ādu, jo šajos produktos ir izmantotas vienas un tās pašas kopjošās sastāvdaļas. Jāpiezīmē, ka visām sastāvdaļām ir BDIH un/vai NATRUE ir sertifikāti un mēs nepārtraukti turpinām meklēt jaunas, inovatīvas, dabīgas sastāvdaļas, kas būtu īpaši augstvērtīgas un piemērotas ādas kopšanai.

Vai Dr. Hauschka dekoratīvās kosmētikas produkti var izraisīt alerģiskas reakcijas?
Ja tev ir nosliece uz alerģiskām reakcijām, pirms dekoratīvās kosmētikas zīmola maiņas iesaku konsultēties ar dermatologu. Dr. Hauschka dekoratīvās kosmētikas līdzekļi ir dermatoloģiski un oftalmoloģiski testēti. Mūsu kosmētikas zīmola pieredze ādas kopšanā, īpaši atlasot un izvēloties tādas dabīgas sastāvdaļas kā, piemēram, žibulīši un melnā tēja, liecina, ka līdzekļi ir piemēroti gan jutīgai ādai, gan ādai ap acīm.

Vai ādas stāvoklis uzlabojas, ja lieto tikai dabīgos kopšanas līdzekļus? Un, cik ilgi jāgaida līdz pirmajiem rezultātiem?
Dabīgā kosmētika patiešām uzlabo ādas stāvokli, jo āda nesaskaras ar ķīmiskām sastāvdaļām. Tā kā katrs cilvēks un arī ādas stāvoklis ir atšķirīgs, tad pirmie rezultāti būs redzami pēc 6–8 nedēļām.

Vai Dr. Hauschka dekoratīvā kosmētika ir noturīga?
Dabīgās dekoratīvās kosmētikas noturība ir atkarīga no tās uzklāšanas metodēm. Intensitāti var paspilgtināt, piemēram, uzklājot acu zīmuli uz visa kustīgā plakstiņa daļas, tad izpludinot un pāri uzklājot atbilstošas acu ēnas. Ir arī sausā un slapjā produktu uzklāšanas metode, kas nodrošina atšķirīgu rezultātu un noturīgumu. Lielisks grima fiksators ir Dr. Hauschka sejas toniks – uzsmidzinot to uz gatava make-up, grims saglabās noturību visu dienu.

Plašais Dr. Hauschka kosmētikas jaunumu klāsts

Vai zīmola sortimentā ir pietiekami daudz tonālo krēmu toņu, un kā izvēlēties pareizo?
Jā, toņu pietiek, lai piemeklētu atbilstošo, sākot no neitrāla un beidzot ar siltiem un vēsiem. Lai krēma tonis būtu piemērots lietošanai visu gadu, iesaku izmantot produktu jaukšanas metodi – samiksēt tonālā krēma toņus kopā. Tā kā āda vasarā ir iesauļota un tumšāka, bet ziemā gaišāka, tev būs nepieciešami divi krēma toņi. Papildus iesaku lietot Dr. Hauschka Translucent Bronzing Tint caurspīdīgo bronzera koncentrātu, kas sniedz iespēju izveidot savu toni, sajaucot to ar kādu no Dr. Hauschka sejas krēmiem vai tonālo krēmu.

Vai tonālajam krēmam ir laba sedzamība?
Jā, ja to salīdzina ar iepriekšējo Dr. Hauschka Translucent Make-up tonālo krēmu. Jaunais Foundation tonālais krēms tika laists klajā šā gada februārī un ir daudz sedzošāks. Tonālā krēma sastāvam tika pievienots daudz vairāk dabīgo pigmentu, kā rezultātā sedzamība ir no vidējas līdz stiprai. Ja vēlies vēl sedzošāku tonālā krēma efektu, pirms un pēc tā uzklāšanas iesaku lietot Dr. Hauschka birstošo pūderi Translucent Face Powder, loose.

Ar ko uzklāt tonālo krēmu? Vai iesakāt izmantot Beauty Blender sūklīti?
Mans iecienītākais tonālā krēma klāšanas veids ir ota, kas garantē higiēnu un profesionālu uzklāšanu. Ja tu tonālo krēmu klāj ar pirkstiem, pirms tam iesaku izmantot Dr. Hauschka roku krēmu – tas ir barojošs un mitrinošs, tāpēc tonālais krēms neiesūksies roku ādā. Savukārt Beauty Blender ir milzīgs potenciāls, īpaši, ja sūklītis gatavots no organiskā materiāla. Ar to lieliski var aizsniegt grūtāk sasniedzamas vietas, piemēram, acu kaktiņus. Tas ir ideāls produkts ceļojumiem.

Starptautiskais grima mākslinieks Karims Satars veido dienas grimu modelei Dr. Hauschka zīmola dekoratīvās kosmētikas prezentācijas laikā

Ko darīt, lai acu ēnas nesakrātos plakstiņa locījuma vietā?
Ja tev ir taukaina āda vai ēnas mēdz sakrāties plakstiņa locījuma vietā, vispirms uz plakstiņiem uzklāj pūderi. Īpaši piemērots šim nolūkam ir Dr. Hauschka Translucent Face Powder, loose birstošais pūderis, Translucent Face Powder, compact kompaktais pūderis vai Silk Powder zīda pūderis. Pūderis matēs un izlīdzinās ādas virsmu un padarīs ēnas noturīgākas. 

Kurš ir Jūsu iecienītākais produkts?
Dr. Hauschka Bronzing Powder bronzējošais pūderis, kura sastāvā ir salvija. Tas nomaskē sīkus ādas defektus, kā arī vizuāli samazina poras.

Vai Jums ir kādi īpaši ieteikumi Cosmo lasītajām, ar kuriem dalīties?
Ja klājot uz acīm grimu, tās sāk asarot, pāris reizes norij siekalas un skaties uz leju – tas apturēs asarošanu.
Lai perfekti uzklātu šķidro laineri, uz abiem plakstiņiem ar punktiņiem atzīmē līnijas sākuma un beigu vietas, un tad savieno.

Kā uzklāt grimu, lai padarītu acis vizuāli lielākas?
Iesaku izmantot Dr. Hauschka abpusējo acu zīmuli balts/pelēks. Ar balto zīmuli iekrāso apakšējā plakstiņa iekšpusi – tā acis uzreiz izskatīsies lielākas.

Kā nomaskēt vasaras raibumus?
Nemaskē tos! Lepojies ar saviem vasaras raibumiem! Jebkuri centieni tos nomaskēt padarīs ādas toni pelēcīgu.

Teksts: Ulla Vaite

 
Komentāri [0]
Nav pievienots neviens komentārs. Esi pirmais!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits