Kā rīkotos tu?

28.11.2014

Kopā esam pusgadu, dzīvojam dažādās pilsētās- es Rīgā, viņš 50 km tālāk citā pilsētā. Satiekamies  aptuveni reizi nedēļā uz vienu, divām, trim dienām nedēļas nogalēs. Gribam dzīvot kopā, tikai es nezinu, kā to dabūt gatavu. Man ir bail riskēt un pamest pilsētu, kurā ir kaut cik lielas iespējas strādāt, salīdzinot ar viņa pilsētu. Man ir apnicis dzīvot vienai. Man sāp tas, ka nav tik vienkārši to izdarīt. Viņš savu pilsētu nepametīs, viņam tur ir daudz darba ieguldīts, savukārt man šeit nekā tāda nav, vienīgi apziņa, ka mana ģimene un draugi te vienmēr ir bijuši ērti sasniedzami, bet tur tā nebūs. Kad par to runājam, nonākam līdz strīdiem un man tas ļoti sāp, jo piekāpties pagaidām neesmu gatava ne es, ne viņš. Kādi ir varianti? Kā rīkotos tu?

- Dana

 
Komentāri [8]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā
 
+0
Diezgan daudzi cilvēki ik dienas braukā šādu attālumu uz/no darba pat vairāk kā 50 km no Rīgas - Jelgava, Jūrmala, Salaspils, Ogre utt. Un strādā Rīgā. Tas nav sarežģīti, ar auto tas pieveicams tikpat ātri kā no Pļavniekiem līdz centram ar sabiedrisko. Pat esmu braukājusi.
Problēmas parādās tad, ja ir bērni un bērnudārzs/skola, bet vīrietis negrib piedalīties bērnu izvadāšanas samenedžēšanā.
Tāpēc vairāk ir jautājums - vai šis vīrietis Tev ir īstais, vai zemapziņā nemeklē aizbildinājumus, jo nedomā ar viņu kopā būt ilgi, kā arī vienoties par kopdzīves pamatiem - labāk uzreiz izrunāt, kā savā starpā dalīsiet ienākumus, izdevumus un mājas rūpes, ieplānojot arī neplānoto - piemēram, ja nejauši, neplānojot piesakās bērniņš. Ja jums ir kopīgs skatījums uz dzīvi, viss izdosies, ja nav - paliekiet katrs savā pilsētā un uzturiet tādas attiecības, kamēr tās izsīks.
14.07.2015 16:24 | saite | Atbildēt
 
 
+0
50 Km tik tiešām ir smieklīgi,es pat uz darbu katru rītu braucu vairāk :D Es saprastu ka katrs savā valstī dzīvotu ;)
04.12.2014 14:40 | saite | Atbildēt
 
 
+0
Sorry, bet man nedaudz pasmīkņāt sagribējās :) es ar savu puisi jau vairāk nekā pusgadu nevaru izcīnīt ko lai dara, bet mēs dzīvojam gandrīz 3 stundu lidojuma attālumā ;) 50km ir nieks!
03.12.2014 07:30 | saite | 1 atbilde | Atbildēt
 
 
+0
Pilnībā piekrītu šim, ka 50 km ir nieks! ;) Mums starpā nav gluži 3h lidojums, bet tikai 500km un problēmas tas nerada. Zinu tikai to, ka pēc 1,5g pārceļos pie viņa, neskatoties uz to, ka man šeit ir ģimene, draugi un stabilitāte, tur iesākumā noteikti tā nebūs, bet tas arī būs tikai iesākumā un nav nekāds šķērslis. :)
03.12.2014 10:30 | saite
 
 
+0
Kas neriskē, tas nedzer šampanieti. Pamēģini pameklēt darbu tajā pilsētā, ja sanāk - dodies. Attālums nav liels, tāpat varēsi satikt draudzenes/vecākus. Ja Tev šķiet, ka šis puisis ir īstais - uz priekšu!
01.12.2014 19:26 | saite | Atbildēt
 
 
+0
Nu lai tas džeks brauc 50 km uz/no darba, daudzi tā dara...
01.12.2014 10:22 | saite | Atbildēt
 
 
+0
Es pārvāktos, ja gribētu veidot attiecības ar šo vīrieti. Jūsu attālums ir sīkums, radus satiksi mazāk nekā stundu garā braucienā, arī darbu var saglabāt sākumā (daudzi braukā lielākus attālumus uz darbu) paralēli meklējot jaunu jaunajā pilsētā, ja ir labs CV, atradīsi ātri.
29.11.2014 17:22 | saite | Atbildēt
 
 
+0
Kamēr neviens nav īsti gatavs piekāpties tikmēr nav īsti gatavs šim solim.
Nav jāpamet pilsēta uz pilsētiņu ar daudz mazākām vai neiespējamām iespējām atrast darbu par normālu samaksu vai vispār darbu.Ja tur ir ļoti mazas darba iespējas, tad Tu vēlēsies būt zem vīrieša tupeles, iztikt tik ar viņa naudu un samierināties ar viņa uzskatiem ,kur nauda ir jātērē un kur nav un vai viņa alga vispār pietiek uz abiem vismaz uz lauku ,kamēr atrodi darbu. Tu saki,ka Tev grūti bez vīrieša, bet vai Tev nebūs grūti, ja nebūs līdzās mamma, radi ,draudzenes?
Starp abām pilsētām nav liels attālums. Jāizdomā, ko tu biežāk vēlies savā tuvumā (radus ,draudzenes vai puisi?). Kā ir jaunajā pilsētā ir ar transportiem uz blakus pilsētām? Ja tur neizdosies atrast darbu vai būs iespēja būs braukt uz citu pilsētu strādāt?
Vīrieši nāk un iet.
29.11.2014 16:12 | saite | Atbildēt
 
 

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!