LIELĀ SPRĀDZIENA TEORIJA

16.06.2017

Tas liek justies satriecoši, vienā mirklī padara tevi laimīgu un vairo tuvību ar partneri. Tomēr cilvēki joprojām ļoti maz runā par sieviešu orgasmu. Pēdējais laiks to mainīt!

Zinātnieki pēc gadu desmitiem ilgas vīriešu baudas kartes izpētēs beidzot pievērsušies arī sievietēm, un rezultātā mēs esam uzzinājuši daudz jauna par sieviešu seksualitāti. Taču orgasms joprojām šķiet visai neizskaidrojama padarīšana. Piemēram, 12% sieviešu vecumā līdz 28 gadiem atzīst, ka tā arī nekad nav tādu piedzīvojušas – vai arī nav pārliecinātas, ka izjusto patiešām var saukt par orgasmu. Šis ir iemesls, kādēļ Durex nolēma nākt klajā ar jaunu klitoras stimulēšanas gēlu un sākt kampaņu pret orgasma nevienlīdzību ar tēmturi #orgasmsvisiem. Kāpēc baudas gūšana daudzām sievietēm joprojām liekas tik mistiska? Cik daudzas no mums pietēlo? Kāda ir atšķirība starp dažādajiem orgasma veidiem… un vai šādi veidi vispār pastāv?! Lauz mītus un uzzini zinātniskus faktus par saviem intīmajiem brīžiem.

MEHĀNISMS. Uzzini, kas notiek lielā sprādziena laikā.

Skaidro Ians Kērners, seksa terapeits, grāmatas She Comes First autors

NO DOMAS…

Fiziska un garīga stimulācija (piemēram, priekšspēle, erotiskas fantāzijas utt.) smadzenēs vair seksuālo uzbudinājumu. Tajās aktīvi izdalās dopamīns, atalgojuma un atkarības sajūtu hormons, kā arī oksitocīns, kas liek justies vēl tuvākai ar partneri. Tā smadzeņu daļa, kas ikdienā uztur stresu un rūpes stabilā līmenī, arvien vairāk deaktivizējas. Šim procesam kļūstot intensīvākam, tu sasniedz orgasmu, ko varētu salīdzināt ar veselu salūtu tavās smadzenēs.

LĪDZ KULMINĀCIJAI

Līdz ko smadzenes sāk “iekarst”, seko arī fiziska reakcija: ģenitālijām pieplūst vairāk asiņu, vagīnā sāk izdalīties lubricējoša viela, paātrinās sirdsdarbība. Tavs ķermenis saspringst: muskuļi vulvā veic kontrakcijas, nervu gali tur lejā kļūst pavisam uzvilkti. Paaugstināta asins plūsma un muskuļu spriedze atsaucas neiroķīmiskajai eksplozijai smadzenēs, un rezultātā tu piedzīvo gan fizisku, gan garīgu orgasmu.

Orgasma COSMO definīcija – eiforiska un spontāta seksuālās spriedzes atbrīvošana.

NEXT LEVEL ORGASMS

Ja esi gatava ļauties ļoti karstiem eksperimentiem, noteikti izmēģini kādu no īpašajiem gēliem, kas radīti tieši sievietēm vēl intensīvākas baudas sasniegšanai. Uzpilini dažus pilienus orgasma gēla Durex Intense Orgasmic uz klitora priekšspēles laikā –tā īpašā formula sniegs jutekliskas, sildošas, vēsas vai tirpstošas viļņveida sajūtas, kas palielinās tavu intīmo jūtību. Interesanti, ka 80% sieviešu, kas testēja šo gēlu, sasniedza orgasmu.

ORGASMA JAUTĀJUMI

Kas tad īsti ir ar G punktu? Un kas ir sieviešu ejakulācija? Uzzini atbildes uz karstajiem orgasma jautājumiem.

J: Vai vibratora izmantošana var tevi tiktāl notrulināt, ka vēlāk sasniegt orgasmu ar partneri būs grūtāk?

A: Nē. Taču taisnības labad jāatzīst – vibrators var tevi padarīt nepacietīgāku. Kad izmanto spēļmantiņas, tu zemapziņā jau pierodi pie vidējā un laika, kas nepieciešams orgasma sasniegšanai pašas spēkiem. Ja ar partneri tas notiek lēnāk vai ne gluži tik kvalitatīvi, kā gribētos, tavs ķermenis sāk uzvilkties, un tas rada bremzējošu efektu smadzenēs.

J: Gadsimta lielākā dilemma: vai G-punkts ir īsts?!

A: Dažām sievietēm uz vagīnas sieniņas ir konkrēta vieta, kuras stimulācija patiešām ir ļoti patīkama, to arī visbiežāk mēdz dēvēt par G punktu (tas šādu nosaukumu ir ieguvis, pateicoties vācu ārstam Ernstam Grāfenbergam – laimīgais!). Taču citas atzīst, ka tās visas ir muļķības. Zinātnieki joprojām nav līdz galam pārliecināti ka G-punkts vispār pastāv – izmeklējumos to nav iespējams atrast, taču pastāv teorija, ka šajā punktā varētu būt nerviem un asinsvadiem bagāta vieta, ko nemaz nevar redzēt.

J: Vai vaginālais orgasms ir labāks par klitorālo?

A: Beidzot par visām reizēm ieviesīsim skaidrību! Ir tikai viena vienīga lieta: orgasms. Pats svarīgākais ir fakts, ka tu to gribēji, nevis ceļš, kā to sasniedzi. Klitora stimulācija ir izplatītākā metode, taču patiesībā orgasmu iespējams sasniegt arī ar krūšu vai anālo stimulāciju, turklāt dažas sievietes var sevi novest līdz baudai arī konkrētu elpošanas vingrinājumu laikā.

J: Kas ir sieviešu ejakulācija?

A: Dažas sievietes to var sasniegt, citas – nē. Par šo procesu atbild paraurētrālais dziedzeris, kas ražo vīrieša ejakulācijai līdzīgu šķidrumu, tikai bez spermas. Kad esi īpaši uzbudināta, dziedzeris piebriest un, vagīnas iekšējai sieniņai tam cieši un intensīvi piespiežoties (tas var šķist vai nu sāpīgi vai arī patiešām labi), izšļācas šķidrums.

SCREAM QUEENS. Lielais sprādziens uz lielā ekrāna.

EKSTĀZE (ECSTASY, 1933) Eva Hermane (Hedija Lamara) pamet savu vīru un metas jauna mīļākā apskāvienos. Šī filma ir visas pornostudijas vecmāmiņa, jo tajā pirmo reizi kino vēsturē tika parādīta seksuāla rakstura aina.

BARBARELLA (BARBARELA, 1968) Seksuālā Barbarella (Džeina Fonda) ir sieviešu dzimtas Džeimss Bonds kosmosā – tikai velnišķīgi erotiskā versijā. Viņa dodas ceļojumā uz citu galaktiku, kur cīnās ar ļauno profesoru un viņa iznīcinošo ieroci, kas cilvēkus noved baudā līdz pat nāvei (nopietni).

BĪSTAMĀS SPĒLAS (CRUEL INTENTIONS, 1999) Sesila (Selma Blēra)savu pirmo orgasmu raksturo kā “eksploziju, bet labā ziņā”. Nevainīgi, bet pietiekami trāpīgi!

ADVOKĀTS (COUNSELOR, 2013) Galvenajās lomās – Kamerona Diaza un dzeltens 2013.gada Ferrari California HS. Ja tu brauc ar tik seksīgu mašīnu, tevi uzbudina katrs nobrauktais kilometrs… Jā, tālāko tu pati vari iedomāties!

 
Komentāri [0]
Nav pievienots neviens komentārs. Esi pirmais!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits