Svētki tuvojas!

07.12.2016

Līdz Ziemassvētkiem palikušas vairs tikai dažas nedēļas - dāvanu meklēšanas, pirkšanas un gādāšanas laiks rit pilnā sparā! Arī katram no mums ir vismaz pāris tuvo un mīļo cilvēku, ko vēlamies apdāvināt un pārsteigt ar mīļām, pārdomātām, oriģinālām un skaistām dāvanām.

Tomēr, Ziemassvētki nebūt nav vienīgie svētki gadā. Ja tā padomājam un parēķinām – dāvanas sanāk pirkt un dāvināt vismaz desmit reižu gadā. Kur nu kuram dzimšanas dienas, svētki, ko atzīmē starptautiski, vārda dienas un vēl dažnedažādas svētku reizes. Ja katros svētkos dāvinām pa kādai, kaut vai nelielai, dāvaniņai, sanāk diezgan daudz brīžu, kad jāizdomā, lai kārtējos svētkos konkrētajam cilvēkam uzdāvinātu kaut ko interesantu, mīļu un neparastu. Zeķes trīs gadus pēc kārtas nedāvināsim un modinātājpulksteni arī nē. Tāpēc dāvanu izvēle un dāvināšana ir sarežģīts process – vispirms jau domāšanas – ko dāvināt, kas būs piemērotāks, labāks, atbilstošāks? Par ko dāvanas saņēmējs patiesi priecāsies un kas radīs vēlamo sajūsmu? Dāvanas dāvinām ne jau tāpēc, ka atkal svētki un kaut kas taču ir jānopērk! Dāvanas jādāvina patiesi – izvēloties, cenšoties iepriecināt, atrast dāvanu, kas tās saņēmējam liks patiešām saprast – par viņu domājam, zinām un cenšamies iepriecināt!

Bet, kā jau teikts, process nav vienkāršs. Lietas, lai gan mūsdienu pasaulē ir daudz, ne vienmēr ir tās, kas iepriecina visvairāk. Un ne vienmēr arī varam atļauties kāroto uzdāvināt. Lai arī no sirds un patiesi vēlamies uzdāvināt dārgu, skaistu un atbilstošu dāvanu, kas saņēmēja acīm ļaus iemirdzēties, maciņš tomēr teic, ka šādu iespēju mums nav! Turklāt, patiesi iepriecinošai dāvanai nemaz nav jābūt dārgai – vien jāzina, kas silda konkrētā cilvēka sirdi – sākot ar mazumiņu un nieciņiem.

Vislieliskākā dāvana ir laiks – to neviens nevar ne iegādāties, ne pārdot, tomēr dāvināt gan to varam daudz nedomājot. Varam dāvināt savu laiku – jo īpaši mīļajiem un tuvajiem cilvēkiem. Mūsdienu cilvēks vienmēr steidzas, skrien un cenšas kaut ko nenokavēt, tāpēc laiks, ko kvalitatīvi pavadām kopā ar saviem tuvajiem, tiek atvēlēts pavisam maz. Ikviens novērtēs laiku, ko dāvinām – turklāt, varam šo dāvināto laiku padarīt īpašu, apvienojot ar kopīgu ekskursiju, ceļojumu, izbraucienu, piedzīvojumu, teātra apmeklējumu, sporta spēli – kas nu katram šķiet tuvāks un atbilstošāks laika pavadīšanas veids. Var dāvināt arī laiku, kas pieder pašam dāvanas saņēmējam! Nemaz tik neparasti tas nav. Bieži vien cilvēki, kā jau teikts, steidzas un aizmirst ne tikai par citiem, bet arī paši par sevi. Ja izvēlamies uzdāvināt īpašu dāvanu karti, kas piedāvā iespēju pavadīt laiku kādā atpūtas veidā (SPA, masāžas, relaksācija, romantiska nedēļas nogale laukos), vai kādā aktīvā atpūtā (sports, ūdens, lidojumi, piedzīvojumi, jaunas sajūtas), uzdāvinām iespēju atlicināt nedaudz sava laika no steidzīgās ikdienas, lai piedzīvotu ko jaunu vai vienkārši izmantotu iespēju “piebremzēt” un atpūsties.

Šādas dāvanu kartes ir lieliska dāvanu iespēja gan aizņemtajiem, kas labprāt izbaudītu dažādus notikumus un piedzīvojumus, gan tiem, kas ikdienā mēdz atliecināt laiku dažādām aktivitātēm – dāvanu kartes, kas nodrošina iespēju atpūsties un piedzīvot kaut ko jaunu, ir lieliska dāvana ikvienam.

Tāpat, šādas dāvanas ir piemērotas gan bērniem, gan pieaugušajiem – draugiem, vecākiem, radiniekiem, kolēģiem, otrajai pusītei – ikvienam, ja vien izvēlamies atbilstošo notikumu, uz kuru vēlamies uzdāvināt dalību savam “noskatītajam” dāvanas saņēmējam. Un dāvanu karšu izvēle ir tik plaša, ka iespējams atrast piemērotāko dāvanu ikvienam – gan tiem, kam patīk lidot, gan tiem, kam patīk peldēt, dzīvnieki, atpūta, daba, Latvijas lauki vai pilsētas sniegtās atpūtas un piedzīvojumu iespējas. Galvenais – saprast, kas tieši dāvanas saņēmējam šķitīs vistīkamākais (turklāt, iespējams, labāk dāvināt šādu dāvanu karti, kas izmantojama divām personām – jo tad dāvanas saņēmējam ir iespēja izvēlēties kādu īpašu cilvēku, ar ko kopā izbaudīt gan laiku, gan uzdāvināto piedzīvojumu) un izvēlēties to. Kā arī – šādām dāvanu kartēm ir gana ilgs izmantošanas termiņa laiks, lai dāvanas saņēmējs varētu pats izvēlēties sev ērtāko un tīkamāko laiku noteiktajai aktivitātei.

Katrā gadījumā – lai kādu dāvanu arī svētkos neizvēlamies – darām to ar prieku, cenšoties patiesi un sirsnīgi iepriecināt otru cilvēku – to, kurš saņems dāvanu no jums!  

 
Komentāri [0]
Nav pievienots neviens komentārs. Esi pirmais!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits