Kādu kurjeru labāk izvēlēties?

07.03.2016

Kad pasts nozaudējis kārtējo vēstuli, kuru tik ļoti gaidīji, vai arī izdzinis tevi nejaukā ziemas pēcpusdienā uz ielas pēc sūtījuma, kas turklāt piegādāts bojātā veidā – šādos brīžos tu neviļus pieķer sevi pie domas, ka ne velti senos laikos svarīgas ziņas sūtīja ar baložu starpniecību. Putniem uzticēja gan visintīmākos jūtu apliecinājumus, gan valsts nozīmes vēstis par pretinieka karaspēka stratēģiju. Tas bija ātri, konfidenciāli un daudzējādā ziņā droši.

Bet ko darīt mūsdienu pasaulē, kurā lidojoši putni ar vēstulēm, apsietām ap kāju, neiederas un nav nemaz iedomājami? Pareizi - jāatrod vēstnesis, kurš nodos tavu sūtījumu adresātam tieši tādu, kādu saņēma no tavām rokām, turklāt iespējami īsākā laikā!

Lai neapgrūtinātu katru paziņu ar lūgumiem uzņemties ziņneša funkcijas, vislabākā izvēle ir profesionāls kurjers, atkarībā no apstākļiem – uz velosipēda vai automašīnā, jo kas gan tas būtu par vēstnesi, kas pakļautos sabiedriskā transporta kaprīzēm.

Bet kāpēc vienkārši neizsaukt taksometru un neaizvest visu pašai, ja reiz nav neviena tuvumā ar mašīnu? Pavisam vienkārši – tava vizināšanās kopā ar sūtījumu iztērēs dārgo laiku un patiesībā būs pilnīgi lieka. Bez tam var gadīties, ka sūtījums vai vēstule jāved uz citu pilsētu vai kaimiņvalsti, tādējādi pilnībā izslēdzot taksometra iespēju.

Izlasi ieteikumus, kādu kurjeru labāk izvēlēties!

Velokurjeru ieteicams izvēlēties, ja nogādāt nepieciešams dokumentu paketi, konfidenciālu vēstuli, pārsteiguma ziedu buķeti vai jebko citu svarā līdz astoņiem kilogramiem.

Auto kurjers būtu labākā izvēle, ja sūtījums ir smags, vai tālu jāved, piemēram, saldumu grozs uz slimnīcu, vai ziedu kalns pēc pirmizrādes. Tāpat autokurjers neiebildīs nogādāt arī dzīvniekus, ko bez dzīvnieku īpašnieka klātbūtnes diez vai uzņemtos taksometra šoferis. Ar autokurjera palīdzību adresāts saņems tavu sūtījumu līdz pat pustonnai svarā!

Pārvadājumi24 eksperti iesaka pievērst uzmanību vēl dažiem aspektiem, pirms uzticēt savu sūtījumu kurjeram:

  • Pirmkārt, nozīmīgs ir sūtījuma vešanas laiks un vieta. Ja tā būs lielpilsēta sastrēgumstundā, auto kurjera izsaukšana var izrādīties neefektīva. Ātrāks būs velokurjers, vienalga, ziemā vai vasarā. Piemēram, Rīgā sūtījuma piegāde vislielākajā sastrēguma brīdī neaizņems vairāk par 3 stundām.
  • Otrkārt, labs kurjera pakalpojumu sniedzējs ne vien iepriekš brīdinās saņēmēju par savu ierašanos, bet arī paziņos tev, kad uzdevums būs izpildīts. Ar tavu ziņnesi būs patīkami komunicēt, viņš būs delikāts, lietišķs un atbildīgs.
  • Treškārt, neaizmirsti izvērtēt pakalpojuma cenu un attieksmi. Ne vienmēr labāko cenu piedāvās liela, starptautiska kurjera pakalpojumu firma. Arī darba apjoms tādam kurjerpasta gigantam ir līdzīgs parastā pasta darba apjomam, tādējādi izslēdzot individuālu pieeju katram klientam. Tev taču gribētos mazliet izpratnes un elastīguma pēc tam, kad esi vīlusies un saniknota, personīgi saskaroties ar parastā pasta nolaidību?

Uzdrīksties izvēlēties savas dzīves kvalitāti pati, jau šopavasar atbrīvojoties no visa smagnējā un liekā, tajā skaitā – atdodot savu korespondenci kurjera rokās!

Izmanto

 
Komentāri [0]
Nav pievienots neviens komentārs. Esi pirmais!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits