Aktuālākās kāzu tendences - izstādē Rīga Plaza

10.02.2017

Līdz 9. martam modes un izklaides centrā Rīga Plaza ir apskatāma izstāde Kāzu tendences. Šī gada kāzu aktualitāte Nr. 1 – oriģinalitāte un dabas motīvi. Izstādē ikviens var apskatīt masīvas un krāšņas galvas rotas, mežģīņu kleitas un neparastas kāzu dekorācijas.

Rīga Plaza vēlas izstādes apmeklētājiem radīt noskaņu, lai tie, kas plāno vieno no svarīgākajiem savas dzīves notikumiem, var sekot šī brīža pēdējām kāzu modes tendencēm.

Viena no karstākajām aktualitātēm ir krāšņas, individuāli veidotas galvas rotas, kas pamazām izkonkurē tradicionālo plīvuru, tāpēc izstādē piedāvājam novērtēt mākslinieces Ingas Plūmes darinātos aksesuārus, kuras īpaši iecienījušas drosmīgas un radošas personības.

“Galvas rotu darbnīcas Pluminga mērķis ir izcelt sievietes maigumu un sievišķīgumu, un tajā pat laikā arī iznest no dzīlēm milzīgo spēka un dzīvīguma enerģiju, kas mīt ikvienā no mums,” skaidro māksliniece Inga Plūme ”, mēs visas esam radītājas – mēs radām savas dzīves, notikumus, lietas un pat jaunas dzīvības. Arī Plumingas rotas ir kāda īpaša dzīves notikuma un emociju atspoguļojušais elements, kas pēc tam sevī kolekcionē atmiņas un īpašās sajūtas. Šogad aktuālākais kāzu elements ir galvas rotas. Jau senos laikos līgavas laulājās tautas tērpos, ko papildināja greznāks vai pieticīgāks galvas kronis. Ar laiku to nomainīja plīvuri. Vēsture ir atgriezusies un tā ir gatava mazliet transformēties. Galvas rota paliek kā nozīmīgs tērpa elements, bet tā sastāvdaļas sāk savā starpā rotaļāties, apvienojot dažādus dabas elementus: ziedus, pērles, kristālus un pat putnu spalvas.”

Arī kāzu dekorācijām ir milzīga loma svētku sajūtas radīšanai. Turklāt, ne vienmēr viss ir jāpērk veikalā vai jāiznomā - daudzas lietas ir atrodamas mums apkārt gan dabā, gan, iespējams, arī vectēva šķūnītī. Jo mēs redzam, ka vēsture atgriežas un arvien lielāka vērtība ir senlaicīgiem priekšmetiem, savukārt dabas elementiem jau pašiem par sevi piemīt spēcīga enerģija.

Dekorātore un uzņēmuma Radi vidi sajūtu radītāja Eva Meža norāda: „Pozitīvas sajūtas ir lielākā dāvana, ko cilvēks var gūt no emocijām. Tāpēc ir svarīgi ļaut gan dabai, gan apkārtējai videi sniegt, un pašam uzņemt spēku, ko sniedz šie elementi. Mēs dažreiz pat nepamanām, cik daudz dzīvā mums apkārt ir – arī kā dekorāciju elements, ko varam pat izmantot mūsu īpašajā dienā – kāzās. Mans mērķis ir atgādināt ikvienam un likt pamanīt to īpašo. Katra pāra kāzas priekš manis ir īpašs uzdevums – ne tikai no dekorāciju aspekta, bet arī no emocijām, ko ietvert šajās kompozīcijās.”

Kāzu izstāde Kāzu tendences būs apskatāma līdz 9.martam Rīga Plaza, pie informācijas centra. Aicinām ikvienu pāri, kas šogad plāno kāzas, noteikti apmeklēt šo izstādi un atrast ko vērtīgu arī priekš savas īpašās dienas!

Foto: Baltic Pictures

 
Komentāri [0]
Nav pievienots neviens komentārs. Esi pirmais!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits