Sportiska stila apģērbs ikdienā

10.11.2016

Aktīva un veselīga dzīvesveida kultam vēršoties plašumā, arvien vairāk vietas garderobē tiek atvēlēts sporta apģērbam. Kāpēc ir vērts sportiskumu padarīt par ikdienas stila elementu, stāsta sabiedrībā atpazīstama dāmas – Anna Rozīte, Lelde Lietaviete, Annija Keita Sabule un Justīne Apine.

Ērtums un praktiskums aktīvā ikdienā
“Visnotaļ bieži dodu priekšroku sporta apģērbiem to ērtuma dēļ,” savos ģērbšanās paradumos dalās TV raidījumu un pasākumu vadītāja Anna Rozīte. “Mana ikdiena ir aktīva un dienas laikā ir jāpaspēj būt dažādās vietās, tāpēc man ir svarīgi, lai apģērbs ir palīgs nevis apgrūtinājums.” Arī dejotāja un fitnesa instruktore Justīne Apine kā sporta apģērba lielāko priekšrocību min ērtumu: “Sporta apģērbu nēsāju ikdienā. Tas viennozīmīgi ir mans mīļākais apģērbs, kurā jūtos vislabāk un pārliecinātāk.” Savukārt TV raidījumu un pasākumu vadītāja, producente Lelde Lietaviete uzsver, ka ērtums ir primārais nosacījums jebkura apģērba izvēlē: “Es to, protams, neattiecinu tikai uz sporta apģērbu, jo ikdienā nēsāju arī kleitas un klasiska stila kreklblūzes, taču, izvēloties ko ģērbt, vienmēr domāju par to, cik ērti jutīšos. Tikai pēc tam seko faktors, cik tas būs stilīgi.”

Pārkāp robežas – kedas kopā ar kleitām – kāpēc gan nē?
“Man patīk sportiskais stils, un savā garderobē caur dažādām detaļām to iekļauju diezgan bieži, piemēram, izvēloties ikdienā sportiskas street style kedas,” stāsta Lelde Lietaviete. “Kad par trendu kļuva sporta apavu kombinēšana ar svārkiem un kleitām, sākumā tas šķita nepieņemami. Man likās, ka apvienojot svārkus ar botām, sievietes gaita kļūst vīrišķīgāka un smagnējāka, taču pati esmu pārliecinājusies, ka tā nebūt nav. Kad vien iespējams, mana roka pastiepjas tieši pēc sportiska, brīva un ērta apģērba. Izbrauciens pie dabas ar draugiem, svētdienas brančs tepat galvaspilsētā, gājiens uz kino – tas iederas visur.” Līdzīgās domās ir arī Anna Rozīte: “Mūsdienās sportisks stils kļūst arī aizvien populārāks, un es pilnīgi noteikti esmu šīs tendences piekritēja. Man ļoti patīk, ka šobrīd ir moderni nesāt sporta apavus. Pati tos kombinēju gan ar džinsiem, gan arī ar dažāda stila kleitām un svārkiem, savienojot sievišķību ar sportiskumu un ērtumu.”

Vairāk iespēju radīt savu unikālo stilu, kombinējot sportisko ar klasisko
“Pārsvarā kombinēju sporta apģērbu pēc krāsām. Uz treniņiem ģērbjos atkarībā no garastāvokļa, un arī pie ielas biksēm un botiņām mēdzu kombinēt sporta jaciņas vai kreklus,” stila idejās dalās biatloniste Annija Keita Sabule. “Manuprāt, mūsdienās dizains ir viens no svarīgākajiem apģērba elementiem. Prieks, ka par to domā arī ražotāji. Pati tam pievēršu daudz uzmanības, jo ir forši izskatīties skaistai arī sportojot. Tomēr sporta apģērbu nēsāt ikdienā ir jāprot. Sportiskais apģērbs kļūst moderns, ja cilvēks saprot kā to kombinēt.” Savukārt, Justīne Apine stāsta: “Kā dejotājai kombinēt apģērbu man sanāk bieži, jo deju pasaulē ir pieņemts apģērbu ģērbt vairākās kārtās, tādējādi izceļot augumu kustībā. Bez tam, esmu ievērojusi, ka pēdējos gados lielie sporta zīmoli ir sevišķi piedomājuši pie apģērbu stila un dizaina. Sporta apģērbs kļuvis daudz interesantāks un košāks. Šķiet, ka tagad sporta modi nosaka viss neierastais un pamanāmais, pretēji neitrālajam, kas bija aktuāls līdz šim.”

Ķermenim draudzīgākais apģērbs
“Sporta apģērbs ir radīts tam, lai cilvēks labi justos sportojot. Tas jau vien liecina, ka tas ir ērtāks, vieglāks un elpojošāks par jebkuru citu apģērbu,” tā domā biatloniste Annija Keita Sabule. Arī Lelde Lietaviete pozitīvi izsakās par sporta apģērba sniegto absajūtu: “Mani ļoti priecē fakts, ka šobrīd stilīgs un gaumīgs izskats iet roku rokā ar ērtumu un komfortu. Apģērbam ir jākalpo nēsātājam un tas jāpapildina, nevis otrādi. Sportiska stila apģērbs to noteikti atļauj.”

 
Komentāri [0]
Nav pievienots neviens komentārs. Esi pirmais!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!